אירועים וחגיגות
חודש ההמבורגרים של קוקה קולה
במהלך חודש שלם, מ-20.6 ועד 20.7, יגישו למעלה ממאה מסעדות ושפים מנות המבורגר מיוחדות לצד משקאות של קוקה קולה. בין המנות שיוגשו בפרויקט: בורגר פאד קפאו של קאב קם, ובו נתח אונטריב וחלקי פנים קצוצים גס עם בזיליקום תאילנדי, בצל וצ'ילי עם ביצת עין רכה; CocaBurger של NG מבשר שיושן 40 יום ומוגש טבול ברוטב קולה מצומצם; המבורגר מולארד של המיט קיטשן עם קרם ערמונים, פטריות שימג'י וציר בקר, ביצת שניצל ודובדבני אמרנה לצד גרטן תפוחי אדמה וכמהין; Mayor Burger של הוויטרינה ובו קציצת ויטרינה במשקל 200 גרם, צ'ימיצ'ורי קייל, עגבניות צלויות בגריל ובצל מוחמץ, לצד צ'יפס; וקובה ליברה בורגר של דלאל מנתח אנטרקוט עם רוטב ברנייז, כרישה ברום חום מקורמל ולחמניית בריוש.
לפרטים
שבוע הספר במסעדות בשדרות רוטשילד, תל אביב
במהלך שבוע הספר יוגשו במספר רב של מסעדות בשדרות רוטשילד מנות מתוך ספרים מוכרים. בסניף ארומה תל אביב, למשל, יוגש כריך בלקני מספר "בביתו במדבר" של מאיר שלו; מסעדת קפה אירופה תגיש עוגת גבינה אפויה עם ג'לי תות מסוכר מתוך הספר "אנה קרנינה" של לב טולסטוי; ומסעדת רוסטיקו תגיש ברוסקטת עגבניות וקרוסטיני בצל מתוך הספר "תחת שמש טוסקנה" של פרנסס מאייס.
שבוע האוכל המקסיקני של פטרון, תל אביב
ב-26-30 ביוני יגיעו לישראל שלושה שפים שמייצגים את המטבח המקסיקני החדש ויבשלו ארוחות מיוחדות במסעדות אייבי, בר 51 וקפה נורדוי בתל אביב. השפים שיגיעו: חואקין קרדוסו ממסעדת Loup Wine Bar במקסיקו סיטי, תומאס ברמודז ממסעדת La Docena במקסיקו סיטי וג'איר טלז, ממובילי המטבח המקסיקני החדש.
חגיגת יין בגולן
בחמישי, 20.6, ייערך אירוע חתימת פסטיבל בשביל היין ביקב הר אודם. באירוע תהיה מסיבת ריקודים ותוצע מגוון תוצרת מקומית, וכמובן יינות. האירוע יחל בשעה שש ויוצבו בו דוכני מזון כמו פיצות, פוקאצ'ות, בשרים ופנקייק הולנדי. בין היקבים המשתתפים: יקב אורטל, יקב אסף, יקב בהט, יקב בזלת הגולן ויקב הר אודם.
יום הולדת 13 למל ומישל, תל אביב
המסעדה האיטלקית הרומנטית חוגגת יום הולדת 13 בארוחה מיוחדת במחיר 149 שקלים שכוללת מנה ראשונה, מנת פסטה טרייה וקינוח אישי. בין המנות לבחירה: אנלוטי במילוי סלק על קרם תירס טרי; סלט מל ומישל עם לבבות חסה רומית ברוטב חלמונים ואנשובי עם קרוטונים ופרמזן; וניוקי פריזאי בקרם כמהין לבנות.
מל ומישל. בן יהודה 155, תל אביב. 03-5293232
אירוע פתיחה בקובה ופיתה, ירושלים
ביום שלישי 18 בחודש תערוך מסעדת הקובה הכשרה אירוע פתיחה מהשעה שבע בערב. במהלך האירוע על כל הזמנת קובה יוצע שליש בירה בחינם.
