לכל המתכונים הכי טעימים לחגים הורידו עכשיו את אפליקציית אוכל טוב >>
קולנוע וקולינריה בפסטיבל הסרטים הבינלאומי, חיפה
ב-18-20 בחודש תתקיים בפסטיבל הסרטים רצועה קולינרית, שתכלול הקרנת בכורה לסרטים חדשים ועטורי שבחים בנושאי אוכל, דיונים בהשתתפות נוף עתאמנה אסמעיל, השף פרנק אזולאי ועוד, וטעימות חופשיות של מנות מבתי אוכל ושתייה נבחרים באזור. המחיר: 85 שקלים למשתתף.
במקביל יפעל במהלך כל ימי הפסטיבל (עד 21 בחודש) "ציר האוכל" - שיתוף פעולה הכולל שורת הטבות והנחות לבאי הפסטיבל במגוון מוסדות קולינריים בעיר.
סינמטק. שדרות הנשיא 142, חיפה
מנות חדשות בפומו, תל אביב
המסעדה מעדכנת את התפריט עם מנות חדשות ומגוונות בכל הקטגוריות, ביניהן: פומודוריני ג'אלי ריגטוני ברוטב עגבניות צהובות וחמאה (74 שקלים); ריזוטו שרימפס עם עגבניות שרופות, בשר סרטנים, חמאה, יין לבן, כרישה וזעפרן (108 שקלים); ואוסובוקו טלה עם ירקות שורש, יין לבן, פירה תפוח אדמה ולילה בטאבון (134 שקלים).
פומו. הברזל 11, רמת החייל, תל אביב. 03-9225320
לרגל יום ההולדת ה-169 של ג'ק דניאל, שעל שמו המותג, יגישו שלל מסעדות מנות מיוחדות המשלבות את המשקה. המסעדות המשתתפות: פופינה, קפה אירופה, שילה, בושוויק, מוזיאון וויסקי בר, מלגו מלבר, אמש, דוד ויוסף, סושיאל קלאב וצפרירים (חיפה).
הטבה לסוכות בבראסרי Del Borgo, הרצליה
במהלך חול המועד על כל עיקרית שתזמינו תקבלו מנה ראשונה חינם. בין העיקריות: דלבורגר עם תערובת של כבד אווז, 250 גרם (85 שקלים); פיש & צ'יפס (72 שקלים); וסטייק פרגית על הגריל ברוטב עגבניות, פטריות, שום וצ'ילי (72 שקלים). בין הראשונות: פטה כבד ברוטב פירות יער וקונפיטורה (54 שקלים); טרטר דג עם צנונית, בצל סגול, פלפל אדום, עירית ובצל ירוק (56 שקלים); ופרחי כרובית בתנור (39 שקלים).
המקום יהיה פתוח לכל אורך חול המועד ובערב החג ייסגר ב-18:00.
בראסרי Del Borgo. רמת ים 60, הרצליה (סמוך למלון דניאל). 09-7898181
סוכות בחצר של תל יצחק
לצד המנות הרגילות במסעדה יוגשו ספיישלים כמו קרואסון שחיתות - קרואסון חמאה עם אריסה מתוקה, לימונים כבושים, ספריבס, טלה, איולי עמבה, גלייז ברביקיו, בצלי שאלוט וכוסברה; וחריימה פירות ים - לוקוס שלוק בשמן זית, מולים, קלמרי, ברוסקטה ורוטב חריימה.
מסעדת תל יצחק. בכניסה לקיבוץ תל יצחק, 09-7411110
סניף חדש לסנדוויץ' של פוסט מנתניה, תל אביב
אחרי 20 שנה בנתניה נפתח סניף גם בתל אביב. בין הכריכים המוגשים במקום: סנדוויץ' טוניסאי עם אריסה, סלטה משוואיה, צ'ירשי, פלחי תפוח אדמה, ביצה קשה, סלט ירקות, טונה, לימון כבוש, פלפל קלוי, צלפים ואנשובי (30 שקלים); מעורב ירושלמי - טחול, חזה עוף ולבבות בתיבול ביתי (36 שקלים); ושקשוקה (29 שקלים). את כל המנות במקום אפשר לקבל בבגט (לבן או חיטה מלאה שנעשה במקום) או בצלחת.
פוסט. לילינבלום 21, תל אביב. 050-9000024. כשר ללא השגחה
שוק אומני אוכל ביקב קסטל
ביום חמישי 17 בחודש בשעות 10:00-16:00 יארח היקב שוק אומני אוכל בשיתוף פעולה עם קייטרינג לואיזה, כולל דוכני אוכל ייחודיים של גבינות, לחמים, דבש, טחינה, תבלינים, ריבות, שמני זית ועוד - הכל בתוצרת מקומית. הכניסה ללא תשלום.
