איטה, תל אביב

אחרי המון שנים של יציבות מופתית עם מסעדת פופינה שלו, השף אוראל קמחי מוסיף קצת אקשן לעסק הוותיק בדמות בר יין שהתמקם ממש בצמוד. התכנון הוא שבהתחלה המקום יפעל כפופ אפ קיץ, וקמחי מבטיח שהוא יהיה צעיר, עוקצני, חצוף ונגיש. בבר היין יוגשו נקניקים וגבינות עם לחם טוב, וגם פוקצ'ת טרטר דג עם גבינת קשיו, סלק צהוב, סלסת פקאן ועלי גפן (68 שקלים); קרודו חזה אווז עם קרם הדרים מעושן וסלסת זרעי חרדל (68 שקלים); באפלו מאשרום – מנה של פטריות חורש בבלילת בירה עם צ'ילי מותסס, קרם גבינה כחולה, סלרי וגזר; ספרינג רול מטוגן ממולא בבקר, שום קונפי, בצל מקורמל, ויניגרט תפוזי דם, חסה וכוסברה (74 שקלים); וספריבס חזיר פריך במיסו עם עלי חזרת וחרדל, בצל סגול מוחמץ וצנוניות כבושות (96 שקלים). כוס יין באיטה תעלה 42-63 שקלים ובקבוק - 150-268 שקלים.

איטה. שבזי 62, נווה צדק. לא כשר

בבר. חדש בתל אביב (צילום: דניאלה אבוהב, יחסי ציבור)
בבר. חדש בתל אביב|צילום: דניאלה אבוהב, יחסי ציבור

בבר, תל אביב

במקום לה סיטה של בן הרוש בשוק הכרמל צץ בר בשם בבר, שמציע תפריט של מנות קטנות ומסקרנות שיסגרו לכם את הפינה לצד דרינק. זה יכול להיות "חלה חמאה וחזרת" (28 שקלים), סלט שעועית (46 שקלים) או דג נא (82 שקלים), ברוסקטת מח עצם (48 שקלים) או קנלונה שמגיע במנה או בחצי מנה (36-58 שקלים). עוד בתפריט, מנות קצת פחות שגרתיות בסצנת הדרינק והנשנושים שהולכת וגדלה בעיר: פתיתים ובר ים בחמאה חומה (88 שקלים), ממליגה רכה עם שמנת חמוצה, סופריטו (68 שקלים) וגם המבורגר קטן וחמוד בשם עוגייה (36 שקלים).

את המקום פתחו שיר תמיר ואחיה רן, שעבדו יחד אצל אייל שני, יחד עם גל משיח. זה נראה ומרגיש מבטיח, וכל מה שנותר הוא לקוות שבבר באמת יצליח להביא לשוק קצת מהקלאס שחסר בו.

בבר. הכרמל 4, תל אביב. ראשון-חמישי 18:00-23:00, שישי 12:00-17:00

לאוני, חיפה

רק לפני שבוע סיפרנו לכם על בייקרי חדש בשם Paname שנפתח בחיפה, והנה מצאנו עוד אחד. לאוני הוא בייקרי מקבוצת סינטה בר החיפאית ויש בו את כל מה שאנחנו מחפשים כשאנחנו מדברים על נחמה. זה אומר ויטרינה עם מאפים פוטוגניים, כריכים מפנקים, עוגות ועוגיות, ויש גם מדפים עמוסים בקבוקי יין, ארונות עם כלים יפים, עציצים פורחים ומקררים עם דברים טעימים לקנות הביתה: בשר של מרינדו, פסטה טרייה בעבודת יד, ממרחים וגבינות בוטיק. אבל גולת הכותרת של לאוני היא מאפי שמרים מרובעים שמגיעים עם מילויים כמו קינמון ואגוזים או קרם דולצ'ה.

