הוא כל כך פלאפי שזה מרגיש כמו לאכול ענן, יש לו ריח ניטרלי ואפטר טייסט מאוד עדין של ביצים ואם תנענעו את הצלחת שעליה הוא מוגש הוא יעשה לכם ריקוד של עוגת ג'לי. אם עדיין לא נתקלתם בו ברשתות החברתיות אתם כנראה חיים על כוכב אחר, כי מדובר בפנקייק הכי ויראלי שהיה כאן. עוד אפשר לספר על הפנקייק המכונה יפני שהוא שמנמן ואוורירי, לא מתוק מדי ובעל יכולת ספיגה מופלאה שהופכת אותו למצע נהדר לתוספות.

יפנ-קייק שוקולד (צילום: דרור עינב, יחסי ציבור)
יפנ-קייק שוקולד|צילום: דרור עינב, יחסי ציבור

השם הרשמי של המנה הוא סופלה פנקייק, והיא נתפסת כמנה יפנית מודרנית שמקורה בפנקייק יפני מסורתי מתובל בשם okonomiyaki. לפי גרסה אחת התחילו להגיש את המנה הזו כבר ב-1974 בהוואי, בדיינר בשם Eggs N`Things, והיפנים גילו אותה כשהדיינר מהוואי פתח את הסניף הראשון שלו בטוקיו ב-2010. גרסה אחרת גורסת שהמנה הוגשה לראשונה בהוואי במסעדה בשם Waikīkī’s Cream Pot, שם הבעלים והשף נתן טראן הפך את הפנקייק האמריקאי המסורתי לאוורירי כדי לענות על הביקוש של התיירים מיפן, וכך ב-2009 נולדה המנה שכולם מדברים עליה היום.

היום אפשר למצוא את הפנקייק היפני בכל המזרח הרחוק, אבל גם בכל אירופה. במקומות שמציעים אותו ביפן הוא מגיע עם קטלוג שלם של תוספות, ביניהן כמובן גם שעועית ירוקה ומאצ'ה. המתכון, על פניו, פשוט: מקציפים בקערה אחת חלבונים ובאחרת חלמונים, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ואז מחברים את הכל ביחד בתנועות קיפול ומגלים שהסיפור לא פשוט כמו שהוא נראה. התגובות למתכון הפנקייק היפני של רון יוחננוב מוכיחות עד כמה.

יפנ-קייק טירמיסו (צילום: דרור עינב, יחסי ציבור)
יפנ-קייק טירמיסו|צילום: דרור עינב, יחסי ציבור

"הפנקייק הזה הוא דיווה", אומר נדב בורנשטיין, האיש שמאחורי הפופאפ החדש וגם אחד הכותבים שלנו פה ב-mako, שכבר חודשיים עובד על המתכון. "יש לו מרקם של עוגת ספוג והוא לא שגרתי ומרגיש כמו ענן מושלם בפה, אבל הוא שטן קטן. לא בא לו להישאר תפוח, בא לו לצנוח, וזה אתגר משוגע לגרום לו להישאר פלאפי".

בפופ אפ של בורנשטיין ובנדיקט תוכלו לטעום את היפנ-קייק ב-5 טעמים, שהם בעצם ציפויים: קרם עוגת גבינה מסקרפונה עם קולי פירות יער ואוכמניות טריות; קרם ברולה לימון חמצמץ עם קרמל סוכר שרוף וקראמבל ליים; קרם טירמיסו באספרסו וקקאו עם קציפת מסקרפונה; רוטב שוקולד עשיר, קרמבל קקאו מלוח וקציפת מסקרפונה; וגנאש שוקולד לבן ופיסטוק עם קראמבל פיסטוק. גרסה מלוחה לצערנו אין, אבל החדשות הטובות הן שלמרות המראה המאוד מתוק, היפנ-קייק לא סובל מעודף מתיקות. טעם הטירמיסו היה מושלם וכך גם הברולה לימון, עם הציפוי שמושחם בעזרת ברנר. אהבנו גם את הגרסה עם הגבינה ופירות היער, שהייתה מתקתקה חמצמצה. אוהבי המתוק מאוד ייהנו מהגרסה עם הפיסטוק ומזו עם רוטב השוקולד. המחיר של כל המנות אחיד ועומד על 43 שקלים.

להשלמת החוויה יפעל לצד הפופאפ בר של TLAB, עם משקאות מאצ'ה ובאבל טי.

שעות פעילות: שלישי-חמישי 24.9 עד חמישי 26.9 - 11:00-19:00, שישי 27.9 - 10:00-15:00. 

יפנ-קייק. עזריאלי שרונה, דרך מנחם בגין 121, תל אביב