הקומבינציה בין נוף לים ואוכל טוב במחירים הגיוניים כמעט ואינה מתקיימת בישראל, ובטח ובטח בתל אביב. הופתענו לגלות מסעדה-מעדנייה חדשה בשם מנחם שנפתחה לאחרונה במיקום אטרקטיבי בסמוך לחוף בוגרשוב בתל אביב, שעושה בדיוק את זה.

המקום, שלגמרי לא משדר אווירה של מסעדת חוף של צ'יפס ואבטיח, לוקח את עצמו ברצינות ועדיין מצליח לספק חוויה כיפית ולא כבדה ממש בסמוך לחוף הים. במנחם לא קופצים מעל הפופיק עם אוכל מורכב מדי ומציעים ארוחות בוקר שוות, לצד תפריט צהריים וערב, וכן מוצרי מעדנייה שניתן לרכוש הביתה.

על המקום אחראים צמד שותפים עומרי קאופטייל (ביתא קפה) ונועה ברלינסקי (פורמזרי בנמל תל אביב), רק בני 24 אבל לא נותנים לגיל הצעיר לפגום בתכניות הגדולות. ברלינסקי היא שאחראית על אגף הגבינות של המעדנייה ביניהן גבינת גרוייר, קומטה, גבינות של משק שוורץ מהגליל, חמאות מיוחדות וגבינות לבנה שונות. עוד בין מוצרי המעדנייה יש פה סוגים שונים של שמן זית, ממרחים, ריבות, יינות בוטיק ופסטות.

מנחם סלט קיסר (צילום: מתן אביב,  יח
סלט קיסר טעים ופריך|צילום: מתן אביב, יח"צ
מנחם ארוחת בוקר  (צילום: מתן אביב,  יח
ויש גם ארוחות בוקר כיפיות |צילום: מתן אביב, יח"צ

על התפריט אחראי השף בר אוריון שמציע לארוחת בוקר מנות כמו לחם קלוי עם מסקרפונה, סלמון מהמעדנייה וביצת עין (68 שקלים עם קפה); טוסט עם גבינת אמנטל, עגבניות מיובשות ובזיליקום (42 שקלים), שקשוקה ברוטב עגבניות עם סלט ירוק ולחם (62 שקלים כולל קפה); ופלטות גבינות בסגנון הולנדי, ישראלי, ספרדי או צרפתי (90-95 שקלים לפלטה שבה ניתן להתחלק עם חברי השולחן).

בשעות הצהריים והערב מציעים פה מנות כמו סלט קיסר מצוין עם אנשובי, פרמזן וקרוטונים (62 שקלים), קלמרי עם עגבניות שרי, זיתי קלמטה, וציר ים (78 שקלים), שיפוד שרימפס עם מטבלים (79 שקלים), סלט בוראטה עם ירקות גינה ועלים חריפים (68 שקלים), צלחת בשרים כבושים במקום (68 שקלים) ומאפה במילוי תרד עם סלסה וטחינה גולמית (52 שקלים).

מנחם. הירקון 88, תל אביב. ראשון- שבת 09:00-23:00. 03-6736136