יונתן רושפלד וקבוצת קפטן קארי לא חוזרים להרברט סמואל, תל אביב
קצת יותר מחודשיים אחרי שבישר בהתרגשות על חזרתו לחלל של הרברט סמואל, שם תכנן לפתוח מסעדה חדשה יחד עם קבוצת קפטן קארי, הודיע יונתן רושפלד שהוא חוזר בו מההחלטה, שהתבררה כלא משתלמת כלכלית מבחינתו. כרגע מוצע חלל המסעדה להשכרה לכל מי שיחפוץ בכך, ורושפלד ימשיך להפעיל במלוא המרץ את הדוכן ההודי בשרונה מרקט לצד השתתפות בעונה החדשה של "מאסטר שף".
נקניקיות הולנדיות באמסטרדם פרייז, תל אביב
רשת הצ'יפס ההולנדי אמסטרדם פרייז תחל למכור במקביל לצ'יפס גם 3 סוגים של נקניקיות בסגנון הולנדי. הנקניקיות ייקראו על שם כדורגלני עבר מהיכל התהילה של הכדורגל ההולנדי. ואן בסטן לנקניקיית מרגז, קרויף לנקניקיית צ'וריסו וחוליט לקנאקר עגל. הנקניקיות יימכרו כנשנוש בתוספת של 10 שקלים לקונוס צ'יפס או בתוך לחמנייה עם רטבים במחיר של 15 שקלים, ועד 90 שקלים לארוחה משפחתית מלאה הכוללת 4 נקניקיות בלחמניות, קונוס צ'יפס ענק ובקבוק שתייה משפחתי של 1.5 ליטרים.
אמסטרדם פרייז. ויטאל 10, פלורנטין, תל אביב. 077-9977050
חיים כהן חוזר לערוץ 1 עם "שום, פלפל ושמן זית"
השף חיים כהן חוזר עם 10 תכניות חדשות של תכנית הבישול "שום, פלפל ושמן זית" ששודרה לראשונה בשנת 1999. בין האורחים: קרין גורן, שאת הופעתה הטלוויזיונית הראשונה ערכה אצל כהן בתכנית, אבי קושניר, אורלי לוי-אבקסיס, נורמן עיסא, יאיר ניצני, פבלו רוזנברג והילה אלפרט. הפרק הראשון ישודר ביום שישי, ה-04.11 בשעה 19:30 בערוץ הראשון.
תפריט חורף בסוהו, ראשון לציון
מסעדת הסוהו בראשו לציון מקבלת את החורף עם תפריט חדש הכולל מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים. בין המנות החדשות: טוקיו פיצה (63 שקלים), פולנטה (49 שקלים), גרין רול (53 שקלים) ומילפיי (49 שקלים).
סוהו. משה בקר 1, אזור התעשייה הישן ראשון לציון. 03-9658395
פסטיבל המרקים השנתי במלון ענבל, ירושלים
מלון ענבל בירושלים יארח זו השנייה ברציפות את פסטיבל המרקים השנתי בין התאריכים 1.11.16 ל-30.3.2017. על המתכונים יהיה אחראי שף המלון, ניר אלקיים, ובין המרקים שיוגשו תוכלו למצוא מרק ירקות כתומים, מרק עגבניות, מרק עדשים, ארטישוק וכרישה. המרקים מוגשים בתוספות גבינות, עשבי תיבול טריים, מטבלים וקרוטונים לבחירת הסועדים. מחיר כל מנה הוא 59 שקלים.
מלון ענבל. ז'בוטינסקי 3, ירושלים
נובמברפסט ברשת קפה לנדוור
רשת קפה לנדוור תחגוג במהלך חודש נובמבר את פסטיבל הנובמברפסט - חודש של חגיגות בירה ומנות סטריט פוד אשר שואבות את השראתן ממטבחים שונים ברחבי העולם. לצד מנות הסטריט פוד תוגש גולדסטאר UNFILTERED. הבירה תיכלל במחיר המנה שהוא 55 שקלים. לאורך כל חודש הפסטיבל תימכר הבירה גם בנפרד בכוסות של 180 מ"ל ובמחיר של 9 שקלים.
במסגרת חגיגות פסטיבל "ראונד טייבלז" יגיעו להתארח מספר שפים מובילים במרכז הקולינרי של דן גורמה שם יעבירו סדנאות פתוחות. את הסדנה לקהל הרחב יעבירו השף רפאל סנטנו ממסעדת Maruja Limón מויגו בעלת כוכב מישלן והשף חוויאר גויה ממסעדת TRICICLO ממדריד. הסדנה תתמקד במטבח הספרדי והיא תתקיים ביום חמישי, ה-10.11, החל מהשעה 18:00. מחיר הסדנה הוא 150 שקלים. לצד סדנה זו יועברו גם מספר סדנאות לשפים בלבד.
