סופלה שוקולד ענק ברשת מקס ברנר
רשת מקס ברנר הוסיפה לתפריט המתוק שלה סופלה שוקולד ענק, גדול פי 6 מסופלה השוקולד הרגיל שלהם. ההסופלה מגיע בגובה 10 ס"מ ובקוטר של 14 ס"מ, מורכב משוקולד חלב ושוקולד לבן ומוגש עם צנצנת תותים וקצפת, שברי שוקולד חלב ושייקר שוקולד חם ששופכים מעל. המחיר? 149 שקלים. אם הוא גדול עליכם, יש עוד כמה סוגי סופלה חדשים; סופלה בלונדי שקדים מקורמלים (52 שקלים) עשוי מאגוזי לוז מקורמלים וגנאש מריר עם כדור גלידה וניל, אגוזי לוז מסוכרים ושייקר שוקולד חם; סופלה לבה אדומה ושוקולד חלב (52 שקלים) עם שוקולד קטיפה אדומה ומעליו קציפה של קרם מסקרפונה וכדור גלידה וניל, שייקר שוקולד חם ותותים חתוכים; וסופלה אלפחורס ושוקולד לבן (52 שקלים) עם קוקוס קלוי, ריבת חלב ושוקולד לבן, צ'ייסר מילשייק ריבת חלב, שייקר שוקולד חם וכדור גלידה וניל.
Harvey's. מסעדת בשר חדשה בירושלים
השף חיים (הרווי) סנדלר פתח בירושלים מסעדה חדשה וכשרה למהדרין שמתמחה בבשרים מעושנים בסגנון אמריקאי. תפריט המסעדה כולל מנות כמו בריסקט 14 שעות בעישון עץ אלון והיקורי (28 שקלים ל-100 גרם); אסאדו 12 שעות בעישון עץ דובדבן (64 שקלים ל-200 גרם); בשר צלעות מפורק 18 שעות בעישון היקורי (28 שקלים ל-100 גרם); חצי עוף 4 שעות בעץ מייפל ומסקיט (65 שקלים ליחידה); וצ'וריסוס שעה בעץ מייפל ומסקיט (28 שקלים ליחידה של 170 גרם). לצד הבשרים ניתן לבחור את התוספות הבאות: תפו"א האסלבק – (12 שקלים); צ'יפס ביתי (14/24 שקלים); לחם תירס (10 שקלים); בטטות בצי'לי מתוק (32/18 שקלים); טבעות בצל ג'מבו ביתי (18 שקלים); תבשיל שעועית ובשר מעושן (18 שקלים); וסלט קולסלואו (8 שקלים).
Harvey's, בן שטח 7, ירושלים. 02-6246444
השף פליקס רוזנטל פותח דוכן בשוק האיכרים, תל אביב
מסעדת חאן מנולי שנסגרה לפני קצת יותר משנה קמה חזרה לתחייה בדמות דוכן קטן וחדש של השף פליקס רוזנטל. חאן בשוק תגיש את מסבחת החאן - נזיד גרגירי חומוס שהתבשל לאט ועליו טחינה איכותית (26 שקלים לצלחת, בצל ופיתה), אליה ניתן לשדך תוספות שישתנו מדי שבוע ויכללו את המיטב העונתי של חקלאי השוק. בין התוספות: מסבחת סלקים מהאיכרים (36 שקלים) הכוללת מנת מסבחה עליה תמצאו מערום של תבשיל סלקים צבעוניים של החקלאי אורי רבינוביץ'; מסבחת בצלים ספרדיים מזוגגים (36 שקלים); ומסבחת באבא גנוש מחצילי החורף של דוכן ארץ ערבה (36 שקלים).
חאן בשוק. שוק האיכרים, נמל תל אביב
השף אוראל קמחי מתארח במסעדת יריחו, תל אביב
החל מהחודש תחל מסעדת יריחו במסורת חודשית של אירוח שף ממסעדה אחרת. הראשון להתארח (יום שני הקרוב, 8.1) יהיה השף אוראל קמחי ממסעדת פופינה שיכין אוכל בסגנון טורקי. בין המנות שיוגשו: מרק עדשי פנינה ויוגורט (34 שקלים); סשימי דג לבן, קלמה פלפלים צהובים וצ'יפס ארטישוק (47 שקלים); חציל שרוף, טולום, ויניגרט ורשאד (39 שקלים); סלט חורף עם פטריות צלויות וויניגרט ברנדי מטקסה (43 שקלים); בריק מח עגל (51 שקלים); וסמבוסק שרימפס וריקוטה (49 שקלים).
