תאי 148, תל אביב
שנתיים אחרי פיגוע הירי הקשה בו נרצחו 3 אנשים ו-14 נוספים נפצעו, אחד הברים הוותיקים והמוכרים על דיזנגוף, אילקה, נפתח מחדש כבר אוכל תאילנדי. הבעלים של המקום, גל כהן ואיציק לוי, שאחראים לעוד כמה מקומות פופולריים על רחוב דיזנגוף (שה ויוי, ABCD ועוד), מסבירים את השינוי: "רצינו לתת לאנשים להעביר ערב בלי להיות מחויב לקערה ענקית של מרק, או למנת אורז כבדה שאחריה הכל נגמר. ככה, כמו שאוהבים היום, ובדיוק כמו שהקהל שלנו ביקש".
התפריט שבנה שף אומי (גיסאדה יאדרם), שלפני כן עבד במטבח מסעדת נאם, מציע כאן מבחר מנות ראשונות: סיגר פרגית, תפוח אדמה וקארי צהוב (42 שקלים), שיפודי עוף בסאטה (51 שקלים), ספרינג רולס דג לבן (74 שקלים), וכמה סלטים כולל סום טאם קלאסי (42 שקלים), פאד תאי (63 שקלים) וגם מנות קצת יותר "רציניות" כמו לברק שלם מטוגן לצד סטיקי רייס (132 שקלים), פילה דג מאודה ברוטב חמוץ-מתוק לצד אורז מאודה (96 שקלים) ועוד.
דיזנגוף 148, תל אביב יפו. ראשון-חמישי מ-17:00, שישי-שבת מ-12:00. לא כשר
Pat מבית פארינו, אשדוד
יאן הרוש, שהביא לאשדוד את הפיצה הנפוליטנית וגרם לישראלים מכל הארץ לנסוע לעיר רק בשביל לטעום פיצה עם רוטב כוסברה ולקנח בספוילטלה מעולה, פתח מקום נוסף. למקום קוראים פת - בית קפה שמביא לאשדוד כריכי פוקצ'ה שמנמנים ומפתים, ומאפים כמו באבא רום וקורנטו. בערב המקום הופך לבר יין אינטימי בו אפשר לצד היין להזמין סלט משתנה וברוסקטה מבצק פוקצ'ה.
האשל 11, אשדוד. ראשון-חמישי 8:30-15:00, 18:00-23:00, שישי 8:30-14:30. כשרות צהר
אלישע, תל אביב
שף אוהד לוי (צ'יקטי, הרברט סמואל, כתית ועוד) שסגר לאחרונה את מסעדת מאמו באילת, מצטרף למתחם הפוד טראקס בקניון עזריאלי עם "תבשילייה" אטרקטיבית שמשלבת את המטבח הביתי עליו השף גדל עם טכניקות מודרניות. בין המנות: מפרום ארטישוק בחמוסטה מנגולד (72 שקלים), מלפוף (66 שקלים), סופריטו עוף עם ביצת עין וסלט מלפפונים יוזו (74 שקלים), שניצל ואיולי פלפל צ'ומא (76 שקלים), מז'וז' דג ים ואורז לבן (82 שקלים) ועוד.
DNA. מנחם בגין 132, תל אביב יפו (קומת קרקע במרכז עזריאלי). ראשון-חמישי 12:00-22:00. כשרות צהר
קופי האוס, מושב הודיה
במושב הודיה, שממוקם במרחק נסיעה של 10 דקות מאשקלון, נפתח בית קפה פסטורלי שמציע חצר יפה ומנות אוכל פוטוגניות בכלים יפים. יש פה טוסט צ'דר גאודה ומוצרלה, מאפים מיוחדים, כריך סלט ביצים עם לחם חלבי יפני, עוגת קסטלה מאצ'ה ומאפים כמו מאפה מלוח עם פטה ומנצ'גו ועוד.
מושב הודיה
בייקרי פיקאסו, פתח תקווה
אחרי ההצלחה של בייקרי פיקאסו בראשון לציון, סניף שני שלו נפתח בפתח תקווה, וגם אותו מוביל השף קונדיטור ערן שוורצברד שמכין כאן גם פוקצ'ות שחורות, מאפים פומפוזיים מבצק מדופף עם שערות קדאיף מלמעלה והרבה דברים ששווים עצירה בפתח תקווה.
יצחק רבין 5, פתח תקווה
פורטונה, הוד השרון
פורטונה הביאה לאילת ב-2021 את בשורת הפיצה הנפוליטנית. הסניף החדש בהוד השרון לא מציע רק עוד פיצה נפוליטנית, מדובר בבר יין איטלקי שחוץ מפיצות מגיש גם פסטות וניוקי. בראשון-חמישי בין 17:00-19:00 יש במקום אפריטיבו עם 25% הנחה על כל התפריט.
דרך רמתיים 70, הוד השרון. ראשון-שבת 17:00-23:30