דן גורמה. נס לגויים 53, תל אביב. לפרטים ורכישת כרטיסים לחצו כאן
מסעדת לוקה מרעננת את תפריט הבראנץ' ומשיקה מנות חדשות, הרצליה
לוקה ההרצליינית מרעננת את תפריט הבראנץ' שמוגש בימים שישי ושבת ותציע מנות כגון: גבינות בשילוב של ירק זעתר טרי ובזיליקום, סלטים טריים, פריטטות, מאפים מלוחים ומתוקים הנאפים במקום, בר לחם עשיר, ממרחים שונים, דגים מעושנים, לבנה ביתית, מוזלי, ריבה ביתית, טירמיסו ועוד. הבראנץ' מוגש ביום שישי בין השעות 09:00 – 12:30 ובשבת בין השעות 10:00 – 12:30. המחיר: 67 שקלים לאדם (כולל שתיה חמה וקרה).
לוקה. השונית 2, מרינה הרצליה. 09-9514000
טוני מקרוני: מסעדה איטלקית חדשה בראשון לציון
בימים אלה נפתחה טוני מקרוני, טרטוריה איטלקית חדשה, המבוססת על תוצרת טרייה של פסטה ופיצה. טוני מקרוני ממוקמת מול פארק ירוק בראשון לציון ומי שאחראי על בניית התפריט והליווי הקולינארי הוא השף מנה שטרום. את הפסטה מייצרים מדי יום במסעדה לצד מגוון ירקות, בשרים, ומבחר מנות צמחוניות וטבעוניות. לצד הפסטות מוגשות גם פיצות הנאפות במקום. בין המנות: פנזנלה – סלט ירקות עם קרעי פוקצ'ה וגבינה בולגרית (32 שקלים), מלנזנה פרמז’נה - חציל, מוצרלה, עגבניות, בזיליקום ופרמזן (34 שקלים), סלט רענן – עלים ירוקים, פרי העונה, מלפפון, בצל ירוק, ריקוטה סלטה בווינגרט פטל (36 שקלים), מגוון רחב של פסטות, פיצות וקינוחים. המקום פתוח 7 ימים בשבוע בין 12:00 לחצות.
טוני מקרוני. זד"ל 1 במתחם גן העיר, ראשון לציון. 03-9677996
שירות משלוחים הפוך בברגר קינג באר שבע
היום ומחר (2-3/11/16) ישיקו בסניף BURGER KING באר שבע "שירות משלוחים" הפוך - במקום להביא את האוכל לבית התושבים, יביאו את התושבים לסניף עצמו באמצעות צי כלי רכב מיוחדים לבחירתם: לימוזינה, רכב אספנות קלאסי, אופנוע עם סירה, ואן מעוצב או טוקטוק. כל אורח שיגיע באמצעות שירות המשלוחים המיוחד יקבל במתנה לרגל הפעילות גם מנת WHOPPER במתנה.
לפרטים והרשמה
תפריט אפרטיבו בפרונטו, תל אביב
מסעדת פרונטו של השף דיוויד פרנקל משיקה את אפרטיבו – תפריט חדש המוצע בימים ראשון עד חמישי בין השעות 17:00-20:00 וכולל מגוון קוקטיילים ומנות פתיחה. בכל הזמנת קוקטייל – ניתן לבחור מנת פתיחה (ללא תוספת תשלום). בין המנות: פוקצ'ה פאן טומאט - צלויה בגריל עם עגבניות שרי בוטיק, ארטישוק וכמהין - ארטישוק רוסטיקו, פרמג'אנו רגיאנו ושמן מהין לבנות ואנדיב במילוי גורגונזולה - גורגונזולה פיקנטה, שקדים קלויים וויניגרט טרגון.
פרונטו. הרצל 4, תל-אביב. 03-5660915
מנואל: מסעדת שף חדשה בפתח תקווה
האחים התאומים ושחקני הכדורגל לשעבר, מוראל ומידן מימון, משיקים מסעדת איטקלית חדשה בפתח תקווה. בימים אלו סיימה המסעדה שלושה חודשי הרצה ונכנסה לפעילות מלאה. בין המנות במקום: בטתנור - בטטה מדורה אפויה בתנור אבן, מוגשת עם שמנת חמוצה וסלט ארוגולה ועלים (24 שקלים), ריזוטו פטריות - עם יין לבן, פטריות שמפיניון טריות, בצל מקורמל, תימין פרמז'ן וחמאה (42 שקלים), שברי עוגיות חלבה עם קרם שוקולד לבן, טויל אגוזים וקרמל (38 שקלים). המסעדה פתוחה בימים ראשון עד חמישי מ-12:00 ועד חצות. כשר חלבי.
