חיים כהן ומסעדת יפו תל אביב בערב מחווה למסעדת המטבח של רמה
השף חיים כהן וצוות מסעדת יפו תל אביב יארחו את רמה בן צבי והשף תומר ניב מהמטבח של רמה כחודשיים לאחר שהמסעדה נשרפה כליל. בערב המחווה תינתן ההזדמנות לטעום שוב ממעשה ידיהם של רמה וניב שיבשלו יחד עם כהן. במהלך הערב יוגשו מנות הדגל מתוך תפריט המטבח של רמה, מנות בהן ישולבו עשבי חורף ולקטים טריים מאיזור נטף שבהרי ירושלים. ערב המחווה יתקיים ביום רביעי, 25 בינואר.
יפו תל אביב. יגאל אלון 98, תל אביב. 03-6249249
מסעדת נאם תפתח סניף שלישי בתל אביב
מסעדת נאם מתרחבת ועתידה לפתוח סניף חדש בפינת הרחובות קינג ג'ורג' וזמנהוף בתל אביב במהלך שנת 2017. הסניף החדש של המסעדה התאילנדית צפוי להעניק חווית אכילה שונה ממסעדת האם, ולצד עסקיות צהריים וארוחות הערב הוא יעוצב בהשראת אוכל הרחוב של בנקוק. כמו כן, גם בגזרת התפריט ואופן ההגשה צפויים חידושים בסניף החדש.
אסף גרניט מגיע להתארח אצל חמודי עוקלה בחיפה
ביום ראשון הקרוב (22.1), החל מ-18:30, יתארח השף אסף גרניט במסעדת איטליאנו דה לה קוסטה של השף חמודי עוקלה (לשעבר מגדלנה, משחקי השף) שעל שפת הים שבחיפה. השניים יבשלו מנות ספיישל על טהרת המטבח האיטלקי עם נגיעות מהמטבח הערבי והירושלמי. רצוי להזמין מקומות מראש.
איטאליאנו דה לה קוסטה. העלייה השנייה 96, חיפה. 04-6601011
תפריט חורף במסעדת מודרן במוזיאון ישראל, ירושלים
מסעדת מודרן במוזיאון ישראל בירושלים משיקה את תפריט חורף 2017. במרכז התפריט החדש: מנות המבוססות על חומרי גלם עונתיים משולבים עם קטניות, ירקות וצמחי תבלין האופייניים למטבח הירושלמי בעונה זו. כמו כן, במסעדה עצמה ימצאו הסועדים הומאז'ים לאמנים בינלאומיים ידועים כיאה למסעדת מוזיאון.
מודרן. דרך רופין 11, מוזיאון ישראל, ירושלים. 02-6480862
מטבח ללא גבולות: אנשי אוכל ישראלים למען הפליטים הסורים
במשך שבועיים (31-16 בינואר) יועברו הכנסות של מנה בהשראת המטבח הסורי או מנת דגל מתפריטם של מסעדות, בתי קפה, ברים וחנויות יין ברחבי הארץ לקרן כראם. קרן כראם (נדיבות בערבית) מסייעת לילדים, לנשים ולעקורים. הקרן, ארגון ללא מטרות רווח, נבחרה בקפידה על מנת להבטיח שהכנסות המיזם יגיעו ישירות לידי הנזקקים. בין המסעדות והגופים המשתתפים: השף ישראל אהרוני (עם סדנת בישול פרטית), אדום, אואזיס, אוזריה, אונזה, בוזה ועוד. בין המנות שיוצעו במסגרת הפרויקט: קטאייף ריבה וחבושים (אוזריה), מלפוף ממולא בפריקה, עשבים ורכז רימונים ביתי (דוק), קבב חלבי עם טחינת פיסטוקים ובורגול בציר טלה (הדסון), החומוס של דוחול (דיאנה) ועוד.
לפרטים נוספים
יריד פליאו במתחם האושילנד, כפר סבא
ביום שישי הקרוב (20 בינואר), בין השעות 09:00 ל-15:00, יתקיים במתחם האושילנד יריד פליאו משפחתי שיציג מגוון מאכלים מעולם הפליאו, לצד סדנאות ופעילויות לילדים. כל המאכלים שיוצגו מיוצרים בעבודת יד על פי שיטת הפליאו ואינם מכילים גלוטן, דגנים, סוכרים או חומרים מעובדים. כמו כן, במהלך היריד יוצעו עוגות וקינוחים כמו עוגיות, סופגניות, קאפקייקס, שוקולדים ופרלינים. הקינוחים עשויים כולם מקמחים טבעיים כמו קמח קוקוס, קמח שקדים וקמח טייגר נאטס העשוי מירק שורש טבעי ללא כל תוספים תעשייתיים.
