חגיגות 30 לפרונטו, תל אביב
ביום ראשון 22.9 תיערך בפרונטו חגיגת 30 שנה למסעדה עם ארוחה מיוחדת שכוללת את מיטב המנות שהוגשו במקום במשך השנים. האירוע יערך בשיתוף עם מותג סן פלגרינו שחוגג 120 שנות פעילות. בין המנות שיוגשו: פרחי קישואים שהוגשו במסעדה בשנת 1997; מנת מלנזה גורגונזולה שהוגשה בשנת 1999; ריזוטו סלק ושרימפס קריסטל שהוגשו בשנת 2011; וסשימי טונה בלו פין שהוגשה ב 2014. התפריט המיוחד יוגש במסעדה עד ה-24.9.
פרונטו. הרצל 4, תל אביב. 035660915
מושו, בר ספיק איזי חדש בתל אביב
בר אוכל חדש וכשר בשם MOOSHOO נפתח בתל אביב ומציע מבחר קוקטיילים אסייתיים ומנות כמו גיוזה בקארי צהוב, פילה עוף, אווז וגריי גוס (46 שקלים); לחמנייה סינית ממולאת בדוקסל פטריות, ג'ינג'ר וברנדי (44 שקלים); וסביצ'ה סלמון עם מנגו, קשיו, קוקטייל מנגו מתוק וטקילה (52 שקלים). המקום יהיה פתוח בשעות 17:00-01:30 בימים א'-ה' ובימי שבת משעה לאחר צאת השבת.
מושו. פרישמן 77, תל אביב. 054-7000163
שף חדש בפאסטל, תל אביב
קובי בכר, הוא השף החדש של מסעדת פאסטל. בשבועות האחרונים בכר יצר במקום תפריט חדש עם מנות כמו מרק ברוקולי עם פטריות פורטבלו ואספרגוס צרוב, קציפת פרמזן וצנוברים מטוגנים; טורו בלו פין עם קראסט זרעי כוסברה ופלפל מדגסקר, סלט פפאיה ירוקה, צ'ילי תאילנדי וליים; ריזוטו פירות ים עם ציר סרטנים, שרימפס, קלאמרי, סקאלופ ורוטב לובסטר; ושווארמה ים עם נתחי דג וקלמרי צרובים, טחינה יוגורט, קולי מנגו עמבה, עגבניות שרי ובצלים שרופים.
פאסטל. שדרות שאול המלך 27, תל אביב. 03-6447441
בשר ללא הגבלה בבלה, עמק יזראעל
ביום שלישי תערוך המסעדה ערב של בשרים ללא הגבלה ויוגשו בו נתחים על הגריל ממעשנה שתוצב בחצר לצד מבחר יינות של יקב טוליפ. מחיר הארוחה לסועד- 190 שקלים או 240 שקלים בתוספת יין ללא הגבלה.
בלה. בכניסה לישוב בית שערים, עמק יזרעאל. 04-9830730
במקום קפה הורקנוס, בית קפה חדש בשם טימותי, תל אביב
בצפון תל אביב נפתח לפעילות קפה טימותי, שיציע תפריט קפה רחב בדגש על משקאות הגל השלישי וכן מנות כמו בול פטריות פורטובלו בגריל עם קינואה אדומה, ירקות צלויים, עשבי תיבול, סלסה עגבניות שרי (55 שקלים); בול בשר בקר מפורק עם מג'דרה, בטטה אפויה, עגבניות שרי צלויות, עשבי תיבול ואיולי חרדל (56 שקלים); וסלט טימותי עם רוקט, חסה ערבית, עשבי תיבול, תאנים, כדורי לאבנה, חומוס וסומק (48 שקלים).
קפה טימותי. אבן גבירול 187, תל אביב. 03-5467869
ג'מלי פורוש, חמארה חדשה בראשון לציון
חמארה כשרה וחדשה נפתחה בראשון לציון. בתפריט שלה תמצאו מנות על טהרת הבשר כמו צלחת שרקוטרי עם נקניקים, עלי גפן, קורנישונים, עגבנייה, בצל ופלפל חריף; קבב עם מח עצם ופיסטוקים קלויים; סטייק סירליון עם סינטה מיושנת וביצת עין; וחומוס לימה עם בצל אפוי ושייטל. א'-ה' מ-17:00 ועד אחרון הלקוחות, בשישי מ-12:00 ועד שעה לפני כניסת השבת ובמוצאי השבת משעה אחרי כניסת השבת.
ג'מלי פורוש. רוטשילד 104, ראשון לציון
עסקיות צהריים חדשות בהארוויס, ירושלים
המסעדה מציעה ארוחות עסקיות חדשות של המבורגר (לבחירה מבין קציצת עוף או בקר) בתוספת צ'יפס ובירה ב-50 שקלים.