יריחו. פנחס בן יאיר 4, תל אביב. 058-6666921
תפריט חדש במסעדת כינור בכיכר, ירושלים
מסעדת כינור בכיכר הכשרה מתחדשת בתפריט חדש של השף קובי קטני. בין הראשונות: טרטר פילה בקר עם צלפים, קורנישון וויניגרט ברנדי על דפי אורז קריספי (56 שקלים); דג כבוש על עשב פראי וחרדל (54 שקלים); ספייר ריבס ברביקיו על קרם שורשים (69 שקלים); קבב דגים עם סלקים ופקאן (56 שקלים); ושורשים והדרים – מנה צמחונית של שומר, קולורבי, סלרי, בצל ירוק, לדר, ופילה תפוז (42 שקלים). בין העיקריות: אסאדו שש שעות עם שזיפים וירקות בגריל (138 שקלים); קבב טלה עם לימון כבוש (92 שקלים); פילה בקר עם גראטן תפוח אדמה, בצלי שאלוט ופטריות (178 שקלים); מגרט - חזה ברווז סו-וויד עם אגסים, אניס, ערמונים ועדשים אדומות (125 שקלים); וסטייק פרגית ברוטב יין עם בצל ותפוחי אדמה אש (88 שקלים).
כינור בכיכר. מעבר בית הכנסת 12, כיכר המוזיקה, נחלת שבעה, ירושלים. 02-9944902
תפריט חורף חדש באדוארד בר, תל אביב
אדוארד בר, הטברנה הקטנה שחבויה בפאתי שוק הכרמל, משיקה תפריט חורף חדש שמבוסס על מנות מהמטבח הערבי כמו נקניקיה פלסטינית במחבת לוהטת עם בהרט, שקדים, אורז ויוגורט (58 שקלים); שישברק – כיסוני בצק מלבנון ממולאים בעגל על יוגורט חם (52 שקלים); סנדוויץ Istanbul - לחם ממולא בשר, טחינה וירקות (63 שקלים); קציצות הלחם של "זיזה" עם שמנת חמוצה וסלסה עגבניות (26 שקלים); כרובית, טחינה ושקדים (29 שקלים); ומהלביה - קראנץ' אגוזים וקפה שחור על מלבי (26 שקלים).
אדוארד בר. הכרמל 12, תל אביב. 03-5101695
ארוחות אסאדו חדשות ברשת בורגר סאלון
רשת בורגר סאלון מבית מסעדת לימוזין השיקו השבוע ארוחת אסאדו המורכבת מהוויילד-בורגר (160 גרם) שמגיע עם תוספת של אסאדו ושליש בירה קלסברג מהחבית במחיר 59 שקלים לסועד (בהצטרפות למועדון הלקוחות ללא עלות).
עסקיות צהריים חדשות במסעדת רינו מילאנו, עפולה
המסעדה האיטלקית והכשרה רינו מילאנו בעפולה החלה להגיש תפריט עסקיות צהריים ב-3 דרגות מחיר: ארוחה ב-59 שקלים שכוללת מנה ראשונה (פוקצ'ה ומטבלים, חציל בטאבון או מרק אישי) ומנה עיקרית כמו פסטה עבודת יד ברוטב נפוליטנה או פונגי. ארוחת ה-69 שקלים כוללת מנה ראשונה (קפרזה, טורטליני ערמונים או פולנטה כמהין) ומנה עיקרית לבחירה מתוך תפריט הפסטות בעבודת יד או הפיצות המיוחדות והרגילות. ארוחת ה-79 שקלים כוללת מנה ראשונה לבחירה (קפרזה, טורטליני ערמונים או פולנטה כמהין) ומנת דג מתוך תפריט עסקיות הדגים. כל העסקיות כוללות גם שתייה קלה.
רינו מילאנו. שדרות רובע יזרעאל 24, עפולה. 1-700-505504
50% הנחה למשלוח הראשון ממסעדת עראיס, תל אביב
מסעדת עראיס בשרונה מרקט משיקה שירות משלוחים לכבוד השנה החדשה וחברי המועדון יקבלו 50% הנחה על המשלוח הראשון. (ניתן להצטרף למועדון באתר המסעדה).
עראיס. מתחם שרונה מרקט, תל אביב. 03-5509070
סניף חדש למסעדת ויוינו בבאר שבע
מסעדת ויוינו החיפאית, שפתחה בשנה שעברה גם סניף בזכרון יעקב, פותחת בימים אלה סניף כשר בבאר שבע. בין המנות: פולנטה - קרם עדין של תירס טרי ופרמזן עם מבחר סוגי פטריות וקרם כמהין; קנלוני תרד וגבינות במילוי תרד, כרישה, ארבעה סוגי גבינות ומעל הכל רוטב עגבניות ובשמל; קרפצ'יו של הים - דג ים טרי כבוש בשמן זית עם בצל סגול, צנוברים, פילה תפוז, צ'ילי טרי וקרם פרש; פיצות על בסיס עגבניות, שמנת או רוזה עם תוספות כמו טונה אדומה, קרם תרד וקונפי עגבניות שרי; פסטות כמו רביולי וניוקי עם ארטישוק ירושלמי, ברוקולי, אפונת גינה ונתחי סלמון טריים; וגם מנות של דגי ים טריים על הגריל, מנות ריזוטו ועוד.
