התנאים הלא פשוטים וההשקעה הכלכלית והנפשית שנדרשת על מנת לתפעל היום מסעדה בישראל גורמת ללא מעט שפים צעירים לחפש אלטרנטיבות ולפנות לכיוונים מקוריים ופחות מסורתיים. אותם כיוונים לא שגרתיים מתמקדים במיזמי אוכל פחות רשמיים ועל פי רוב במקומות מעניינים יותר ממרכז תל אביב. המצטרף הטרי לחבורה הזאת הוא המיזם חמש, שמוגדר כבית קולינרי ברמות השבים, אותו מפעילים השפים הצעירים זיו מנשה ואמרי בריל.
אם ההגדרה האמורפית בית קולינרי הותירה אתכם מבולבלים, אנחנו פה להסביר: כשהשפים מנשה ובריל, שעבדו שניהם במסעדות נחשבות כמו קיטשן מרקט של השף יוסי שטרית ומסעדות מכוכבות מישלן בלונדון ובארצות הברית, החליטו לצאת לדרך עצמאית, הם הבינו שהדרך המקובלת של פתיחת מסעדה שפועלת מדי יום ונאבקת כדי לשרוד, היא לא בשבילם. לכן, הם החליטו לפתוח מקום שיגיש ארוחות טעימות באופן קבוע אחת לשבוע (בימי רביעי בלבד. ביתר הזמן עורכים השפים במקום אירועים פרטיים) במתכונת מצומצמת של 30 אורחים בכל פעם. הארוחה האקסלוסיבית הזאת מאפשרת תקשורת בין המטבח לחלל האירוח ומעניקה לשפים חופש יצירתי רחב בהרבה מזה של מסעדה קלאסית.
חמש נקראת על שם חמשת החושים שמנסים השפים להביא לידי ביטוי כאן. היא ממוקמת בלב נופים חקלאיים, והארוחות המשתנות שיגישו בה השפים מבוססות על חומרי גלם שמגודלים חלקם בגינת הבית, לצד חומרי גלם מקומיים רבים נוספים מהאזור. ארוחה בת 8 מנות כאן כאן תעלה 290 שקלים לסועד והיא כוללת בכל פעם תפריט רחב (עם אפשרויות להסתייגות מבעוד מועד אם אינכם אוכלים חומר גלם כלשהו או בעלי העדפות קולינריות כמו צמחונות, טבעונות או כשרות), יינות ושתייה קלה.
בכל פעם יוגשו כאן מנות אחרות, אך להתרשמות, התפריט כולל אפשרויות כמו פתיח של קרקר מגריסי פנינה, שורש סלרי קונפי, קרם גזר וחמאה שרופה, פטריות שימג'י וחמציץ; שרימפס קריסטל עם חמאת שרימפס, אגוזי לוז, קצף חם של ארטישוק ירושלמי, ואבקת שאלוט; סשימי אינטיאס עם אבוקדו חרוך, קולורבי כבוש, פנקוטה חזרת, צנוניות טריות, ותפוז דם; חזה ברווז צלוי עם קרם קשיו, כרוב ניצנים, מנגולד, רוטב ציר ברווז וחילבה; וקינוח של "טראפלס" משמש, פקאן קלוי, גנאש שוקולד לבן ושומר, וספונג' שמן זית.
על אף ההשקעה הכלכלית הניכרת, כמו שבוודאי הבנתם אם הגעתם לחלק זה של הכתבה, המנות שמוגשות בחמש הן רבות, מורכבות וכוללות שימוש בלא מעט טכניקות בישול מודרניות וקלאסיות שרובן נעשות ממש מול עיני הסועדים - אותם השפים גם מזמינים להיכנס למטבח הפתוח, לשאול שאלות, ואפילו לקחת חלק בחוויית ההכנות. אז אם משחקים בחנקן נוזלי עושים לכם את זה, ומאסתם כבר בחוויה של מסעדה שגרתית, מיזמים כמו חמש יכולים להיות אפשרות מסקרנת ומקורית.
חמש . ארוחות טעימות בכל יום רביעי. רחוב האקליפטוס רמות השבים. 054-9003324