מנואל. רחוב גיסין 7, פתח תקווה. 054-5396022
גן-סיפור החדש בראשון-לציון ממוקם בלב גן האותיות מול בריכת הנופרים ומגיש ארוחות בוקר בכל בוקר ותפריט חלבי בשעות הצהריים והערב. קפה גן סיפור משלב בין אוכל לאהבת הספר ואירועים מעשירים לקהילה. המקום מציע תפריט מגוון לצד מגוון שירותים מיוחדים ביניהם: ספרייה המספקת ספרי ילדים ומבוגרים לקריאה במקום ואירועי תרבות והעשרה לקהילה, כגון הרצאות לנשים לאחר לידה ושעת סיפור מוזיקלית, המתקיימת אחת לשבוע. הקפה נפתח השבוע לפעילות ויפעל מהשעה 08:00 עד 16:00, ובצדמבר יתארחו שעות הפעילות עד חצות.
קפה גן סיפור. רחוב חנה ומיכאל לוין, מזרח ראשון לציון
השף שאול בן אדרת משיק תפריט חורף במסעדת התרנגול הכחול, תל אביב
מסעדת התרנגול הכחול מתכוננת לחורף עם תפריט חדש שיצר השף שאול בן אדרת. המנות נבנו בהשראת המטבח הים תיכוני המודרני לצד מטבחים מרחבי העולם, ובין המנות ניתן למצוא מרק קובה- כדורי סולת, בשר טלה וצנוברים במרק סלק חמוץ-מתוק ונענע (48 שקלים), מח עגל בתבשיל עגבניות, צ'ילי, לימון, שום, כוסברה וטחינה ירוקה (69 שקלים), קציצת שפונדרה על קרם שמנת, תרד וחרדל דיז'ון עם טבעות בצל קריספי (122 שקלים) ופסטה שחורה- פירות ים בביסק סרטנים, שמנת, פרמז'ן וכמהין (133 שקלים).
התרנגול הכחול. ניסים אלוני 10 , תל אביב. 03-5443349
מנת ראמן חדשה ב-HIRO של אהרוני, שרונה מרקט תל אביב
לתפריט ה-HIRO ראמן בר בשרונה מרקט של השף ישראל אהרוני, מצטרפת מנת ראמן חדשה. מנת הראמן החדשה נקראת גוצ'ו ראמן, והיא מוגשת בליווי חזה בקר או חזה עוף מאודה - לבחירה, מחית פלפל צ'ילי מותססת, פאק צ'וי, פטריות שיטאקה, טקואן, בצל ירוק, אצת נורי וביצה במשרה סויה. בנוסף, כעת ניתן לבצע גם משלוחי "טייק אווי" מהדוכן בשרונה מרקט.
HIRO. קלמן מגן 3 ת"א, מתחם שרונה מרקט
חגיגת בחירות אמריקאית בביסטרו גרינברג, תל אביב
לקראת הבחירות באמריקה, ביסטרו גרינברג מתכונן לשלושה ימים ברוח הבחירות הקרבות- המקום כולו יקושט ברוח הרפובליקנים והדמוקרטים והחל משעות הבוקר יוצב במקום קלפי ופתקי הצבעה לשני המועמדים. חגיגת הבחירות תיערך בין הימים א'- ג', 6/11-8/11,אז יושקו מספר מנות כמו BBQ Shrimps ברביקיו ג’מבו שרימפס בחמאת ניו-אורלינס עם באגט קלוי (92 שקלים), Mac & Cheese Burger המבורגר בקר, עם בייקון, איולי בצל, פסטה מבושלת ברוטב צ'דר (78 שקלים), Crispy Chick Burger קריספי צ’יקן, קורנישון, חסה ובצל ורוטב בורגר (68 שקלים), ו-New York Salad סלט קייל, אגוזי לוז, תירס קלוי ביצה עלומה ופיקורינו (68 שקלים).
ביסטרו גרינברג. אורי צבי גרינברג 25, אזורי ח"ן תל אביב
עוד באוכל טוב:
תפריט חדש סניף Si Cafe, צומת הגומא
בימים אלה הושק בסניף Si Cafe בצומת גומא תפריט איטלקי חדש. לצד התפריט מוזמנים הלקוחות ליהנות מקפה Segafredo. התפריט החדש מציע מבחר ארוחות בוקר, פוקצ'ות שנעשות בתנור האבן עם תוספות שונות, פיצות שנאפות במקום, פסטות, רביולי, ניוקי, סלטים, כריכים שמוגשים בליווי סלט, מאפים, קינוחים מתוקים ועוד. לצד תפריט האוכל ניתן לבחור גם קוקטיילים איטלקיים.