קובה ופיתה. התפוח 11, ירושלים. 02-5448057
ערבי פיצות וסושי, דרך היין
בדרך היין יתארחו במהלך חודש יוני פיצאיולי ושף סושי. ביום חמישי, 27 ביוני, יגיע הפיצאיולו ג'ובאני סנטריפה עם משאית מצוידת בתנור פיצה, ויגיש פיצה לצד יינות איטלקיים; ובין התאריכים 17 ל-26 ביוני יגיע השף מורן גולדשטיין לארבעה סניפים של דרך היין ויכין רולים טריים של סושי, שיוגשו עם יינות לבנים. המחירים לאירועים נעים בין 95 ל-200 שקלים.
ב-3-4 ביולי בשעות 18:00-23:00 יתקיים פסטיבל יין אזורי בגני הנדיב שבו יציגו מגוון מגדלים ויצרני יין מקומיים את תוצרתם. המחיר להשתתפות וטעימות יין: 80 שקלים ברכישה מראש, 90 שקלים בקנייה במקום בזמן האירוע.
פסטיבל Good Food, הרצליה
במהלך 26-27 בחודש ייערך במרינה בהרצליה פסטיבל משאיות אוכל שימכרו מנות במחירים שבין 15 ל-35 שקלים. בין השפים והמסעדות שישתתפו: ביירן מרקט, קרולינה טראק בשרים במעשנה, פיצה בלה, נונונו של גיא גמזו, שי-שי ודיקסי של חיים כהן.
פסטיבל גוד פוד. מרינה הרצליה
ארוחה מיוחדת במלון חוף נחשולים, נחשולים
במסגרת פסטיבל היין האזורי ה-15 כרמים וטעמים יגישו במלון חוף נחשולים ארוחה מיוחדת שמשלבת יין במנות. בין המנות: חזה אווז בדבש, חרדל ויין לבן מיקב דדה; פסטה רומו במילוי פורטובלו בקרם קוקוס על דמיגלאס מעושן ויין אדום; פלפל מיני כבוש במילוי אנשובי; וסלמון על קרפצ'יו סלק. מחיר הארוחה: 150 שקלים למבוגר ו-95 לילד.
אורחה רוסית-ישראלית באומניבור, חיפה
רועי אברהם, השף של מסעדת ליבירה השכנה מתארח באומניבור ומכין ארוחה בפרשנות מרעננת לאכול הרוסי המסורתי בליווי יינות של Saro Imports מהבלקן, וודקה ומוזיקה חיה. בין 11 המנות שיוגשו בארוחה: אוליבייה, שובה, קורניק, סויקולניק וסאלו. המחיר לאדם: 220 שקלים כולל אלכוהול.
לפרטים ותפריט מלא: 050-8658185
פתיחות וסגירות
הקונטיינר ביפו נסגר
אחרי עשר שנות פעילות בר האוכל הקונטיינר בנמל יפו ייסגר רשמית בסוף השבוע הבא (22.6). במקום ייערכו באותו סוף השבוע אירועים מיוחדים.
צ'ימיצ'נגה חוזרת לצפרה, תל אביב
במהלך הקיץ בכל יום ראשון תהפוך מסעדת צפרה למסעדת צ'ימיצ'נגה הוותיקה של השף אבי קונפורטי. בין המנות בתפריט המיוחד: סביצ'ה קינג פיש עם עגבניות דבש, ליים פרואני וצ'יפוטלה סגול (96 שקלים); כבד אווז חרוך עם מנגו וסירופ וניל הבנרו (140 שקלים); ומנת צ'יפורה סנטה פה עם מחית תפוחי אדמה וגבינת עיזים, ליים פרואני ושמן לימון ירוק (145 שקלים).
צפרה. יגאל אלון 96, תל אביב. 03-6240044
בר חדש במלון שרתון, תל אביב
במלון נפתח בר בשם ורנדה. על המקום אחראית קבוצת נוקס ובתפריט שלו מנות כמו לאבנה וארטישוק צלוי (28 שקלים); סלט פריקי מעושנת וטחינה (26 שקלים); קרעי מוצרלה טרייה, פרי עונתי, קרואסון אבוד, צימוקי עגבנייה, שמן זית ובלסמי מצומצם (58 שקלים); וסשימי דג לבן עם אבטיח, גבינה בולגרית ושאלוט (56 שקלים).
