שוק מחנה יהודה בירושלים הוא מוקד קולינרי שלא מפסיק להתרחב ולהשתנות. גם אם אתם מבקרים בו באופן קבוע, בכל פעם תגלו עוד מקום קטן שלא הכרתם או בית אוכל חדש ומסקרן שמנסה את מזלו אל מול התחרות העזה. זה בדיוק המקרה של כנאף (KNAF), מסעדונת חדשה ברחוב האגוז בלב השוק, שמנסה למשוך את תשומת הלב שלכם עם גרסה מקורית לאחד הקינוחים הפופולריים ביותר בישראל, הכנאפה. בניגוד לכנאפה החלבית שכולנו מכירים היטב, כאן היא נמכרת בגרסאות בשריות, וקיבלה את השם כנאף כדי למנוע בלבול אבל להזכיר במידה מספקת את המקור.
את הכנאף מרכיבות שערות קדאיף משומנות שביניהן תבשיל בשר בבישול ארוך, וכל אחת מהן מוכנה כאן על מחבת נפרדת על האש מול הסועדים. ארסנל המנות פה מצומצם בינתיים, וכולל כנאף בשר - שערות קדאיף במילוי בשר בקר וליבת חציל על האש (38 שקלים); כנאף אסאדו - שערות קדאיף במילוי אסאדו וריבות הבית (38 שקלים); וכנאף טבעוני במילוי חלבון סויה וחציל קלוי (42 שקלים). כל כנאף כזה מגיע עם חמוצים, רטבים וריבות שמכינים במקום, כמו טחינה עמבה, טחינה סלק, איולי שום, ריבת בצל, צ'ילי חריף וריבת עגבניות שרי. בקרוב יתווספו לתפריט גם קינוחים.
אז איך זה לאכול כנאפה בשרית? אנחנו רגילים לצרוך את הבשר שלנו בפיתה, לאפה או סאלוף, פחות בתוך שמיכה נעימה של אטריות קדאיף, אבל למרות הסקפטיות הבשר דווקא השתלב לנו היטב עם האטריות, והן מצידן הצליחו לשמור על אווריריות נעימה ופריכות כיפית. הרטבים והריבות מאפשרים גיוון של הביס, ולמרות שלא מדובר בקינוח הם גורמים למנה להיות מעט מתקתקה, אז קחו את זה בחשבון.
קנאף. האגוז 15, שוק מחנה יהודה, ירושלים. כשר