יריד הפליאו באושילנד. עתיד ידע 4, כפר סבא
מטבחצר מארחים את אורי שביט לערב הכל מהצומח, מושב גינתון
ארוחת הקונספט הקרובה של מטבחצר תתקיים ביום חמישי הקרוב (19 בינואר) אז תתארח במקום אורי שביט (טבעוניות נהנות יותר) לערב שכולו על בסיס הצומח. בין המנות שיוגשו: שומר צעיר צלוי בשלמותו על אבן, מסבחה אפונה צהובה ושלל מנות ראשונות וקינוח מיוחד. מחיר הארוחה הוא 240 שקלים לאדם (כולל יין בלי הגבלה ושתייה קלה).
להזמנות: 054-4579200
שלושה סניפים חדשים לרשת ברגר קינג
ברגר קינג ישראל מודיעה על פתיחת 3 סניפים חדשים ברבעון הראשון של שנת 2017. סניף הדגל באזור השרון יוקם בהרצליה פיתוח במקום מסעדת מקסיקלי. סניף נוסף של המותג ייפתח בקניון עזריאלי בהוד השרון, ובאשדוד צפוי להיפתח סניף בתחנת הדלק גל ראשונים.
יקב ויתקין שהשיק לאחרונה את מרכז המבקרים החדש וסדרת היינות הכשרים בסדרת מסע ישראלי מציג את סדרת אירועי חודש ינואר ביקב. בין האירועים: ארוחת פופ אפ אירופאית, סדנאות וארוחות בשרים, וארוחת מלכים למען מחלקת הילדים בבית החולים מאיר.
מנות חדשות במסעדת תישרין, נצרת
מסעדת תישרין המשלבת בין מנות מהמטבח הערבי האותנטי למטבח עדכני, מתחדשת במנות חדשות כמו מגוון פיצות חדש (49 שקלים לפיצה), פילה לברק בפסטו ולימון (105 שקלים) ומנה של סלט שנקליש - סלט עגבניות, בצל ירוק ונענע עם גבינת שנקליש סורית (39 שקלים).
תישרין. אל בישארה 6090 (סמוך לכיכר המעיין), נצרת. 04-6084666
פסטיבל פאייה בויקי כריסטינה, תל אביב
מסעדת ויקי כריסטינה תשיק במהלך ינואר תפריט פאייות עם 10 מנות שונות: פאייה קלאסית, ים תיכונית, טבעונית, פאייה אסייתית ועוד. המחירים ינועו בין 19 ל-65 שקלים לפאייה. כמו כן, בערבי הפסטיבל יתקיימו הופעות חיות של רקדניות ונגנים.
ויקי כריסטינה. מתחם התחנה, נווה צדק, תל אביב. 03-73667272
תפריט חורף במסעדת מציצים, תל אביב
מסעדת מציצים נערכת לימי החורף עם ספיישלים חדשים שהוכנסו לתפריט וסגירת חורף של המקום. בין הספיישלים החדשים: תפריט מרקים משתנה, קדירת בשר עם ירקות שורש, קוסקוס עם מפרום, חריימה וחמין. בנוסף, לתפריט הקינוחים יצטרפו שלל משקאות חמים כמו סחלב חם, שוקולטה וסיידר חם עם יין.
מציצים, חבקוק הנביא 1, תל אביב, 03-7118181
בית הקפה בן עמי המושבה חוגג 7 שנים, ירושלים
בית הקפה הירושלמי בן עמי המושבה חוגג בימים אלו שבע שנים להקמתו. לרגל החגיגות, התחדש בית הקפה בשני תפריטים חדשים (אחד מהם נטול גלוטן) עליהם אמון היועץ הקולינרי של המסעדה שף שמיל הולנד, ועל ביצוע התפריט אחראי השף איתמר עמוס. במסגרת התפריט החדש יוגשו מנות כמו ארוחת בוקר סקנדינבית המוגשת עם שוט וודקה (66 שקלים), סלט ניסואז עם סטייק טונה על הפלנצ'ה (72 שקלים), מג'דרת פריקה מחיטה שבורה מעושנת (58 שקלים), ומזרח ומערב - מנת אסייתית של נתחי סלמון עם אטריות אורז, חלב קוקוס, קשיו, ג'ינג'ר ופלפל אדום קלוי (76 שקלים).