ורנדה. הירקון 115, תל אביב
ויוידה, מעדנייה טבעונית חדשה, תל אביב
הבשלנית שחר קיכלר פתחה מעדנייה טבעונית שמציעה מגוון רחב של מאכלים לרכישה הביתה (ניתן גם לאכול במקום ארוחת צהריים במחיר 46 שקלים לצלחת). המקום פתוח בימות השבוע מ-10:00 עד 17:00 ובשישי מ-10:00 עד 15:00. בשישי מתקיים במקום שוק אוכל ביתי עם תבשילים, תוספות ומתוקים. המחירים: 50 שקלים לליטר תבשילים, 75 שקלים ללזניית בולונז טבעונית ו-25-45 שקלים לליטר תוספות כמו סלט ברוקולי או מג'דרת עדשים מונבטות.
vivida. שלום עליכם 34, תל אביב. 051-2809061
משאיות אוכל חדשות, רמת גן
שתי משאיות אוכל הוצבו בסמוך לכניסה לבניין העירייה ברמת גן. משאית אחת מגישה קפה, סלטים, כריכים, פיצה על לבנים, גלידה אמריקאית ומיצים טבעיים, והמשאית השנייה מציעה מטבח בשרי שמתחלף בכל שבוע עם מנות כמו עראייס, סופלקי, קבב יווני וסטייק בפיתה.
משאיות האוכל. ביאליק 35, רמת גן. כשר
שף חדש בפלטפורמה הקולינרית L28, תל אביב
אחרי השפית שולי וימר לוקח השף גבריאל ישראל את המושכות במסעדת L28. בין המנות החדשות שלו בתפריט: גזר קונפי עם ריקוטה לאבנה, סחוג גזר, דואה וטחינה גולמית (34 שקלים); פילה בקר עם תפוח אדמה קריספי, קרם בצל ושום שחור, מרווה דמי גלאס וחציל מעושן (124 שקלים); ועוף בסומאק עם פריקי, אנדיב צלוי, סלט שומר וזיתי טאסוס (74 שקלים).
L28. לילנבלום 28, תל אביב. 03-9003560
ביגה פסטה בר, רשת מזון מהיר חדשה מבית ביגה
רשת בתי הקפה ביגה משיקה רשת מזון מהיר חדשה שתתמקד בפסטה ותפתח סניפים ראשונים בחיפה וקיסריה. הרשת מציעה למעלה מ-30 סוגי פסטות טרייות ופסטות ללא גלוטן, לזניות, רביולי ופיצות. מחירי המנות ינועו בין 30 ל-60 שקלים.
תפריטים חדשים וספיישלים
תפריט חדש בכינור בכיכר, ירושלים
המסעדה הכשרה מציעה תפריט קיץ חדש ובו מנות כמו שווארמה טלה (59 שקלים), שיפוד פילה בקר על ריזוטו פטריות וכמהין (69 שקלים), שוק טלה מפורק (138 שקלים), המבורגר אנטרקוט (72 שקלים) וקוט דה בף עם סלט עלים ומח עצם (55 שקלים ל-100 גרם).
כינור בכיכר. מעבר בית הכנסת 12, כיכר המוזיקה, ירושלים. 02-9944902
תפריט קיץ חדש בהארוויס, ירושלים
מסעדת הבשרים הכשרה מציעה תפריט חדש שבו מבחר מנות מעושנות, ביניהן: טקסס ברביקיו צ'יקן, טאקוס תירס וסלמון מעושן בעץ ארז.
הארוויס. שמעון בן שטח 7, ירושלים. 02-6246444
תפריט חדש בהרברט סמואל, הרצליה
מסעדת השף הכשרה מציעה תפריט קיץ חדש ובו מנות כמו טונה פרוסה דק בקראסט זעתר עם אבוקדו טרי, פלפל פדרון קצוץ, חסה ופניני ליים (82/58 שקלים); אינטיאס פאלודה - קוביות דג נא, רוזטה מבושמת, אטריות שעועית לבנות ותפוח (76/48 שקלים); מרק קר של משמשים צלויים, קולרבי, שמנת ושורש סלרי (38 שקלים); כופתאות בעבודת יד של תפוחי אדמה ובצל עם קרם בצל ויין מתוק (88/48 שקלים); בויאבז - מרק דגים בנוסח מרסיי (72 שקלים); וצלעות טלה חרוכות בעשבים יבשים עם פריקי וכרישה, תרד וקייל שחור עם לימון מותסס (208 שקלים).
