הנוכחות הבולטת של השפה הצרפתית ברחובות ישראל היא כבר לא משהו חדש, בייחוד לא בתל אביב. השנה, אנחנו מרגישים גם זליגה מבורכת של נוכחות צרפתית גם בתחום הקולינריה הישראלי, קחו לדוגמה מסעדות חדשות כמו כרמן החדשה שלא מזמן סיפרנו לכם עליה או רנדוו בשכונת נווה צדק היפה.
אל המקבץ ההולך ומתרחב מצטרפת כעת מסעדה נוספת בבעלות צרפתית, שעונה לשם ניצה (NIZZA) ומרפררת דווקא לעיר הצרפתית הציורית ניס. על המקום אחראיים יונתן אזוג, שמגיע בכלל מתחום הפיננסים, והיבואן הצרפתי פטריס מזיג. שני השותפים מעולם לא עסקו רשמית בתחום האוכל, אך רואים בעצמם פודיז ותמיד חלמו לפתוח בישראל מסעדה שהיא גם מקום בילוי.
ניצה נפתחה על חורבותיה של אחת המסעדות היפות והחביבות עלינו ביותר, לוקה ולינו, שנסגרו במפתיע לפני כחצי שנה. המקום עבר שינוי כולל וכעת הוא מותאם לאווירה לילית ואף הורחב בו חלק של מרפסת גדולה שכוללת לא פחות ממאה מקומות ישיבה.
על האוכל בניצה אחראי שף אנטוני טרווגליני, שהוטס ארצה מצרפת על ידי הבעלים. הם גם דאגו להביא לפה פיצאיולו מנאפולי שבמשך חודשיים העביר לצוות המקום הכשרה בהכנת פיצה נפוליטנית אמתית, על בסיס קמח שהובא אף הוא מאיטליה במיוחד והפיצות נעשות כאן בטאבון גדול שנמצא במרכז המסעדה.
העיקריות מתמקדות בפסטות ופיצות כדוגמת קרבונרה עם חזה טלה מעושן, חלמון, פרמזן, פקורינו ופפריקה (65 שקלים);פסטה בוטרגה עם שום, פטרוזיליה, צ'ילי, קראמבל פירורי לחם, לימון ויין לבן (89 שקלים); פיצה מרינרה עם עגבניות, שום ואורגנו (49 שקלים); פיצה עם ירקות קלויים (66 שקלים) ופיצה שרקוטרי עם נקניק אנטריקוט בעבודת יד, גורגונזולה, מוצרלה, וקונפי שרי צהוב ואורגנו (72 שקלים)
.
מי שלא מעוניין בבצקים ימצא כאן עוף רוטיסרי שלם עם תימין, רוזמרין, מרווה, סומק, פטרוזיליה, שום, לימון וקרם פירה (95 שקלים) או פריים ריב מיושן 60 יום עם תוספות לבחירה כמו סלט עגבניות, פירה או צ'יפס עם שמן כמהין (39 שקלים למאה גרם בשר ו-25 שקלים לתוספת).
הקינוחים כוללים אפשרויות קלאסיות כמו מוס שוקולד עם קרמבל בראוניז ודובדבני אמרנה (36 שקלים), פבלובה עם אפרסקים וקולי פסיפלורה (42 שקלים), ולחם אבוד - לחם קאסטן מטוגן בחמאה חומה, קרמל וגלידת וניל (42 שקלים).
ניצה (NIZZA). לילנבלום 20, תל אביב. 03-9452979 . לא כשר