רשת 110 מבית אגאדיר פותחת סניף חדש ברחוב אבן גבירול, תל אביב
110 בורגר מבית אגאדיר מתפרסת ופותחת סניף שלישי ברחוב אבן גבירול 22 בתל אביב. הסניף עוצב המושתת על עולם הגרפיטי, וגם הארוחות המוצעות בסניף מגיעות עם כמה הפתעות כמו ריפיל שתייה, מנת הקריספי צ'יקן הפופולרית ועוד. הסניף החדש מונה 60 מקומות ישיבה וההגשה נעשית באופן עצמאי. הסניף יפעל בין השעות 12:00 ועד לאחרון הלקוחות, וממש היום (חמישי, 2.11) יחולקו במקום 400 המבורגרים חינם בין השעות 13:00 – 15:00 ובין 17:00- 19:00.
משקאות חורף חדשים ברשת מקס ברנר
לקראת החורף משיקים ברשת מקס ברנר תפריט משקאות חורף חדש. בין המשקאות החדשים: שוקולה אוראו - משקה שוקולד חלב טהור וחם עם עוגיות אוראו, גנאש שוקולד לבן וקרם וניל (25 שקלים); שוקולטה איטלקי - שוקולד מרוכז עם קרם וניל שמוגש בטעמים מריר, חלב או לבן (25 שקלים); שוקולה קצפת שוויצרי - שוקולד מריר, חלב או לבן עם קצפת אוורירית מעל (25 שקלים); ושוקולה מרשמלו אמריקאי - שוקולד מוקצף עם מיני מרשמלו נמס בטעמים מריר, חלב או לבן (23 שקלים).
יא טאי - דוכן יפני חדש בשוק רוטשילד-אלנבי
במקומם של החומוסייה והדוכן המקסיקני בשוק רוטשילד-אלנבי, ממש ליד הכניסה מרחוב אלנבי, נפתח השבוע יא טאי, דוכן אוכל יפני שמתמקד באוכל רחוב יפני מהיר. בין המנות אפשר למצוא שיפודי יקיטורי מפרגית (19 שקלים), סינטה (24 שקלים), שרימפס (22 שקלים) ועוד. עוד בתפריט: מנת גיודון שהיא תבשיל בקר עם ירקות ובצל על קערת אורז (38 שקלים); יאקיסובה של אטריות וירקות צרובים (28 שקלים), שאפשר להוסיף להם בקר (12 שקלים), פרגית (10 שקלים) או טופו (10 שקלים); ואוניגירי, שהוא משולש אורז במילויים מתחלפים (18 שקלים). בהמשך צפויות מנות יפניות נוספות.
יא טאי. שוק רוטשילד-אלנבי, תל אביב
ספיישל יום הילד במסעדת עראיס, תל אביב
לכבוד יום הילד הבינלאומי שנחגג החודש, מסעדת עראיס תעניק מנת ילדים חינם על כל הזמנת מנה עיקרית על ידי אחד ההורים. המבצע יימשך לאורך כל נובמבר בהצגת כרטיס חבר של המסעדה, אותו ניתן לקבל בעת הארוחה או לרכוש מראש באתר האינטרנט של המקום ללא תשלום.
עראיס. מתחם שרונה מרקט, תל אביב. 03-5509070
תפריט מיוחד באסיה מוניקה, הוד השרון
לקראת הסתיו החליטו לבחור במסעדת אסיה מוניקה את ירקות החודש שלהם: סלק ומנגולד. בין המנות החדשות שיתווספו לתפריט בהשראת הבחירה: מרק ראמן עוף ומנגולד (59 שקלים); סלט סלקים חיים, מנגולד ותרד, טופו משי ואפונת ווסאבי (39 שקלים); צ'ה ג'יו במילוי מנגולד וגבינת חלומי ברוטב דבש ושומשום (34 שקלים); יקיטורי פרגית במשרה סאטה, בוטנים, כוסברה ותבשיל מנגולד עדשים ואורז (69 שקלים); דניס צרוב ברוטב נאם טוק פיקנטי וסלט צונן מסלקים מאודים ׁׁ(98 שקלים); ומיץ סחוט של סלק, תפוחים וג'ינג'ר (24 שקלים).
