פסטיבל אוכל כפרי של מטה יהודה

סוף השבוע הקרוב של הפסטיבל יכלול מספר אירועים מסקרנים: שוק לילה וארוחה במשק חביביאן, חגיגת 11 למבשלת שריגים, קבלת שבת קוצ'ינית, הרצאה של תאיר מורדוך ובראנץ' שתכין רות אוליבר ועוד.

בראנץ' במסעדת בלה, בית שעריים

המסעדה האיטלקית בעמק יזרעאל תתחיל להגיש אחת לחודש בימי שישי בראנץ' במתכונת בופה עם מגוון סלטים, דגים כבושים, גבינות, אנטיפסטי, לחמים שנאפים במקום, נקניקים, הרוסט של בלה, כבד קצוץ, שקשוקות, ולקינוח מבחר מתוקים: עוגות שמרים, ברד פודינג, פאי תפוחים, פירות טריים ועוד. מחיר לסועד: 98 שקלים (ללא הגבלה), כולל מיץ סחוט/קפה.

בראנץ' מסעדת בלה (צילום: יחסי ציבור)
בראנץ' מסעדת בלה|צילום: יחסי ציבור

תוצרת אורגנית לקנייה ישירה מחקלאים

החל מהיום (30.3) ועד יום שלישי (4.4), מספר חקלאים ומשקים אורגניים יפתחו שעריהם לטובת קהל המעוניין ברכישה ישירה מתוצרת הארץ ישירות מהיצרנים, ללא פערי תיווך. בין המשקים המשתתפים: ריש לקיש בציפורי, משק בן יעקב במעלה צביה, מטע סמר בקיבוץ סמר, משק לב אדם, משק שוורצמן, משק שדה ירוק, משק צביקה אורגני ומשק חביביאן.

משק חביביאן (צילום: שני בריל, יחסי ציבור)
משק חביביאן|צילום: שני בריל, יחסי ציבור

תומר טל ודיויד פרנקל מארחים ומתארחים

אחרי שבשלישי (28.3) התארח דיויד פרנקל במסעדת ג'ורג' וג'ון בהובלת שף תומר טל, בשלישי הקרוב (4.4), יגיע טל למסעדת השף פרונטו של פרנקל. בין המנות שיכין: לוקוס קצוץ על הסכין, עשבי תיבול חצילים ומח עצם ממולא באפונת שלג, רוטב מי חציל שרוף, גלייז תמרינדי ודבש ענבים; מנטי צוואר טלה הבשול ארוך, תבשיל עלי סלק ובצל לאבנה אפויה ועלים עונתיים ועוד.

אביב במטבח של רמה

המסעדה המיוחדת והוותיקה בנטף מתחדשת במנות עונתיות של סיום החורף ובוא האביב, ביניהן מנת צנוניות מזוגגות, מעושנות, כבושות וטריות לצד זעתר טרי וקרם גבינת שחת; וסלט עלי ג׳רג׳ר, רשאד, חרדל, מיזונה, ויניגרט חרדל, תפוז דם ואבן יוגורט.

סלט סוף החורף של רמה (צילום: יעל אילן, יחסי ציבור)
סלט סוף החורף של רמה|צילום: יעל אילן, יחסי ציבור

רז רהב מתארח באימפריאל

בהמשך חגיגות העשור של אימפריאל, בראשון הקרוב (2.4) יגיע להתארח במטבח שף רז רהב ובין המנות שיגיש יש תבשיל לשון בקר במיסו אפונה, קציפת שורש סלרי, תפוחים וחמאה חומה (67 שקלים); קרפצ'יו קיווי, סלסה קולורבי וג'ינג'ר, אגוזים מקורמלים ושנקליש (54 שקלים) וגם קינוח מסקרן של זביון ביטר, פרפה מלפפון וגלידת שמיר (52 שקלים).

תפריט אביב-קיץ בקינג קונג

מותג הדיינרים האסייתיים של קבוצת לה טייבל מתחדשת במגוון מנות צבעוניות, ביניהן סלט סובה (46 שקלים), ריינבו נודלס (52 שקלים), טאטאקי טופי (43 שקלים), פאני פורי עם דג לבן, תפוח עץ בקארי (42 שקלים) ועוד.

מנות חדשות בקינג קונג (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
מנות חדשות בקינג קונג|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

תפריט אביבי בפומו

השף של המסעדה האיטלקית ברמת החייל, שחר ברנע, מחדש את התפריט הקבוע עם מספר מנות אביביות, ביניהן:  סלט חסה וברי פחם  (74 שקלים), שיפוד לוקוס עם תפוחי אדמה וירקות ירוקים (188 שקלים), טורטליני די ויטלו (92 שקלים), סביצ'ה אינטיאס (78 שקלים) ועוד.

פומו. טורטליני די ויטלו אסאדו (צילום: גל זהבי, יחסי ציבור)
פומו. טורטליני די ויטלו אסאדו|צילום: גל זהבי, יחסי ציבור

פיצה רוסטיקו בשרונה

פיאצה רוסטיקו, אחותה הקטנה של רוסטיקו, מגיעה לדשא של שרונה ומציעה מגוון מנות פיצות: פפרוני, בטטה בולגרית, פטריות ופטרוזיליה, ארבע גבינות ופטריות (ועוד), אופציות לארוחות משפחתיות וגם מבחר מנות פסטה, פתיחים ועוד.