כשחושבים על קבוצות מסעדנות חזקות בירושלים השם הראשון שעולה לראש הוא קבוצת מחניודה, של השפים אסף גרניט ואורי נבון. היום אנחנו רוצים להפנות את תשומת ליבכם לקבוצה נוספת, חדשה יותר, שנושפת בעורפה של מחניודה וצוברת הישג אחרי הישג בבירה עם מסעדות מדוברות כמו מונא היפהפייה והאלגנטית ומסעדת אנה, הכשרה החלבית והמצוינת בבית אנה טיכו.

מאחורי הקבוצה עומדים השף הירושלמי מושיקו גמליאלי ואיתמר נבון, וממש בימים אלה הם פתחו להרצה פרויקט חדש בייעוצם, גם כן בבירה. המסעדה נקראת 02 (על שם אזור החיוג) ופועלת במלון ענבל הוותיק, שהחליט לעדכן את ההיצע הקולינרי עם מסעדה צעירה ורעננה. על המסעדה עמלו גמליאלי ונבון שמלווים את התהליך ואחראיים על התפריט כאן יחד עם השף של המלון, ניר אלקיים.

02 ירושלים מלון ענבל מסעדה (צילום: יונתן בן חיים,  יחסי ציבור )
שינוי של ממש. 02 החדשה במלון ענבל|צילום: יונתן בן חיים, יחסי ציבור

02 ירושלים מלון ענבל  (צילום: יונתן בן חיים,  יחסי ציבור )
02 החדשה |צילום: יונתן בן חיים, יחסי ציבור

02 מציעה אוכל בהשפעה ירושלמית נוסטלגית וישראלית בכלל. לפתיחת הארוחה מציעים כאן לחמים בעבודת יד - ביניהם בייגלה ירושלמי כמובן - עם סלטים עונתיים מתחלפים, ובין המנות הראשונות תמצאו דג עם עגבנייה צלויה ופלפל שושקה; סשימי אינטיאס עם מלפפון, שמן שומר, זרעי עגבנייה ופלפל חריף; במיה צרובה על איולי לימון; נזיד בקר עם ירקות שורש ועדשים ירוקים; טרטר בקר ובורגול; רוסט סינטה עם קרמל חציל, בצל ירוק ולימון שרוף; וצוואר טלה על תבשיל חומוס ושמן עמבה. מחירן של המנות הראשונות נע בין 42 ל-68 שקלים למנה.

במנות העיקריות מתמקדים במסעדה בשיפודים (בדגש על שיפודי בשר שנמכרים לפי משקל) - מגמה שהולכת ומתרחבת במסעדות חדשות ברחבי הארץ ומחזירה לתחייה את הגחלים, גם במקומות שנחשבים יוקרתיים ועדכניים. תמצאו פה, למשל, שיפודי פרגית עם אריסה וסילאן; קבב לוקוס עם עגבניות שרופות; כתף טלה בפסטו כוסברה; שקדי עגל עם סלסת בצל ירוק; נתח קצבים; וקולרבי עם אריסה וסלט עדשים. המחירים נעים בין 42 ל-65 שקלים למנה, שמוגשת עם תוספות כמו מקלובה, תבשיל חומוס ותרד, שומר, עגבנייה, חציל וזוקיני, תפוח אדמה, סלק, קולרבי ועוד.

02 ירושלים מלון ענבל דג  (צילום: יונתן בן חיים,  יחסי ציבור )
שילוב של אוכל ירושלמי עם מטבח מודרני|צילום: יונתן בן חיים, יחסי ציבור

מסעדת 02 היא כשרה בשרית, כך שהקינוחים המוגשים בה הם פרווה. בין היתר תמצאו פה טארט פיסטוק עם גלידת מרציפן וקולי פירות יער; עוגת סולת עם גלידת הל ומרמלדה; פודינג אורז עם מרקחת תפוזים ואבקת היביסקוס; וסורבה תות ודקואז פיסטוק (22-32 שקלים לקינוח).

בתקופת ההרצה תהיה 02 פתוחה בימים א'-ה' בשעות הערב בלבד - מהשעה שש ועד עשר וחצי (חלק הבר במקום יהיה פתוח עד השעה 11 וחצי בלילה) - ובסופי השבוע תהיה סגורה. בהמשך יתרחבו שעות הפעילות.

02. זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים. 02-6756666. כשר