הרברט סמואל. ריץ קרלטון, השונית 4, הרצליה. 073-2037596
מנות ספיישל לשבוע הגאווה, מקס ברנר
הרשת מציעה מנות מיוחדות לשבוע הגאווה, ביניהן: גריל מרשמלו עם פירות טריים, נשיקות מרנג צבעוניות, מיני מאפינס וקוביות ופל בלגי לצד מטבלי שוקולד חלב, לבן ומריר (82 שקלים); חגיגת ופל בלגי עם ופל בננה ספליט וקצפת, ופל שוקולד צ'יפס ונוגט ובפלה עם קצפת וכדור גלידה לבחירה (99 שקלים); ומילקי מקס - קרם טראפל שוקולד חלב עם שברי שוקולד חלב, שברי עוגיות אוראו ונוגט וקצפת עם כדורי ופל שוקולד ונשיקות מרנג צבעוניות (46 שקלים).
תפריט חדש בפיאצה רוסטיקו, תל אביב
המסעדה מציעה תפריט חדש עם מנות כמו כרובית צלויה בתנור עם צלפים, שמן זית, שום ולימון על רוטב רומסקו (45 שקלים); שרימפס בחמאת לימון עם מנגולד, שום וצ'ילי (47 שקלים); פולנטה פטריות בציר פטריות עם חמאה, תרד ופרמזן (49 שקלים); וסלמון במעטפה פתוחה עם עגבניות, זיתי קלמטה, טרגון, קולרבי צלוי, חמאה ומרווה (96 שקלים).
תפריט חדש בדלאל, תל אביב
המסעדה מציעה מנות חדשות לקיץ כמו טרטר דג ים תיכון עם זיתי קלמטה, בצל מקורמל בג'ינג'ר, קציפת לאבנה, זרעי עגבניות, צ'ילי ושמן זית (58 שקלים); ספגטיני ירוק עם פרמזן, פסטו בזיליקום, פרחי ברוקולי, זוקיני, שמן זית וצנוברים קלויים (82 שקלים); המבורגר פריזאי קצוץ עם פירה כמהין ומח עצם (96 שקלים); ומילפיי פירות יער עם פרפה פטל וגנאש פיסטוק, בצק עלים, פירות יער ופיסטוק קראנץ' (54 שקלים).
דלאל. שבזי 10, תל אביב. לא כשר
עסקיות ערב בספונטיני, תל אביב
המעדנייה מציעה עסקיות ערב חדשות שכוללות ראשונה, עיקרית ושתייה במחירים שבין 45 ל-65 שקלים. בין המנות בתפריט: לזניה עם אנטיפסטי צלוי, בשמל, פרמזן ורוטב עגבניות; פוסילי ורדה עם ארוגולה ופסטו אגוזי מלך, עגבניות מיובשות ושמן זית; וסלט ספונטיני עם ארוגולה, סלק, ארטישוק, בצל סגול, אגוזי מלך, מוצרלה, שמן זית וחומץ בלסמי.
ספונטיני. אחד העם 15, תל אביב. 03-9460590
תפריט קיץ חדש בנינה ביאנכה, צומת ביל"ו
המסעדה מציעה תפריט ובו מנות כמו טרטר לוקוס עם קשיו קלוי, כוסברה, צ'ילי חריף וגספצ'ו שרי צהוב ואפרסקים (65 שקלים); פיצת פולנטה עם קרם פולנטה וכמהין, מיקס פטריות, אספרגוס, מוצרלה, קראנץ' בטטה ועלים ירוקים (65 שקלים); ורביולי סלק במילוי סלקים וגבינות עם רוטב שמנת ופרג קלוי, קרם תירס, בייבי סלקים ואגוזי לוז (78 שקלים).
Nina Bianca. בוסי סנט ג'ורג 9, מתחם ביל"ו. 08-9480080
המסעדה בשוק הפשפשים מציעה מנות חדשות, ביניהן טורטליני פירות ים עם מילוי פטריות, מיקס של שרימפס וקלמרי ורוטב פלפלים (79 שקלים) ופילה בורי על פירה יוזו ועגבניות שרי צלויות בשום קונפי (109 שקלים).