לאוני. איינשטיין 39, חיפה. ראשון חמישי 7:00-19:00, שישי 7:00-15:00

בר 30, חיפה

במקום יודה בר בשוק תלפיות התוסס בחיפה נפתח בר אוכל חדש, עם תפריט של השף אליאס ברשדצקי שעבד בהרברט סמואל ובקייטרינג של השף רן שמואלי ובמשך שנים יצר ומכר פסטות בעבודת יד מביתו. התפריט הוא ים תיכוני עונתי, וכולל למשל גבינת מאנורי צלויה עם קרם קישואים זעתר, קבב דג, שקדי עגל עם קרם ארטישוק וריזוטו פריקי, סיגר ממולא בטלה, קרודו דג, כדור בוראטה מתובל בשמן בזיליקום וגם נתח קצבים מיושן עם קרם כרובית, שום קונפי וירקות צלויים על הפלנצ'ה, ברוטב ציר בקר וטלה מצומצם, סביצ'ה דג ברוטב הדרים וג'ין וקינוחים כמו טארט טאטן עם לאבנה ותימין. טווח המחירים רחב ונע בין 19 ל-100 שקלים למנה. אבל החדשות שבאמת שימחו אותנו הן שבמקום מגישים גם בראנץ' שבת, שזה דבר שלא קל למצוא בחיפה ובטח לא בשוק תלפיות.

בר 30. סירקין 30, חיפה. ראשון-חמישי 12:00-23:00, שישי 12:00-18:00, שבת 10:00-17:00

קיטו בראון, עפולה

קיטו הוא בית קפה-מסעדה חדש שמוקדש לתזונה קיטוגנית (ללא פחמימות), ללא גלוטן וללא סוכר, ובכך נותן מענה לצליאקים, סוכרתיים, שוחרי בריאות ועוד. כל המוצרים והמנות במקום עשויים בעבודת יד מחומרי גלם כמו קמחי שקדים, אגוזים, טחינה וביצים. 

בין המנות: פיצה מרגריטה על בסיס בצק מוצרלה (65 שקלים); בוקר איטלקי - קלצונה מבצק מוצרלה במילוי מנגולד וגבינה בולגרית, מוגש לצד זיתים, ביצה קשה, סלט חצילים, סלט מנגולד, סלט עלים, קוביות בולגרית, צנונית כבושה ואריסה; ובלינצ'ס גבינה מתוקה מקמח שקדים עם קצפת וריבת תות (59 שקלים). בנוסף לתפריט המקום מציע חנות למוצרים משלימים לאותה אוכלוסייה, עם מוצרים יבשים וקפואים כמו עוגות פס, גלידות ומאפים מתוקים ומלוחים.

קיטו בראון. המלאכה 27, עפולה. ראשון-חמישי 10:00-18:00, שישי 10:00-14:00

קיטו בראון, עפולה (צילום: גלעד הר שלג, יחסי ציבור)
בוקר איטלקי. קיטו בראון|צילום: גלעד הר שלג, יחסי ציבור

אושן גריל, תל אביב

המסעדה נפתחה במלון סטאי, הממוקם סמוך לשפת הים בצמוד לכיכר השעון, בהשראת המסעדה במלון סטאי שבמיאמי ביץ'. המסעדה ממוקמת במרפסת שמשקיפה לים ומציעה בעיקר מנות בשריות, אבל גם סלטים ודגים, והכל במחירים יחסית נוחים.

אושן גריל. דוד רזיאל 22, תל אביב יפו

קפה גן סיפור, נס ציונה (צילום: עדי נויוביץ' , יחסי ציבור)
קפה גן סיפור, נס ציונה|צילום: עדי נויוביץ' , יחסי ציבור

מסעדה חדשה לקפה גן סיפור, נס ציונה

המסעדה החדשה של הרשת, השמינית במספר, נפתחה בספורטנס - פארק הספורט החדש בכניסה לעיר, שאפשר למצוא בו גם פינת חי, מתחמי משחקים לילדים, מתחמי כושר, מגרשי ספורט, פארק סקייטרים ומזרקות.

לאתר

סניף חדש לרשת GREENZ, תל אביב

רשת הקפה המתמחה במזון בריא פותחת סניף חדש, עשירי במספר, בפארק עתידים בתל אביב. מדובר ברשת כשרה שמציעה בעיקר סלטים, כריכים, דגים, פוקי בול ומיצי בריאות. הדגש בסניף החדש יהיה על ארוחות בוקר.

GREENZ. פארק עתידים, תל אביב. כשר. ראשון-חמישי 7:00-17:00