אסיה מוניקה. מתחם שרונים, הרקון 2, הוד השרון. 09-7465353
תפריט חורף במסעדת מריפוסה, קיסריה
מסעדת מריפוסה מתכוננת לחורף עם תפריט חדש. בין המנות: מרק תירס על בסיס חלב קוקוס עם ג'ינג'ר טרי וצ'ילי; מח עצם צלוי, ויניגרט כבד אווז, אורוגולה שומר ובצל סגול; תבשיל לחי עגל, ארטישוק ירושלמי ורוטב יין מדירה; קדירת פירות ים ופפרדלה ברוטב תירס, סויה, חלב קוקוס, כוסברה וצ'ילי; פילה מוסר עטוף בטוגארשי ברוטב של חלב קוקוס ולמון גראס, סטיקי רייס וחסה צרובה על הגריל; קבב דגים עשיר בכוסברה, פטרוזיליה, עגבנייה ובצל סגול, יוגורט לימוני וויניגרט שיפקה; טטאקי טונה, קרם מנגו ויוזו, סלטון חריף של פפאיה, בצל סגול, נענע וכוסברה; פילה לברק בקראסט אגוזי לוז, קרם ארטישוק ירושלמי וניוקי תירס בחמאה שרופה.
מריפוסה. מועדון הגולף, קיסריה. 04-6265000
פסטיבל המבורגר ובירה ברשת מוזס
רשת מוזס מציעה הטבה חדשה לזמן מוגבל (22/10-11/11) לארוחת המבורגר עם בירה במחיר של 89 שקלים במקום 117 שקלים. בתפריט: המבורגר בקר 200 גרם עם בצל חרוך ופטריות פורטבלו לצד תוספת (צ'יפס/שבבי בצל מטוגן/ סלט ירוק) ושליש בירה מהחבית קרלסברג, טובורג או ויינשטפן; המבורגר בקר 200 גרם עם חזה אווז וביצת עין ותוספת ושליש בירה מהחבית; והמבורגר בקר 200 גרם עם אננס צלוי וגוואקמולי ותוספת ושליש בירה מהחבית (ויינשטפן בתוספת 3 ש"ח).
פסטיבל היין במטה יהודה ייערך בשלושת סופי השבוע הקרובים, זו הפעם ה-19. הפסטיבל ייפתח באירוע מרכזי שיתקיים ביום חמישי (2.11) מהשעה 19:30 במלון יד השמונה. באירוע יציגו 34 יקבים מהאזור כולו את מרכולתם. המבקרים יוכלו לטעום ממבחר יינות שונים מכרמי האזור ולהכיר את הייננים ובעלי היקבים, סביב שולחנות בר עם מוזיקה. מחיר הכניסה לאירוע הוא 60 שקלים, והוא כולל כוס יין וטעימות ללא הגבלה. במהלך כל סופי השבוע יתקיימו מגוון אירועים ביקבים השונים באזור, כולל טעימות מודרכות, בראנצ'ים, ערבי מוזיקה ועוד.
כל הפרטים באתר המועצה ובטלפון 8108*
גרנולה בר: סניף הבריאות החדש של גלידריית אניטה, תל אביב
רשת הגלידריות התל אביבית אניטה משיקה בשכונת נווה צדק בתל אביב את הגרנולה בר החדש שיתבסס כולו על יוגורט וגרנולה. בסניף יוגשו יוגורטים טריים ומקפאים על בסיס חלב בקר, עיזים, כבשים, וגם אחד טבעוני עם מגוון סוגי גרנולה בעבודת יד, לצד עשרות תוספות לבחירה כמו פירות עונתיים טריים, אגוזים שונים, פירות יבשים, רטבים וקונפיטורות בייצור עצמי, שוקולדים וסירופים מתוקים.
