לחיפה יש קטע עם בורקסים. מוסדות של ממש על טהרת הבורקס פועלים בעיר כבר עשרות שנים ומוכרים גם מחוץ לחיפה, אבל דווקא בתקופת הקורונה עלתה קרנו של בורקס חדש, שהפך לשם דבר ברחבי העיר: בורקס ארליך של ליאור בראלי. במהלך הקורונה בראלי, שהוא יותר טבח מקונדיטור, החליט לפתח מתכון לבורקס מנצח עם בצק מוקפד ומילויים מקוריים, וכעת, עם פתיחת המסעדות הוא פותח מקום חדש בחיפה שמציג ומציע את כל העבודה שעשה בחודשים האחרונים.
ברקע של בראלי לימודים בטכניון ונטישתם לטובת אהבתו האמיתית, המטבח. הוא עבד במסעדות כמו דוניה רוסה, סינטה בר וצפרירים 1, ובהמשך היה השף התפעולי של ביסטרו וניה החיפאי של השף מיכאל גרטופסקי. לאחר הסגר הראשון בראלי, כמו טבחים רבים, מצא את עצמו בחל"ת. במקרה (או שלא), ארוחת הצוות האחרונה שהכין לעובדים במסעדה הייתה בורקס, והמאפה פשוט הפך להיות מוקד העשייה שלו.
"ניסיתי לחשוב מה עושים בחל"ת והדבר האחרון שעשיתי לפני הסגר זה בורקס שהכנתי לצוות כאוכל עובדים. הוא היה וואוו, בפוקס משהו שם יצא מדהים ופתאום החלטתי, למה לא, והתחלתי למכור בורקסים מהבית. אני חושב שזה תפס נורא כי לא הרמתי את האף במיתוג ובכלל, למרות שמדובר בבורקס מבצק מדופף עם חמאה וגבינות מושקעות", הוא מסביר.
על המתכון לבורקס שלו עבד בראלי (המכונה גם ארליך) חצי שנה, והוא שומר אותו בסוד. גרסאות מתוקות ומלוחות שלו תוכלו לראות בוויטרינה של המקום החדש, והן משתנות מדי יום. יש כאן בורקסים מיוחדים מאוד כמו בורקס במילוי של חצילים, לבנה, דבש ומרווה עם אבן יוגורט וגם טוויסטים ושדרוגים לקלאסיקות, כמו בורקס תפוח אדמה בו את המילוי המוכר, המתובלן באבקת מרק, מחליף פירה חמאתי בסגנון השף ז'ואל רובושון.
עוד תמצאו כאן: בורקס דולורס במילוי ארטישוק ירושלמי, קרם ארטישוק ירושלמי, פרמזן ופלפל שחור; פריקסון - קרואסון במילוי קונפי טונה אדומה עם תפוחי אדמה, ביצה קשה, אריסה לימון כבוש וחמוצים; וגם בורקס תרד או בורקס גבינה עם טוויסטים משלהם (16-18 שקלים לבורקס).
המתוקים בויטרינה משתנים תדיר: מאפה הדגל במקום הוא מעטפת פרנג'יפן עם ערמונים טריים ואוכמניות (ויש גם גרסה עם פיסטוק, קולי תות ומרשמלו תות), אך תמצאו פה גם מאפים כמו קרואסון שקדים, קרואסון חמאה וקרואסון שוקולד עם שוקולד לבן ופרלינה פיסטוק.
בנוסף למאפים נמכרים כאן גם באגטים ומוצרים ללא גלוטן (שאינם נעשים במקום), ובקרוב ייכנסו גם מבחר מאפים טבעוניים. המקום פתוח כל יום חוץ משבת, משבע בבוקר ועד שמתחסלים המאפים.
ארליך. השונית 12, חיפה. ראשון-שישי 07:00 - אחרון המאפים