כשמגפה עולמית לא משתוללת בחוץ השף אייל שני בדרך כלל עסוק במחשבות על המסעדה הבאה שהוא פותח ברחבי העולם. בעקבות הקורונה חלק ניכר ממסעדותיו של שני ברחבי תבל, מאוסטרליה ועד כאן אצלנו בישראל, עומדות סגורות, מה שהביא אותו לחשוב על הרפתקאות חדשות, שעל פי רוב מסתכמות במשלוחים מקוריים.

לפני כמה שבועות כבש שני את הרשתות החברתיות עם פיתת הבולונז שלו במזנון, שהצליחה לגרור שלל תגובות, ועכשיו הוא החליט ללכת בגדול - לא רק עוד מנה, אלא מסעדת אוכל רחוב חדשה לחלוטין שתיפתח ממש ביום שלישי הקרוב, במקום שבו פעל מזנון המלך ג'ורג' בתל אביב.

 

המבורגר אייל שני קינג ג'ורג'  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
לחם עצום |צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

למקום החדש קוראים המלוכלך, והוא מתחמק לחלוטין מהפיתה המפורסמת ומתמקד כולו בהמבורגר. ההמבורגרים של שני יוכנו במכונות צלייה מיוחדות שאותן הנדס במשך ימים ארוכים באופן מדויק כך שיתאימו לקציצה שלו. הקציצה עצמה - קציצה בשרית במשקל של 200 גרם או קציצה טבעונית שמבוססת על מאסת פלאפל שמטוגנת ואז עוברת לצלייה - תוגש לא בלחמנייה אלא בלחם עצום ממדים פרוס עבה במיוחד, שמזכיר במרקם חלה אוורירית. 

קציצת ההמבורגר של המלוכלך חפה מתבלינים מיותרים ונותנת את הכבוד הראוי לטעמי הבשר ולמיציו, ולצידה בלחם הקלוי יש גם איולי שום טוב, מלפפונים חמוצים ועגבנייה. הלחם והקציצה נכנסים אל תוך מארז משלוח מיוחד שפותח עבור המקום ושומר על המנה בצורה מיטבית בדקות שעד הגעת המשלוח ליעדו.

 

המבורגר טבעוני אייל שני קינג ג'ורג'  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
ויש גם וריאציה צמחונית|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

מלבד ההמבורגר הקלאסי יש אופציה לשדרג לצ'יזבורגר, למרות שאנחנו טעמנו את כל הווריאציות ודווקא הביס ללא הגבינה היה המועדף עלינו - מינימליסטי אבל טוב, והבליט את טעמי האיולי המצוין. האופציה הצמחונית מוגשת גם היא בתוך אותו לחם קלוי, עם מלפפון חמוץ וממרח טחינה ופטרוזיליה. לצד ההמבורגר מוגש פה צ'יפס מהסוג הפשוט שאפשר למצוא בהמבורגריות רבות, שגם אותו אפשר ומומלץ לטבול ברוטב האיולי.  

למרות הסגירה של אחד מסניפי המזנון בתל אביב והמרתו בהמבורגרייה, שני וקבוצת החבר'ה הטובים שלו מתכננים דווקא בחודשים הקרובים להתפתח עם סניפים חדשים בכל רחבי הארץ, כך שאין מה לדאוג בנוגע לעתידן של הפיתות המפורסמות.

המלוכלך. המלך ג'ורג' 30, תל אביב