שגב ארט נסגרת, הרצליה
השף שגב משה סוגר את מסעדת השף שלו שגב ארט, שפעלה בהרצליה קרוב ל-17 שנים. המקום ייסגר רשמית בסוף החודש, כך שתוכלו להספיק להיפרד מכמה מהמנות האיקוניות שהוגשו בו במהלך השנים.
שגב ארט. אריה שנקר 16, הרצליה
תנובה מרקט - אתר הזמנות חדש
תנובה השיקה את אתר תנובה מרקט, שבו ניתן לבצע הזמנות של פירות וירקות, מוצרי חלב, לחמים ומאפים. בהמשך תתרחב הפעילות גם לתחום הביצים והבשרים. המשלוחים מגיעים ליותר מ-600 ישובים ברחבי הארץ, מהצפון ועד הדרום. לרגל ההשקה המזמינים בסכום שמעל 100 שקל יקבלו משלוח חינם; לאחר מכן עלות המשלוח תהיה 35 שקלים למזמינים עד 100 שקל, 25 שקלים למזמינים בין 101 ל-400 שקל וחינם למזמינים מעל 400 שקל.
פסטיבל הפודיס במתחם שרונים, הוד השרון
ב-28-31 בדצמבר יתקיים פסטיבל פודיס במתחם שרונים, בו יוגשו מנות שף במחיר 35 שקלים למנה. השף ישראל אהרוני, למשל, יציע המבורגר קצבים ועראייס טלה; חיים כהן יציע כנפיים של דיקסי; אבי ביטון יציע כריך מרוקאי; גיא גמזו יציע מק אנד צ'יז בלחמניית בריוש; ומנאל מ"מאסטר שף" תציע שישברק דג ברוטב יוגורט. האירועים יתקיימו בימי השבוע מהשעה 17:00 עד 23:00 ובשישי מ-9:00 עד 15:00.
מתחם שרונים. הרקון 2, הוד השרון
Hamber Burger Comber - מסעדת המבורגרים חדשה בגליל
המסעדה החדשה בגליל משלבת בין מטבח אמריקאי למטבח ים תיכוני. בין המנות: מרקש בורגר - המבורגר ושווארמה כבש וצנוברים; בורגר עם בשר עגל וגבינת צ'דר ואמנטל; קומפיר - תפוח אדמה מוקרם במילויים שונים כמו שרימפס מהפלנצ'ה; ומטוגנים כמו צ'יפס במתכון קוריאני או צ'יפס קלאסי עם גבינת צ'דר.
המבר בורגר קומבר. כפר נחף, גליל מערבי. 04-9122295 או 052-6409226
ערב מחווה לרות סירקיס באסיף, תל אביב
ביום רביעי, 29 בחודש, יתקיים במרכז אסיף ערב מחווה לרות סירקיס בהנחיית אפרת אנזל. באירוע יהפוך חלל הקפה במקום לסלון ישראלי משנות השבעים ויוגשו מנות מתוך הספר האיקוני של סירקיס "מהמטבח באהבה" בווריאציה מודרנית. רות סירקיס תהיה אורחת הכבוד של האירוע.
סניף חדש לפיתה בסטה, אשקלון
מסעדת אוכל הרחוב פתחה סניף חדש באשקלון, עם התפריט הקבוע של הרשת.
פיתה בסטה. צה"ל 35, אשקלון
פסטיבל אצות במנטנטן ראמן בר, תל אביב
המסעדה האסייתית עורכת ב-28-31 בחודש פסטיבל שמוקדש לאצות, ובמהלכו יוגשו במקום מנות ספיישל על בסיס אצות שונות ומיוחדות, למשל: כבד עגל על גריל פחמים יפני עם מרמלדת אצות קומבו; גיוזה במילוי פטריות וטופו עם ממרח אצות ודאשי; ועור ובשר של סלמון בטמפורה עם אצות, שבבי בוניטו, שומשום לבן ושחור, טוגראשי ורוטב טרטר יפני.
מנטנטן. נחלת בנימין 57, תל אביב. 03-6725318
באשערט - מסעדה חדשה בצפת
מסעדה באשערט החדשה היא כשרה למהדרין ומבוססת על בשרים מהמעשנה. מהמנות בתפריט: פטה כבד עם שומן טלה וריבה; בריסקט בבישול ארוך עם תפוחי עץ; סיגר במילוי בשר מעושן בעץ פקאן; ניוקי עם בשר מפורק; וצלי כתף עם ירקות שורש.
באשערט. ירושלים 35, צפת. כשר