הארוויס. בן שטח 7, ירושלים. 02-6246444
מיקום חדש למסעדה TYO, תל אביב
המסעדה היפנית TYO עוברת לשכונת נווה צדק בתל אביב. המסעדה תפעל במיקומה הקודם עד ה-1.10 ותמשיך כרגיל עם משלוחי הסושי. כאחרי החגים, ב-1.11, ייפתח המקום במיקום החדש.
TYO. שבזי 58 , תל אביב. 03-9300333
ארוחה מיוחדת בקפה נורדוי, תל אביב
ב-23.9 שף תומר טל יתארח אצל עינב אזגורי בקפה נורדוי בתל אביב. השניים יבשלו ארוחה מיוחדת עם מנות כמו קלמרי ממולאים בלחם, עגבניות, אנשובי ופלפל שרוף חריף; קונוס דלעת כבושה עם טרטר דג לבן, אננס, ג׳ינג׳ר וגבעולי כוסברה; וחצי בורקס פתוח עם שעועית שחורה מעושנת במרווה ,ביצים עלומות, אריסה, בצל כבוש, גרגר נחלים, ריקוטה ביתית, ותפוחי אדמה ושמיר.
קפה נורדוי. נחלת בנימין 27, תל-אביב. 0772311923
גלידות וקוקטיילים של קוניאק, תל אביב
בין תאריכים 22-25.9 יתקיים פסטיבל קוניאק הנסי שבו יערכו הופעות, תוגש גלידת קוניאק של גלידריית בוזה, וכן מבחר קוקטיילים ומנות מותאמות. האירועים יחלו כל ערב מ-21:00.
פופ אפ הנסי פנטון, כולי עלמא תל אביב. מקווה ישראל 10, תל אביב
ב-19.9 תיערך ביקב טורא ארוחת בשרים מהשעה 19:00. את הארוחה יבשל דודי זילברשלג ובין המנות שיוגשו בה למשל: פילה בקר נא עם צנונית מותססת, בלסמי, חלמון כבוש ובייבי בזיליקום; קובה-ניה שייטל עם ראגו טלה, פקאן, צזיקי יווני ובייבי ראשד; פטה כבדי עוף עם תאנים וגלייז ענבי מרלו מבציר ראשון; ומיקס צ'וריסוס מעושן עם תפוחי אדמה מדורה, תורשי מותסס, ואיולי סריראצ'ה. מחיר הארוחה: 350 שקלים למשתתף.
מנה חדשה בקרמרי דלאקלייר
הרשת מציעה קינוח חדש שמשלב בין פרעצל לגלידה ומורכב מגביע פרעצל במלח גס במילוי רטבים לבחירה, בייגלה וגליליות שוקולד וגלידה. מחיר הקינוח: 25 שקלים ליחידה.
מבצע אוקטוברפסט בנורמה ג'ין, תל אביב
מסעדת נורמה ג'ין מציעה מבצע לכבוד האוקטוברפסט ארוחה של שמאלץ, נקניקיית קנקרס וחצי ליטר בירה במחיר של 99 שקלים.
נורמה ג'ין. אליפלט 23, תל אביב. 03-6837383
אוקטוברפסט בג׳וי גארדן, רמת גן
המסעדה חוגגת אוקטוברפסט בתאריכים 21.9-6.10 עם תפריט שעות שמחות שיוגש מ-15:00-20:00 ויציע מבצעים על המשקאות ומנות מיוחדות כמו פיש אנד צ׳יפס: פילה דג מצופה בבצק בירה ושקדים קלויים עם צ’יפס מתובל, גרידת לימון ועשבי תיבול (69 שקלים); קרעי תפוחי אדמה אפויים בתנור אבן עם שמן זית ומלח גס (39 שקלים); ושווארמת דג בלחמנייה עם דג מתובל, בצל קריספי, טחינה, עגבניות מגורדות ופטרוזיליה עם תפוצ׳יפס (59 שקלים).
ג׳וי גארדן. פארק לאומי, רמת גן. 03-7793223
ארוחות בוקר חדשות במסעדות כרמים
מסעדות כרמים בבאר שבע ובמושב סגולה מציעות ארוחות בוקר חדשות עם מנות כמו ביצת עין על וופל בלגי עם נתחי בייקון טלה, מרמלדת בצלים ועלים ירוקים; ובייגל ירושלמי עם עגבניות, ביצה קשה, בצל ירוק, זיתים, לאבנה, שמן זית, זעתר, פלפל צ'ילי, סלמון מעושן, בצל סגול ושמנת חמוצה. ארוחות הבוקר מוגשות בכל ימות השבוע בשעות 9:00-12:00.
כרמים. מושב סגולה, 088505859. אליהו נאוי 34, באר שבע. 08-9966444
אוקטוברפסט בגראז'
הרשת מציעה מה-22.9 מנת ספיישל של נקניקייה באורך מטר לחלוקה עם קורנישונים וכרוב כבוש, צ'יפס וליטר בירה. כמו כן מוצע במקום גם קינוח של עוגת היער השחור משוקולד, קפה, קרם וניל, קצפת, פירות יער וטוויל.