מתחם מנטוס בקניון עזריאלי, תל אביב
במתחם, שיהיה פתוח עד 27 בחודש, תוכלו לרכוש סוכריות מנטוס בטעמים שונים לפי משקל, וגם כוס עם מסר אישי במחיר 15 שקלים. מי שיקנה כוס יקבל גם כרטיס למגלשה דמוית גליל מנטוס בגובה 13 מטר שהוצבה במקום.
קניון עזריאלי. דרך מנחם בגין, תל אביב
ארוחת ילדים בפיתה מונטנה, תל אביב
בפיתה מונטנה מקבוצת דוד ויוסף יגישו לילדים במהלך החגים חצי פיתה קבב וכוס גזוז ב-19 שקלים בלבד. בנוסף, המסעדה הצטרפה לאפליקציית וולט ועכשיו אפשר להזמין ממנה אוכל עד הבית.
פיתה מונטנה. התערוכה 7, נמל תל אביב
3 מקומות חדשים בשרונה מרקט, תל אביב
טנדור היא מסעדת בשרים שבליבה תנור עתיק מאבני חימר ואבני שמוט, שתגיש בין השאר פיתה טורקית עם קבב כבש, בצל, סומאק, רוקט, סלט עגבניות פיקנטי וחצילים (42 שקלים); ופיתה ישראלית - קבב כבש, חצילים, סלט חסה, עגבניות וטחינה (42 שקלים).
קפה 51 הוא בית קלייה שמחזיק קפה מרחבי העולם, ואפשר לשתות בו קפה לצד מאפה, עוגות או עוגיות וגם להצטייד בקפה טחון הביתה; ו"השוקה" היא ירקנייה המחזיקה בין השאר תוצרת חקלאית אורגנית, ביצי חופש, מגשי פירות וסושי פירות.
שרונה מרקט. קלמן מגן 3, תל אביב
מנות טבעוניות חדשות בסניפי קפה גן סיפור
בין המנות: ארוחת בוקר עם ביצים טבעוניות, ירקות ומטבלים טבעוניים (69 שקלים); פריטטה מירקות וביצים טבעוניות (79 שקלים); מוקפץ אסייתי - אטריות אורז מוקפצות עם ירקות ונתחוני סויה (69 שקלים); ופאי בונפי טבעוני – פאי במילוי בננות מקורמלות וריבת חלב עם קרם שניטלי קוקוס וסילאן (39 שקלים).
עוגת שכבות חדשה במסעדת זכאים, תל אביב
הקינוח החדש במסעדה הטבעונית מורכב מבסיס פצפוצי אגוזים (גרעיני חמנייה, אגוזי מלך ולוז) קראנצ'י, שכבה נדיבה של גבינה מתוקה על בסיס סויה וקרם טראפלס. המחיר: 45 שקלים.
זכאים. סמטת בית השואבה 20, תל אביב. 03-6135060. כשה בהשגחת רבנות תל אביב
סוכות במסעדת ג'ויה, ראש פינה
בחול המועד סוכות, 15-17 בחודש, בשעות 12:00-17:00 יוגשו במסעדה האיטלקית החדשה והכשרה ארוחות צהריים עסקיות בהנחה של 15 אחוז. המסעדה פתוחה לארוחות צהריים וערב, ומגישה בין השאר ארנצ'יני - כדורי ריזוטו, מוצרלה ופרמזן ברוטב עגבניות ובזיליקום (38 שקלים); פיצה טרטופו - עם מסקרפונה, כמהין, מוצרלה, פטריות, פרמזן ובזיליקום (62 שקלים); וניוקי פורצ'יני וערמונים - עם חמאה, שום, ראגו פטריות, ציר פורצ'יני, שמנת, פרמזן ופטרוזיליה (68 שקלים).
ג'ויה ראש פינה, 04-8589099
מסעדת פקין מארחת את שף מא ליאנג, תל אביב
המסעדה חוגגת את סוכות עם השף הסיני, שהגיע במיוחד ורקח לכבוד הקהל הישראלי תפריט של מנות סיניות אותנטיות עם פרשנות מערבית. בערב החג, 13 בחודש, תיערך ארוחה חגיגית עם שף, עם מנות כמו מאפו דופו - טופו, פלפל סצ'ואני, בצל ירוק, בצל לבן וג'ינג'ר, מוגש עם אורז מאודה (69 שקלים); ושרימפס ברוטב חריף - שרימפס, גזר, בצל לבן ושאטה יבש, מוגש עם אורז מאודה (88 שקלים).