קפה בן עמי המושבה, עמק רפאים 38, ירושלים. 02-6510070
ארקפה מרחיבה את רשת ארקפה בייקרי
רשת ארקפה תפתח עוד כ-5 סניפים של תת הרשת ארקפה בייקרי בשנה הקרובה, בדגש על שכונות מגורים באזור המרכז. כמו כן, בשנה הקרובה תגיע רשת המאפיות גם לשכונת דניה בחיפה, לקיסריה, לגוש הגדול ולרחוב יגאל אלון בתל אביב.
תפריט חדש במסעדת פריים, תל אביב
מסעדת פריים (frame) ברמת החייל משיקה תפריט חורפי השם דגש על חומרי גלם עונתיים כמו אספרגוס, פטריות שונות ופירות ים. בין המנות החדשות בתפריט החורף תמצאו: סלט מיקס פטריות עם פטריות טמאקו, שיטקי, יער ופטריות יער ברוטב טריאקי חם, פיצת טונה אדומה - בצק קריספי, נבטי חמנייה ספייסי מיונז וטונה אדומה, לחמניות באו עם כבד אווז, מולארד ברוטב פקין על פולנטת תירס, וריזוטו פירות ים, מחית כמהין, אספרגוס וארטישוק אה לה רומנה.
פריים. ראול ולנברג 2, רמת החייל, תל אביב. 03-6498080
מסעדת מריפוסה מחדשת את תפריט הצהריים, קיסריה
מסעדת מריפוסה מרעננת לקראת החורף את תפריט עסקיות הצהריים ומעשירה את התפריט במבחר מנות ספיישל. בין המנות הראשונות החדשות בתפריט: מיקס דגים תאילנדי - פטריות צרובות, שום ורוטב תאילנדי פיקנטי, סלט שוק אווז - אטריות שעועית, כרוב סגול, בזיל תאילנדי, בשר שוק אווז מפורק ברוטב פונזו. בגזרת המנות העיקריות: לינגוויני פירות ים וריזוטו עגבניות ופלפלים - עגבניות, פלפלים מעושנים, בזיליקום, חמאה ופרמזן.
מריפוסה. מועדון הגולף קיסריה. 04-6265000
בראנץ' מתוק נגד מלוח בסנטה רוזה, תל אביב
מסעדת סנטה רוזה משיקה לראשונה בראנץ' סופ"ש המציע שתי אופציות: מלוחה ומתוקה. בדומה לתפריט האוכל במקום, גם תפריט הבראנץ' שואב את השראתו מהסגנון הקליפורני ויוגש בסופי שבוע בלבד. בין המנות בתפריט: וופל בלגי מלוח - תפוחי אדמה אפויים עם נתחי בייקון, בצל ירוק וגבינת צ'דר, לצד שמנת חמוצה מתובלת (69 שקלים), תבשיל ביצים וירקות ירוקים (בצל סגול, שום, תרד, ארוגולה, שעועית ירוקה, אפונה ועגבניות שרי צבעוניות) וגבינת פטה עיזים (62 שקלים), ואגז בנדיקט על טוסט דגנים תבשיל עדשים, גבינת עזים ועגבניות מיובשות רוטב יוגורט צאן וחרדל (67 שקלים). הבראנץ' הקליפורני יוגש ביום שישי בין השעות 09:00 ל-15:30, וביום שבת בין השעות 10:00 ל-13:00.
סנטה רוזה. קהילת סלוניקי 11, נאות אפקה, תל אביב. 03-9401011
תפריט חורף במלגו ומלבר, תל אביב
מסעדת מלגו ומלבר של השפים מוטי טיטמן ואור מיכאלי, משיקה תפריט חורף עם מגוון מנות חדשות כמו מרק דגים ושרימפס מקומי המשלב פטריות יער, ומנת סקאלופ כרוב לבן ובייקון עם בייבי לפת צרובה וקרם בטטה לבנה. נוסף על המנות החדשות, תפריט החורף כולל גם את כל מנות הדגל של המסעדה כמו קרפצ'יו דג וקריספי ג'ינג'ר, מנת בטן חזיר בבישול איטי עם סלט עדשים, תפוחים, קרמל סויה וקרם תפוז-גזר, ומנת שקדי עגל ושפצלה על קרם פטריות עם בייקון ופטריות יער.
מלגו ומלבר. רוטשילד 142, תל אביב. 03-6314214