ויוינו. מרכז מסחרי מול 7, הע"ל 30, באר שבע
צ'יז קייק פקטורי מגיעים לתל אביב
אחרי פתיחת הסניף הראשון בקניון שרונים בהוד השרון, נפתח השבוע סניף שני לרשת עוגות הגבינה האמריקאיות בקניון גינדי TLV. גם בסניף החדש יוצעו כל 18 העוגות שמיובאות לארץ, בפורמט של עוגה שלמה קפואה או פרוסה שמנמנה בודדת.
מסעדת VONG משיקה תפריט חדש, תל אביב
ביום ראשון הקרוב (7.1) ישיקו במסעדת VONG את התפריט החדש שלהם שכולל שש מנות חדשות. בין המנות החדשות: Indochina RAP - טורטייה ממולאת ברצועות עוף ו5 תבלינים עם מלפפון ,בצל ירוק, רוטב Hanoi – hoisin ושומשום (39 שקלים); Shrimp mousse - שלושה שיפודי מוס שרימפס ודג לבן צרוב על מצע גינת עשבי תיבול לצד רוטב נם (44 שקלים); ו-BANH BURGER VONG'S - לחמניית באן במילוי המבורגר בקר ולמון גראס עם מיונז יפני, קטשופ קארי ביתי וכבושים בדקה (39 שקלים).
VONG, שדרות רוטשילד 15, תל אביב. 052-4205206
שירות משלוחים חדש בבליני, תל אביב
מסעדת בליני בנווה צדק משיקה תפריט משלוחים חדש. בהתחלה יפעל השירות באזור תל אביב (מרכז, צפון עד רוקח, דרום עד שדרות בן צבי כולל כפר שלם ומזרח עד איילון) והוא צפוי להתרחב בהמשך.
בליני. יחיאלי 6, מרכז סוזן דלל, נווה צדק, תל אביב. 03-5178486
מסעדת קנקון מרחיבה את שעות הפעילות וחוגגת את פסטיבל הבשר, אשדוד
החל מחודש ינואר תרחיב המסעדה שממוקמת בחנות הבשר ופירות הים של קנקון את שעות הפעילות ותמשיך לפעול עד חצות ולא רק עד 20:00. לאורך חודש ינואר כולו תחגוג המסעדה עם פסטיבל בשר כשבמסעדה יוגשו נתחים גדולים של מעל 500 גרם במחירים מיוחדים.
קנקון. האורגים 19, אשדוד. 08-6677699
פסטיבל פאייה בויקי כריסטינה, תל אביב
לכל אורך ינואר יחגגו במסעדת ויקי כריסטינה את פסטיבל הפאייה עם שש גרסאות שונות למאכל הספרדי החורפי. בין הפאייות: פאייה טבעונית - פאייה מאורז בר, תירס לבן, שלל ירקות חורף בציר ירקות, חלב קוקוס ואגוזי לוז קלויים (68 שקלים); פאייה פטריות - תבשיל פאייה עם שלל פטריות מעושנות ולא מעושנות, תימין, חמאה וגבינת מנצ'גו (82 שקלים); פאייה אסייתיקו - פאייה על בסיס ציר אסייתי ארומטי (ג'ינג'ר, למון גראס, שום, סויה ודבש) עם נתחי עוף וירקות (76 שקלים) ועוד.
ויקי כריסטינה. מתחם התחנה, נווה צדק, תל אביב. 03-7367272
סניף חדש לרשת הסושיה, קריית אתא
רשת הסושיה מתרחבת לאיזור הקריות ופותחת סניף בקניון עזריאלי בקריית אתא. הסניף יגיש את רוב המנות המוכרות של הרשת וגם יפעיל שירות משלוחים לכל האזור, כולל נשר ושאר הקריות.
סדרת פיצות חדשות ברשת דומינו'ס
רשת דומינוס משיקה את סדרת הפיצות דומינו'ס מיקס שכוללת את הפיצות הבאות: פרימוורה MIX המשלבת גבינת 100% מוצרלה, פרחי ברוקולי, פלפלים קלויים, גרגרי תירס, כדורי בייבי מוצרלה, שום קונפי, רצועות בצל סגול ומעל רוטב בלסמי "די מודנה" לצד קרם פרש; ווג'י MIX הכוללת גבינת 100% מוצרלה, פטריות שמפיניון טריות, שרי קונפי, רצועות בצל סגול, גבינת פרמזן גרנה פדנו, שום קונפי, ומעל קרם פרש וטבעות בצל ירוק; וגריק MIX שמשלבת גבינת 100% מוצרלה, עגבניות עסיסיות חתוכות, רצועות בצל סגול, זיתי קלמטה, גבינה בולגרית ומעל עלי אורגנו קצוצים.