פקין. משה סנה 54, תל אביב. 03-6490737
ספיישל סוכות באגאדיר
בחג ימשיכו להגיש בסניפי הרשת את התפריט המיוחד, הכולל מנות כמו ואגיו פלאו 250 גרם (89 שקלים), אסאדו מפורק בג'בטה (65 שקלים) וכדורי מק אנד צ'יז (27 שקלים).
לפרטים: *5690
עסקיות במסעדת התרנגול הכחול, תל אביב
במהלך סוכות תוגש במסעדה ארוחה עסקית הכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח במחיר של 136 שקלים. בין המנות: מרק קובה אדומה, ריזוטו סוגי פטריות, פסטה בוקטיני, המבורגר קצבים ופסטה בביסק פירות ים.
התרנגול הכחול. ניסים אלוני 10, תל אביב
מסעדת טש וטשה עוברת למתחם התחנה, תל אביב
החמארה הגרוזינית משוק הפשפשים עברה למתחם התחנה בתל אביב. לאורך היום משמש המקום כמסעדה ובשעות הערב הופך לבר עם ריקודים, מוזיקה, די.ג'ייוהופעות עד השעות הקטנות של הלילה. התפריט נשאר בחלקו זהה, ובחלקו התחדש.
טש וטשה. מתחם התחנה, מבנה 5, תל אביב יפו. 03-6771373
בראנץ' בפר דרייר, תל אביב
בתאריכים 13-20 בחודש הבראנץ' יוגש בגן של בר היין והמסעדה בימים א'-ה' ב-10:00-16:00 ובשישי ושבת מ-9:00 עד 16:00.
פר דרייר. בת עמי 7, תל אביב. 03-6292111
ערבי אפרו (Apéro) בגרינברג, תל אביב
בגרינברג ביסטרו משיקים תפריט Apéro חדש, שיוגש אחת לשבוע בימי ראשון מהשעה 16:00. התפריט מבוסס על מסורת צרפתית ארוכת שנים של ארוחה קטנה ונטולת גינונים אחרי הצהריים, עם תפריט קליל המלווה באלכוהול משובח. בין המנות: מנת אקלר מלוחה, מולים טריים ובגט עם קממבר.
גרינברג ביסטרו. אורי צבי גרינברג 25, אזורי ח"ן, תל אביב. להזמנות: 03-6136132
תפריט ספיישל בסיטרה, תל אביב
בין המנות, שכולן בסימן יינות רמת הגולן: סלמון אדום כבוש בסלק ומרלו, קרם סלק צלוי, סלט תפוחים ואננס טרי (72 שקלים); חזה אווז, קרם דלעת, אגסים צלויים ודלעת ערמונים בסירופ קברנה סוביניון (159 שקלים); ובריוש כבד אווז, תפוחים צלויים בדבש ענבים וקראמבל צ'ילי אדום (89 שקלים). המקום יעבוד במתכונת חג.
סיטארה. רוזנבלום הרצל 8, סי אנד סאן, תל אביב. 03-6996633
המבורגר טבעוני ביונד בורגר בפארוק בשוק וברובע בר יין, תל אביב
בשתי המסעדות התל אביביות החלו להגיש את הקציצה הטבעונית של ביונד מיט, שעשויה מחלבון אפונה ומזכירה במרקמה ובטעמה בשר אמיתי. בשניהם גם אפשר להצטייד בקציצה קפואה הביתה, במחיר 24 שקלים.
פארוק בשוק. רבי נחמן 6, תל אביב. 03-6515670
רובע בר יין. דיזנגוף 192, תל אביב. 03-9136732
תפריט בראנץ' באברטו, גדרה
המסעדה תהיה פתוחה במהלך חול המועד סוכות ותציע את תפריט בראנץ׳ סוף השבוע שלה מ-9:00 ועד 14:00. בנוסף, במהלך חול המועד יוגשו במקום מנות עיקריות מחוץ לתפריט, כמו קרואסון צלי כתף עם איולי שום דבש וסלנובה (143 שקלים) וסלמון בבשמל גבינות עם תפוח אדמה, ברוקולי ושורשים (157 שקלים).
אברטו. שכביץ 5, גדרה. 08-6680066
סדנה וארוחה אצל משפחה דרוזית, חורפיש
ב-16-17 בחודש יתקיימו סדנאות "אוכל דרוזי של סבתא" כשרות מיוחדות לסוכות בביתה של איבתיסאם פארס בכפר חורפיש. האורחים יתקבלו מהשעה 12:00 בקבלת פנים הכוללת קפה ועוגיות, לאחר מכן תתקיים סדנת אוכל דרוזי ובסיום סיור מודרך בפינות החמד הסודיות של הכפר. מחיר סיור, סדנה וארוחה: 150 שקלים לאדם.
