ז'אנר האוכל האסייתי הוא אחד הפופולריים בארץ - ויעידו על כך המסעדות הרבות שיגישו לכם סושי, ראמן או מאכלים תאילנדיים. ובכל זאת, יש תחום אחד שתמיד נשאר אצלנו מאחור, וזה הדים סאם. היו מסעדות שהתרכזו בעולם הכיסונים האסייתיים - מפוראמה או דים סאם סטיישן המקסימה, שנסגרה, ועד הונג קונג דים סאם בתל אביב (שעודנה פועלת ואהובה עלינו) - אבל הן היו ועודן מועטות יחסית. כעת מסעירה את הפודיז הישראלים מסעדונת חדשה בשם ליי פו ברחוב בוגרשוב בתל אביב, שמנסה גם היא להביא את הדים סאם לקדמת הבמה.
נתחיל בעובדה שליי פו מגישה תפריט אחד של כיסונים ותפריט נוסף שיש בו הכל מהכל - סושי, מרקים וסלטים. לטעמנו מדובר בפספוס והיה מוטב לו הייתה מתמקדת בכיסונים בלבד; אומנם בארץ אוהבים תפריטים רחבים, אבל ההתפזרות בהכרח פוגעת בקונספט העיקרי. מה גם שאפשר להניח שמי שמגיע למסעדת דאמפלינגס כנראה פחות מחפש סושי, והרי מוסדות סושי יש לנו יותר ממספיק.
היזמים שעומדים מאחורי המסעדה חקרו את תחום הדאמפלינגס במשך כשנה, והם מספרים שהמוצרים וכלל הכיסונים במקום מגיעים משנגחאי. הגישה לכיסונים כאן היא רצינית ומכבדת, כולם מגיעים במכשירי אידוי נאים והחוויה בהחלט מזכירה מסעדות דים סאם בלונדון או צ'יינה טאון בניו יורק, כולל כל הכיסונים הקלאסיים. האווירה במקום היא נינוחה ומאוד לא פורמאלית.
מתוך תפריט הכיסונים אהבנו במיוחד את השאו מאי - כיסונים פתוחים עם בצק נגיס ומילוי עסיסי של עוף עם ירקות, עוף, שרימפס וירקות או בקר עם ירקות. עוד מגישים כאן באו - כיסונים גדולים יחסית מבצק שמרים במילוי בקר עם אטריות שעועית וירקות, עוף עם ירקות, פטריות שיטאקה עם רוטב פטריות ועוף או שרימפס וירקות. נדיר למצוא באו בארץ, וכאן מכינים אותו היטב, עם בצק אוורירי יחסית ומלית נדיבה. גם כיסוני שיאה גיאו היו מוצלחים - כיסונים מבוססי בצק אורז שקפקף ועדין, במילוי טעים של שרימפס.
בתפריט הכיסונים תמצאו גם כיסונים מטוגנים כמו קריספי וון טון עם עוף או בקר וקריספי באו, אבל לטעמנו הכיסונים המאודים מעניינים בהרבה. בנוסף מוצעות כאן לחמניות באן, שהפכו אהובות על הישראלים בשנים האחרונות, במילויים כמו חזה עוף מטוגן בטמפורה, טופו קריספי וחציל מטוגן או בקר בבישול ארוך עם חסה ופטריות מוקפצות, ומנת דגל של באן עם חציל מטוגן במילוי בקר ורוטב איולי יוזו. ניסינו את האחרון והוא היה טעים ומקורי, אם כי לא עז טעמים כמו שהיינו מצפים.
לחורף מציעים פה מרקים כמו וון טון ומרק טום יאם תאילנדי עם פטריות, עגבניות, בצל, כוסברה ולמון גראס ואופציה לשרימפס או עוף. מחירי הכיסונים נעים בין 27 ל-55 שקלים למנה, שכוללת בין 3 כיסונים קטנים ל-3 כיסונים גדולים מאוד כמו באו. מחירי המרקים והבאנים נעים בין 42 ל-62 שקלים למנה גדולה.
מתוך התפריט הרחב יותר, שכולל הרבה מאוד סוגי סושי וגם סלטים ומנות ראשונות, טעמנו שני סוגי סושי, שהיו נדיבים ולא רעים בכלל. בין סוגי הסושי פה תמצאו רול ספייסי סלמון עם אבוקדו ואספרגוס עם טונה צרובה, כבד אווז ולימון; רול דג לבן עם בצל ירוק, אבוקדו, מלפפון, רוטב ווסאבי וצ'ילי אדום; ורול ספייסי טונה עם אבוקדו ומלפפון עטוף באצות, טונה ולימון. מחירי הרולים נעים בין 32 ל-52 שקלים, מחירים נוחים יחסית, בטח ביחס לכמות הדג שמקבלים פה בכל רול.
בינתיים ליי פו פתוחה משעות הצהריים ועד הערב, ובקרוב תתחיל גם שירות משלוחים. בנוסף ייפתח בסמוך למסעדה בר אסייתי של אותם הבעלים. עכשיו לא נותר לנו אלא לקוות שהסטנדרטים של הדים סאם - שהיה החלק המקורי והחביב עלינו בארוחה - יישמרו גם בחלוף הזמן, כי בהחלט מדובר בנישה חסרה בישראל.
ליי פו. בוגרשוב 31, תל אביב. 077-4143139