גרנולה בר אניטה. שבזי 44, תל אביב. 03-39585573
רשת הסושי פרנג'ליקו מגיעה למרכז הארץ
אחרי לא מעט סניפי סושי בצפון, רשת פרנג'ליקו תפתח בחודשים הקרובים 3 סניפים במרכז הארץ. הסניף הראשון (והכשר) ייפתח בסוף החודש במרכז יפתח שבפתח תקווה. אחריו ייפתחו שני סניפים בתל אביב, אחד במרכז העיר והשני ברמת אביב.
לאתר המסעדה
סדנאות בישול לכל המשפחה במתחם אושילנד, כפר סבא
במהלך כל חודש נובמבר ייערכו סדנאות בישול לילדים (ללא עלות) בימי רביעי בקניון הכפר סבאי. במהלך הסדנאות ילמדו הילדים להכין בעצמם פסטה נפוליטנה אותנטית, פנקייק עם סילאן, שטרודל תפוחים וקינמון, סלט טבולה וקינואה, מעמולים תמרים, אורז פרסי ועוד. השיעור יימשך כ-45 דקות וההרשמה נערכת מראש, כ-15 דקות לפני תחילת השיעור.
מסעדת פינגווין חוגגת 77 שנים, נהריה
פינגווין, אחת המסעדות הכי ותיקות בארץ, חוגגת 77 שנים, שבמהלכן הפכה מקיוסק גזוז לבית קפה מסעדה בסגנון וינאי. לכבוד החגיגות יגישו מסעדות שונות ברחבי נהריה מנות מיתולוגיות של המסעדה. בקפה אתנחתא יגישו טוסט פינגווין (בייגל טוסט פתוח, גבינת שמנת, סלמון מעושן, ביצת עין, בהקרמה של גבינת פרמזן); מאפיית בריוש תגיש את השטרודל של פינגווין (שטרודל תפוחים מבצק וינאי) עם טוויסט; גלידריית בלו ברי תגיש גלידת בלינצ'ס גבינה, צימוקים וקינמון; מסעדת אדלינה תגיש כבד עוף על טוסט בריוש עם בצל ופטריות שמפיניון, ברוטב שמנת; ובסניף קפה קפה ובסניף גרג יוגש "קפה אילן" - הקפה המיתולוגי של פינגווין הקרוי על שם אילן אופנהיימר, הבעלים.
תפריט עסקיות חדש במסעדות מרינדו, יקנעם ועין גב
מסעדות מרינדו מציעות תפריט עסקיות חדש ב-33 שקלים, שכולל חטיפי אסאדו (בתוספת 5 שקלים), כנפיים ברוטב באפלו, פטה כבד, חציל ב-3 צבעים, פטריות חמות (בתוספת 10 שקלים) ומרק בוקרים (בחורף); תפריט עסקיות ב-59 שקלים ׁ(כולל שתייה ותוספת לבחירהׂ), שכולל "נקניקיות תאומות" מרינדו, קבב טלה צנובר נענע, המבורגר טלה או עגל, דאבל בורגר, כבד עוף ביין אדום, המבורגר אנטרקוט (בתוספת 10 שקלים), שניצל מרינדו וחזה עוף; ותפריט עסקיות ב-79 שקלים (כולל שתייה ותוספת לבחירה), עם סטייק אנטרקוט, ספריבס טלה, טלה 3 שעות, סטייק פילה (בתוספת 29 שקלים), סטייק סינטה וטלה וטליה (בתוספת 29 שקלים).
ארוחת פופ אפ במסעדת הסקול יארד של בית הספר דנון, תל אביב
הסקול יארד, המעבדה הקולינרית של בית הספר דנון, מציעה את סדרת הארוחות By the Book בשיתוף עם התלמידים, והפעם בסגנון פאב לונדוני. בתפריט: קאלן סקינק - מרק קרם האדוק מעושן עם כרישות ותפוחי אדמה; בקר נא, עלי חרדל, ביצים כבושות ומח עצם כמו שטום אוהב; ביצה סקוטית עם קוד מומלח וזעפרן; אוכף טלה, ג'לי מנטה ו-C&P's; וסטיקי טופי פודינג עם רוטב קרמל וויסקי. מחיר הארוחה הוא 240 שקלים, והיא תיערך ביום חמישי הבא (9.11) בשני סבבים - 19:00 ו-21:30.