לפני חצי שנה סיפרנו לכם כאן על הסגירה המצערת של אחת המסעדות הבולטות בטבעון והסביבה, שלו ביער, אחרי 11 שנות פעילות. אז עכשיו רוני גליקו, מי שעמדה מאחורי המסעדה, פותחת מסעדה חדשה ורחבת ידיים בכניסה ליישוב, תחת השם שה וזה (ChezVeze).
בניגוד לשלו ביער, שתפקדה כמסעדת שף, שה וזה היא ביסטרו קליל שמתמקד באוכל פשוט בהרבה ומהווה מקום שאפשר להגיע אליו גם לכוס קפה וקינוח או ארוחת בוקר זריזה.
לפי גליקו, הסגירה של שלו ביער נבעה מנסיבות של מאבקים בירוקרטיים מנהלתיים והפתיחה החדשה נעשית באווירה אופטימית בהרבה. השם של המקום, כך היא מסבירה, קורץ לשמות של מסעדות ביתיות בצרפת, בחיבור לפן המקומי הישראלי.
ארוחות הבוקר שמוצעות במקום כוללות אפשרויות כמו אגז בנדיקט - בריוש תרד בחמאה עם ביצה עלומה ורוטב הולנדייז; מוזלי אסאי עם גרנולה, בננה וקוקוס מיובש; כריך פטה, אבוקדו, מלפפון, עגבנייה ורוקט; כריך סלט טונה ומלפפון; ומגש ליחיד או לזוג עם ירקות חתוכים, לאבנה וזעתר, חציל קלוי, פטה ואורגנו, סלט טונה, ריבה, חמאה, ביצים לבחירה, פרי עונתי, סלסלת לחמים ומשקאות לבחירה.
בין המנות שמוגשות לשעות צהריים וערב ניתן למצוא ראשונות כמו כרובית שרופה עם שמנת חמוצה של פעם ותימין; פילה הרינג עם עירית; סלט נבטים אסייתי עם ג'ינג'ר כבוש, קולרבי, קשיו, ווסאבי, שומשום שחור וצנונית עם איולי צ'ילי; ובוראטה עם עגבניות, אפרסק, בזיליקום וצנוברים.
בין המנות העיקריות פה: עוף במרינדת חרדל ודבש עם כרוב קונפי וסלט רוקט ותפוזים; פסטת כבדי עוף ברוטב שמן זית, צ'ילי, בצל ירוק, שקדים וגרידת לימון; והמבורגר במשקל 180 גרם עם חסה, מלפפון חמוץ, עגבנייה וצ'יפס (שניתן להזמין גם בגרסה טבעונית עם קציצת ביונד מיט).
בגזרת הקינוחים מגישים כאן עוגת גבינה אפויה עם דובדבני אמרנה, קראק פאי, באגט עם שוקולד, קרמבל תפוחים ופלטת גבינות. בנוסף, ניתן להצטייד הביתה עם מוצרים כמו לחמניות של שלו ביער, באגט צרפתי, מארז מקרונים או לחם כוסמין.
בימים אלה המקום מסיים תקופת הרצה והוא פעיל כרגע בימים א'-ה' בשעות 07:00-00:00 ובימי שישי עד 16:00.
שה וזה. הרימונים 1, טבעון. 04-9535742