אומנם גל החום של השבוע החולף השכיח מאיתנו את העובדה שהחורף כבר היה אמור להיות בשיאו, אבל הוא לא סותר את החשק שהתעורר אצל כולנו למרקים מהשנייה הראשונה של רדת הגשם הראשון. וכך החלו לצוץ להן מחדש המרקיות ברחבי הארץ - אם זה הסופלייר של בנצי ארבל, שהיה הלהיט של החורף החולף בתל אביב וחזר השבוע עם מבחר מרקים מתחלפים, לחם שום וברד פודינג, ואם זה המיזם החדש והמדובר של הבלוגרית האהובה רחלי קרוט, שעליו נספר לכם כאן.

רחלי קרוט פופ אפ מרק עגבניות  (צילום: אסף קרלה,  יח
מבחר מרקים לבוא החורף|צילום: אסף קרלה, יח"צ
רחלי קרוט פופ אפ מרקים  (צילום: אסף קרלה,  יח
בהשראות מכל העולם|צילום: אסף קרלה, יח"צ

אם כך, בימים אלה חוברת קרוט (בשיתוף סוגת) לקבוצת המסעדנות בראקה האוס, לטובת פתיחת מרקייה בשם סופר (souper), שאומנם מתקיימת במתכונת רפאים של משלוחים וטייק אוויי בלבד, אבל הטעם אותו טעם. מדובר באחת הפעמים הראשונות שבהן מזדמן לנו לטעום ממעשה ידיה של קרוט – שמפעילה בין היתר את הבלוג הפופולרי קרוטית ואת בלוג אוכל הילדים צוציקים ובדרך כלל נשארת בגזרת המתכונים בלבד.

 

בין המרקים שתציע קרוט במקום תמצאו מרק חרירה מרוקאי צמחוני עם ירקות, אטריות, חומוס ועדשים; מרק שעועית עם גריסים ותפוחי אדמה עם גזר בהשראת המרקים הפופולריים בבית משפחת קרוט; מרק חמוסטה בסגנון כורדי עם סיסקה, מנגולד, קישואים, בצל ושום עם ניוקי סולת; מרק עדשים טבעוני עם כורכום, כמון ותוספת צד של חריף סודני על בסיס חמאת בוטנים; מרק פו וייטנאמי עם ציר בקר, חזה בקר, תערובת חמשת התבלינים, אטריות אורז, ליים ועשבי תבלין; מרק קרם כרובית עם כרישה, בצל לבן, שמנת, חלב ושמן כמהין; ומרק אפונה עם סלרי, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, מרווה ושמן זית.

המחירים נעים בין 48 ל-58 שקלים למנה, וכל מרק מגיע עם בריוש וקראמבל לבחירה (קראמבל אסייתי עם תבלין קארי ושומשום קלוי; קראמבל חזה בקר מלחם קאסטן, חזה בקר מעושן ושאטה; או קראמבל עשבי תיבול עם שום, פטרוזיליה ואורגנו. את המנות אפשר להזמין בכל ימות השבוע מהשעה עשר בבוקר ועד עשר בלילה, דרך וולט וטאבית, או לאסוף בטייק אוויי ממסעדת מגרב ביגאל אלון 94, תל אביב.

לכל הפרטים

בתיאבון!