קיבוץ עין זיוון, מהקיבוצים היפים והצפוניים בארץ, כבר הפך לאטרקציה קולינרית מזמן בזכות מאפיית מטרלו. המאפייה של עדי פרץ בקיבוץ ידועה בתור ה-תחנה לעצור בה להעמסת פחמימות בדרך לטיולים, או נקודה להגיע אליה במיוחד בשביל לאכול גם בלי טיול. לאחרונה המקום השתדרג והתרחב - מה שמקל מאוד על התורים שנוצרו כאן בעיקר בסופי השבוע, וביקור באזור היווה עבורנו את התירוץ המושלם להגיע.
הביקור האחרון שלנו במטרלו היה לפני הרבה זמן, וכלל עמידה ממושכת בתור. כעת, בזכות הגדלת שטח הקונדיטוריה ושילוב אפליקציה לניטור תורים - התורים מנוהלים בצורה יעילה יותר, ומורטת עצבים פחות. אבל עם כל הכבוד להתחדשות הפיזית המבורכת, בעיקר היה תענוג להיווכח שהנהירה למטרלו מוצדקת - והרבה מזה, לטעמנו, בזכות מנה ספציפית מבריקה של פרוסת בצק קרואסון עם קרם פרש, וואסאבי וקוויאר: הדגמה פנטסטית לתוצרת חקלאית ישראלית חלוצית. המרכיבים מגיעים מהאזור הסמוך למטרלו - וואסבי כחול לבן תוצרת חוות Wasabi Israel בדרום רמת הגולן וקוויאר מחוות קוויאר הגליל בקיבוץ דן, ועפנו על כל ביס (לא היו הרבה, אבל כל אחד - וואו).
מעבר לאותה מנה נהדרת, גם בגזרת המתוקים מטרלו מפציצים עם קרואסונים מדופפים וממולאים שכבר הפכו איקוניים, ולא מפתיע שבכל פסטיבל אוכל או אירוע קולינרי שנודע כי מטרלו משתתפים בו ומתקרבים למרכז הארץ - מתעוררת התעניינות גדולה (בראשון הקרוב ישתתפו בפסטיבל הקינוח המושלם בשרונה מרקט).
השוק לא עמוס, הדוכנים מוצלים, יש המון מרחב לשבת מסביב בדשא של הקיבוץ והוא מתאים מאוד למשפחות - בעיקר אם כל אחד רוצה משהו קצת אחר. בונוס: יש גינת משחקים סמוכה לילדים, ולא מעט אטרקציות קרובות: יקב פלטר, יקב בהט, מפעל שוקולד דה קרינה, פודטראק דה קוואליטה, חוות שדה לבנדר ולא מעט מסלולי הליכה יפים ולא אתגריים מדי. בקיצור: בילוי טעים, נעים וכיפי באחד האזורים הכי יפים בארץ.