Si Cafe. תחנת הדלק דור אלון, צומת הגומא, כביש 90 (לפני קרית שמונה). 04-6941336
אייבי מיקס מתארחת בסושיאל קלאב, תל אביב
אייבי מיקס, מי שנבחרה לברמנית הטובה ביותר בארה"ב מתארחת במסעדת סושיאל קלאב ביום שני ה-7.11.16 החל מהשעה 20.00 לערב קוקטיילים פתוח לקהל הרחב. לכבוד הערב רקחה אייבי תפריט קוקטיילים ייחודי על בסיס גרייגוס וטעמה האישי.
סושיאל קלאב. שדרות רוטשילד 45, תל אביב יפו. 03-5601114
מביאים את ניו אינגלנד לרשת מסעדות גוצ'ה, תל אביב
קבוצת מסעדות גוצ'ה, בדיזינגוף ורמת החייל, תשיק בתחילת חודש נובמבר, בין התאריכים ה-3 עד ה-12 לחודש, תפריט עתיר דגים ופירות ים, המציע זווית פחות מוכרת של המטבח האמריקאי - זו של מחוז ניו אינגלנד, השוכן בצפון מזרח ארצות הברית ליד האוקיינוס האטלנטי. שף הקבוצה, איתן ששון, בנה תפריט המספק טעימה מהמטבח של ניו אינגלנד. ששון אסף חומרי גלם המאפיינים את הקולינריה האזורית ובהם: צדפות ולובסטרים טריים, חמוציות, גבינות צ'דר ומוצרי חלב נוספים, תפוחים, דגים כמו בקלה וסלמון, סירופ מייפל ועוד. בין המנות שיוגשו: לובסטר רול, קראב קייקס בוסטון, קוד בבלילת בירה עם מטבל של גבינה כחולה ובלוברי צ׳יז קייק על בסיס מסקרפונה עם רוטב מייפל טהור.
מנות חורף חדשות באוליבו, ירכא
ביסטרו השף אוליבו שנפתח לאחרונה בכפר הדרוזי ירכא מרחיב את התפריט ומצרף מנות חורף שמשלבות בין המטבח הערבי לזה האיטלקי ונרקחות בטאבון עצים. הבעלים והשף שאדי בשארה, רקח 3 מנות חדשות: ריזוטו פריקי ופטריות יער (32 שקלים), ספיחה כבש: בשר כבש מפורר על פוקצ'ה, מתובל בעגבניות, בצל, שום, עשבי תיבול ורוטב טחינה (45 שקלים) וסמבוסק כבש בבישול איטי בטאבון עצים בליווי טחינה פיקנטית (51 שקלים). שעות פתיחה: ראשון עד: שבת החל מ-10:00 ועד אחרון הלקוחות.
אוליבו, מתחם דהאר סנטר מול קניון כנעאן, כפר ירכא. 04-9804213
מעדנייה חדשה למרקטו בקינג ג'ורג', תל אביב
רשת מרקטו משיקה סניף רביעי חדש ברחוב קינג ג'ורג' 77 אשר ישרת את לקוחות מרכז תל אביב ושינקין ומערך הזמנות אינטרנטי. הרשת מציעה כל סוגי הקבבים וההמבורגרים, טלה, סטייקים, מנות קרפצ'יו, כל סוגי הנקניקיות- צ'וריסוס, נקניקים, פרגיות וגם אין ספור גבינות איכותיות בניהן קמבזולה- גבינת טריפל-קרים כחולה, קברה יין אדום, ברי צרפתי, קממבר עיזים עם פטריות וכמהין, לונהטיקו- גבינה איטלקית חצי קשה, בושה צרפתי, תום דה סבואה ועוד.
מרקטו. קינג ג'ורג' 77, תל אביב. 03-5447844 שלוחה 3
מנות חורף חדשות ב-Black
רשת Black מרעננת את תפריט הרשת עם מספר מנות חורפיות: כריך הסלופי ג'ק (ג'ו), יוגש ברשת בגרסה שונה - בשר טחון עם גמבה אדומה ברוטב ברביקיו, תוספת חסה, עגבניה ומלפפון חמוץ ויוגש בלחמנית המבורגר ב 59 (שקלים), כריך קורנביף- פרוסות קורנביף חתוכות דק דק, עם חסה, מלפפון חמוץ וחרדל דיז'ון בצד, יוגש בלחמנית המבורגר (59 שקלים), סלט קרצ'ופי המורכב מארטישוקים בפלאנצ'ה וקרוטונים, מלפפונים, אייסברג, כרוב אדום, בצל וגזר כתום, בוטנים קצוצים ברוטב נענע וחמאת בוטנים (55 שקלים).
>> לכל חדשות האוכל