בשנה שעברה נכנס לישראל מדריך הקולינריה הצרפתי גו-מיו, עם מהדורה מקומית שממפה את המסעדות הטובות ביותר בארץ. כיאה לגוף חיצוני, מדריך הגו-מיו התקבל בארץ בהרמת גבה, בהתעלמות מצד רבים מהפודיז המקומיים וכן בביקורת לא מבוטלת מצד אנשי הקולינריה הישראלים על היותו מנותק מהזירה המקומית.
כעת, שנה אחרי הנחיתה הלא רכה הזו, חוזר הגו-מיו עם המדריך הישראלי החדש, ולפחות לפי הגורמים הרשמיים - הלקחים מטבילת האש הופקו ויושמו במדריך החדש, שתוצאותיו התפרסמו הערב.
למי שאינו מכיר את הקונספט, גו-מיו הוא מדריך קולינריה צרפתי ותיק למדי שמתפרסם במדינות רבות בעולם. בניגוד למישלן הדירוג בגו-מיו מבוסס על ציונים, שנעים בין 10 ל-20 נקודות (שאינן ניתנות לעולם, כי מושלם יש רק בשמיים), וכן דירוג של מצנפות, שנע בין מצנפת אחת ל-4 מצנפות למסעדה מומלצת במיוחד.
השנה בחן דירוג הגו-מיו באמצעות 12 מבקרים סמויים 294 מסעדות ברחבי הארץ (כולל דוכני אוכל רחוב ובתי אוכל פשוטים יחסית, שמדריכים כמו מישלן נוטים שלא להעניק להם תשומת לב). המסעדות המובילות נקבעות בסופו של דבר על פי הניקוד המשוקלל של כל המבקרים, והביקורות המפורטות שלהם.
את פרס הקונדיטור הטוב ביותר של השנה קיבלה הקונדיטורית המוכשרת שחר פלג ממסעדת יפו תל אביב של השף חיים כהן. את פרס המסעדה עם האווירה הטובה ביותר קיבלה מסעדת יודל'ה של השפים אסף גרניט ואורי נבון בירושלים, שממוקמת ממש מול מחניודה הפופולרית. את פרס תפריט היין הטוב ביותר קיבלה מסעדת הבסטה משוק הכרמל בתל אביב, ואת פרס האוכל המקומי הטוב ביותר קיבלה מסעדת איגרא רמא המיוחדת שפועלת גם היא בתל אביב. בפרס השירות הטוב ביותר זכתה מסעדת בלו סקיי של השף מאיר אדוני, בפרס המסעדה הצמחונית-טבעונית הטובה ביותר זכתה מסעדת אופא המצוינת של השפית שיראל ברגר ואת פרס אוכל הרחוב הטוב ביותר בישראל קיבלה בצדק רב שווארמה אמיל המעולה מחיפה.
אבל הפרסים שנחשבים המשמעותיים ביותר במדריך הם מטבע הדברים לשף המבטיח, לשף השנה ולמסעדת השנה. אז את תואר השף המבטיח קטף שף תומר טל, שעבר ממש לאחרונה למסעדת ג'ורג' וג'ון במלון דריסקו בתל אביב והצליח לחולל בזמן קצר מהפכה של ממש בתפיסה של המסעדה. טל עבד בעבר אצל השפים חיים כהן ויונתן רושפלד והוא ללא ספק הבטחה גדולה בזירת המסעדנות הישראלית, שמתממשת כבר עכשיו לנגד עינינו.
את תואר שף השנה קטף אחד השפים הוותיקים והחרוצים ביותר בתעשייה המקומית - דודו ביטון מלה רג'נס הכשרה במלון קינג דיוויד בירושלים. ביטון מייצר כבר שנים ארוכות מטבח כשר, עקבי, מקורי ומעניין במיוחד, ולרוב לא זוכה לקבל את התשואות שלהן הוא זכאי, כך שמדובר בבחירה ראויה ביותר (גם אם אינה ספציפית לשנה החולפת).
את תואר מסעדת השנה קיבלה מסעדת אלנה של שף ברק אהרוני, שפועלת במלון נורמן היוקרתי בתל אביב. היא קיבלה את דירוג הנקודות הגבוה ביותר של המבקרים, ביחד עם לה רג'נס ומסעדת OCD, שהשף שלה, רז רהב, זכה בשנה שעברה בפרס שף השנה של גו-מיו.
עוד בלטו בניקוד גבוה: מסעדת ביסטרו מיכאל של מיכאל גרטופסקי במושב לימן, מסעדת פרונטו של השף דיוויד פרנקל בתל אביב ומסעדת טאיזו האסייתית של השף יובל בן נריה.