לפרטים: 077-2308292
ספיישלים לחג בוורנדה, תל אביב
במשך החג ייערכו במסעדה מסיבות צהריים, עם ספיישלים חגיגיים של השף כפיר ינין בליווי קוקטיילים צבעוניים.
ורנדה. הירקון 115, תל אביב
בר יפני חדש בפריים שף&סושי, תל אביב
בבר החדש שבמתחם המסעדה תוכלו להזמין ארוחת טעימות הכוללת שבע מנות ומלווה בסאקה במחיר של 180 שקלים לאדם. בין המנות: כיסוני אינארי - כיסוני טופו מטוגנים וממולאים בטרטר סלמון ודג לבן עונתי, מיונז יפני, אספרגוס, אבוקדו, קוביות בצל סגול ובצל ירוק; אוסוזוקורי - דג לבן עונתי פרוס דק עם טופינג של עלי שיסו, בצל ירוק וצנונית מגורדת לצד רוטב פונזו וג'ינג'ר מגורד; וסלט סביצ'ה טרי - קוביות סלמון, טונה אדומה ואמצ'י טריים, כוסברה, קוביות בצל סגול, קוביות מלפפון, מיקרו כוסברה ועגבניות שרי. הבר פתוח בערבי שני-חמישי וכולל עשרה מקומות ישיבה.
פריים רמת החייל. ראול ולנברג 2, תל אביב. 03-6498080, שלוחה 2
מבצע חול המועד בכרמא, ירושלים
במהלך חול המועד, 15-17 בחודש, ב-12:00-19:00 הורים שיזמינו ארוחת ילדים לילדיהם יקבלו כוס בירה קרה מהחבית (או יין) במחיר מיוחד של 15 שקלים.
כרמא. עין כרם 74, ירושלים. 02-6436643
פסטיבל שוקולד בינלאומי בנוף הגליל (נצרת עילית לשעבר)
הפסטיבל יתקיים, זו הפעם הרביעית, בימים רביעי וחמישי, 16-17 בחודש, בשעות 17:00-11:00, ויציע עשרות מיצגים מיוחדים מהארץ ומהעולם וגם מופעים, סדנאות והפעלות על טהרת השוקולד. הכניסה חופשית.
סדנאות שוקולד לילדים במתחם עופר סנטר נוף הגליל
ב-15-16 בחודש בשעות 16:30-18:30 יתקיימו סדנאות שוקולד וקאפקייקס לילדים ברחבה מרכזית של המתחם על בסיס מקום פנוי.
עופר סנטר נוף הגליל. דרך אריאל שרון 41, נוף הגליל. 04-6567224
פסטיבל שוקולד בישפרו פלאנט, באר שבע
בימי חול המועד בשעות 11:00-14:00 ו-16:00-19:00 יתקיימו במתחם מגוון פעילויות לילדים העוסקות בשוקולד. הכניסה חופשית.
סיורים קולינריים ביפו
עיריית תל אביב-יפו בשיתוף התאחדות המלונות בתל אביב רבתי יערכו ב-14-20 בחודש פסטיבל סיורים ביפו לציון 150 שנים לתחילת התיירות המודרנית ביפו. בין 60 הסיורים יתקיימו גם מגוון סיורים קולינריים, כמו סיור קולינרי ברחוב יפת, סדנת שוקולד בחשיכה במרכז נא לגעת וסיור בשדרות ירושלים עם טעימות בלקניות.
הפסטיבל למוזיקה, תרבות ואוכל יתקיים ב-16-17 בחודש ב-16:00-23:00 בגן הבונים, למרגלות החומה. בין המשתתפים: מאיר אדוני, עומר מילר, רושפלד, שגב ומסימיליאנו. המחיר למנה – עד 35 שקלים (כשר בהשגחת רבנות ירושלים). הכניסה חופשית.
סיור שבעת המינים בשוק הכרמל, תל אביב
במהלך החודש תקיים חברת מאסטרשוק מדי יום סיורי אוכל בשבע תחנות שונות בשוק, כולל טעימה של שבעת המינים. הסיור יימשך שעתיים וחצי ובמהלכו יכירו המשתתפים שלל דוכנים מיוחדים וטעימים. מחיר הסיור: 250 שקלים.
חול המועד קולינרי בשרונה מרקט, תל אביב
פעילות מרקט שף KIDS תכלול סדנאות בישול לילדים הפתוחות לקהל הרחב ללא תשלום והרשמה מראש. בנוסף, בסוף החודש יתחילו להתקיים סדנאות "טועמים עולם" לילדים, שיעסקו בכל חודש באוכל ממדינה אחרת. הסדנאות יתקיימו בכל יום שלישי ב-16:00-19:00 בכניסה המערבית של המרקט, מדי שעה עגולה.