בימים שבהם מסעדות רבות ברחבי הארץ נמצאות בסכנת סגירה, ושוב ושוב אנחנו מתבשרים על סגירה שוברת לב כזאת או אחרת, פתיחה של מסעדת ענק חדשה בהשקעה כלכלית גדולה היא מסקרנת במיוחד.
זה בדיוק המקרה של מסעדת סיקיליה (או סיציליה אם תרצו), שנפתחה במיקום הבעייתי משהו של שוק נמל יפו. ללא ספק מדובר באזור יפהפה ובעל פוטנציאל, אבל לפחות עד כה חלק ניכר מהמסעדות שהוקמו שם לא הצליחו לשרוד. השורדת הבולטת והמשגשגת שכן עשתה את זה היא מסעדת הדגים הפופולרית הזקן והים, שמהווה את אחד ממוקדי המשיכה הגדולים ביותר באזור בזכות הנוף, הדגה ופירות הים, וכמובן ערכת הסלטים הצבעונית שמוגשת כאן לסועדים.
בעלי הזקן והים החליטו שעל אף המיקום הבעייתי (גם שוק האוכל שנפתח בנמל בשנת 2013 בהשקעה ניכרת נחל כישלון) הם יפתחו כאן מסעדה חדשה - הפעם בסגנון איטלקי. שם המסעדה, המעוצבת כולה בצבעי ירוק ולבן, נכתב כאן בשלוש שפות - אנגלית, עברית וערבית - ובדומה לזקן והים, גם היא תהיה מוסד רחב ידיים שיכול להכיל בו זמנית מאות סועדים.
סיקיליה החדשה ממוקמת בחלל שבו שכנה בעבר מסעדת יונה של המסעדנים אבי ועפרה גנור (המוכרים בעיקר ממסעדת מאנטה ריי, השוכנת אף היא על רצועת החוף התל אביבית). המקום, בעיצובו של ניר פורטל, כולל חלל פנימי בעיצוב שמאזכר את איטליה, וחלל חיצוני שמשקיף כמובן על נמל יפו היפיפה.
לפי הוותק וההצלחה, בבית היוצר של מסעדת הזקן והים יודעים את העבודה ואת מה שקהל הסועדים הישראלי מחפש, לכן גם בגרסה האיטלקית החדשה יציעו אוכל מגוון במחירים הגיוניים. כך למשל, תמצאו פה פיצות, פסטות ודגש גדול על פירות ים ודגים. בין האפשרויות למשל- קרפצ'יו תמנון עם סלט של שורשים; שרימפס בלאק טייגר ברוטב של חמאת זרעי עגבניות; מרק דגים בסגנון סיציליאני; ומנות חביבות על הישראלים במיוחד כמו רביולי ערמונים. טווח המנות הראשונות נע סביב 30-50 שקלים למנה ראשונה, ובין 70-100 שקלים למנה עיקרית.
סיקיליה (סיציליה). האנגר 101 רציף העלייה השנייה. 053-6111832. ראשון- שבת 11:00- 00:00. נמל יפו, תל אביב