גם מי שלא אכל דוריטוס מימיו בוודאי נחשף ביומיים האחרונים לסרטון הוויראלי של החטיף העולה בלהבות. לאלה שפספסו, מדובר בסרטון שבו חטיף דוריטוס מוצת ומתחיל לבעור תוך שניות, והטענה המועלית בו היא שההתלקחות נובעת מכך שהחטיף מכיל נפט או חומר דומה אחר.
אותו סרטון צבר כבר למעלה מ-20 אלף צפיות ואלפי שיתופים ותגובות, וגרר אחריו לא מעט בהלה ציבורית - וכמובן גם שאלות ליצרניות המזון. במקביל נעשו ברשתות החברתיות ובתקשורת ניסיונות הצתה של חטיפים נוספים - דובונים, במבה, ביסלי ועוד ועוד - שרבים מהם נשרפו במהירות זהה לזאת של הדוריטוס.
לנוכח השאלות הרבות ותיאוריות הקונספירציה הרבות אף יותר, העלה אמש מכון דוידסון סרטון הסבר מרגיע, שמפרט למה באמת עולים החטיפים באש. רמז: ממש לא מדובר בנפט.
בסרטון חושף דוקטור נועם לויתן מדוידסון און ליין כי החטיפים מתלקחים משתי סיבות עיקריות: הסיבה הראשונה היא שהם יבשים מאוד (כך שהם מתלקחים בדומה לעשב יבש), והשנייה - שהם עתירים בשמן. זאת גם הסיבה שיש בהם הרבה קלוריות. לכן, למשל, פריכית אורז דלת קלוריות, שהיא יבשה אך לא שומנית, לא תעלה באש. בקיצור, הסירו דאגה מלבכם, זה שחטיף מתלקח לא אומר שהוא מסוכן.
"חדשות האוכל" משודרת בקשת בימים א'-ג' בשעה 15:45.