פארוק בשוק. רבי נחמן 6, יפו. 03-6515670
חגיגות שבוע הגאווה ב-TYO, תל אביב
המסעדה מציעה עד 15 ביוני רול מיוחד בצבעי הקשת. הרול כולל ספייסי טונה ועטוף באבוקדו ומיקס דגים - סלמון, טונה ולוקוס - עם ממרח אצות (79 שקלים).
TYO. מונטיפיורי 7, תל אביב. 03-9300333
שבוע הגאווה באמש, תל אביב
המסעדה מציעה עד 15 בחודש קוקטיילים צבעוניים שהרכיב המקסולוג טל פרץ בצבעי דגל הגאווה. בין הקוקטיילים: עברי - ג'ין ופלפל אנגלי עם תותים, ליים וקציפת בזיליקום; וקוקטייל דנה - קוקטייל רום לבן וליקר בלו קורסאו עם קרם קוקוס ומחית אננס טרי.
אמש. לילינבלום 30, תל אביב. 054-6804699
לחמנייה גאה בנונונו, תל אביב
בשישי הקרוב לכבוד מצעד הגאווה יגישו בנונונו של גיא גמזו גרסה צבעונית ללחמנייה המזוהה עם המקום. לחמניית החלב תגיע במילוי ורוד במיוחד של שוקולד רובי בזיגוג קולי פטל ומרנג בצבעי הקשת. המחיר: 28 שקלים.
נונונו. הרצל 16, תל אביב. 03-9453111
מנות הודיות חדשות בסוהו, ראשון לציון
המסעדה האסייתית מציעה מנות הודיות חדשות כמו פאני פורי - כיסוני סמוסה ממולאים בתפוחי אדמה ותבלינים לצד רוטב צ'אטני תמרהינדי; באטר צ'יקן - נתחי פרגית במרינדה הודית לצד אורז הודי בסמטי ולחם נאן; ורוגאן גוש - דג מטוגן במרינדת קארי עם רוטב עגבניות וכוסברה.
משקאות ומיוחדים לקיץ
משקאות קיץ בקפה קפה
הרשת מציעה משקאות קיץ חדשים ביניהם משקה אייס מנגו, אייס אמריקנו ואייס קוקי - אייס בטעם עוגיות קרמל. מחירי המשקאות החדשים: 19-22 שקלים.
הרשת מציעה לכבוד הקיץ מנות כמו חצ'פורי גבינות וביצת עין לצד סלט עגבניות חריף, מטבל פלפלים וזיתים (55 שקלים); באן סלמון מעושן עם בצל סגול מוחמץ, איולי ורוקט (49 שקלים); וסלט רביולי קריספי עם חסה, ארוגולה, בצל סגול, מלפפון, עגבניות, שרי ופקאן מסוכר (59 שקלים). כמו כן היא משיקה משקאות כמו מילקשייק מקופלת עם גלידת וניל, שברי מקופלת, קצפת, מיני מאפינס שוקולד וממרח אגוזים (29 שקלים) ומילקשייק חלווה עם גלידת וניל, טחינה גולמית, סילאן, פקאן מסוכר וקצפת (26 שקלים).
שייקים חדשים בטייגר לילי, תל אביב
בטייגר לילי מציעים לקיץ שייקים תאילנדיים כמו שייק בננה-קשיו עם חלב קוקוס וסירופ למון גראס (32 שקלים); שייק אננס-קוקוס וקוקוס קלוי (32 שקלים); שייק מנגו-נענע (32 שקלים); ושייק פירות יער וליצ'י עם ליקר קוקוס (38 שקלים).
לפרטים: 1-700-70-70-97
משלוחי גלידה של וניליה
רשת וניליה חוברת ל-Gett Delivery ומציעה משלוחי גלידה. בשלב ראשוני יוצעו המשלוחים בתל אביב, הוד השרון ופתח תקווה ובהמשך יתרחב המערך לערים נוספות. מחיר השליחות ייקבע לפי המרחק ליעד: עד קילומטר נסיעה - 15 שקלים, עד 2 קילומטרים - 20 שקלים, עד 3 קילומטרים - 25 שקלים.
גלידות חדשות לקיץ, רשת אלדו
הרשת מציעה טעמים חדשים לקיץ ביניהם לימון קוקוס, מנדרינה ונוגט אגוזים בשוקולד לבן.