מנות חדשות ואירועים

קינוח חדש בטרומן אנד קו, איירפורט סיטי

תפריט המסעדה טרומן אנד קו התחדש בעוגיית שוקולד צ'יפס ענקית מפוצצת בשוקולד, שנכנסת לתנור רק אחרי ההזמנה. עוגיית הענק מגיעה בקרטון אישי שמעוצב כמו הקוקי מנסטר ומוגשת עם כדור גלידה וניל צרפתי, m&ms וקצפת שוקולד נוטלה ורוטב קרמל מלוח. מחירה: 48 שקלים.

טרומן אנד קו. הירדן 1, קריית שדה התעופה, 03-9799922

עוגיית קוקי מנסטר - מבפנים (צילום: שלומי ארביב, יחסי ציבור)
עוגיית קוקי מנסטר, טרומן אנד קו|צילום: שלומי ארביב, יחסי ציבור

פסטיבל וויסקי בדרך היין, תל אביב

וויסקי טרייל, פסטיבל הוויסקי של רשת דרך היין, יתקיים השנה ביום חמישי, 27 בחודש, בדרך היין סניף השלום, עם שלל מאפים ונשנושים. בין מותגי הוויסקי שישתתפו: גלנפרקלאס, אברלור, סינגלטון, טליסקר, טילינג, גלנפידיך, ארדבג, סקפה וקומפס בוקס. לראשונה באירוע: השקה וטעימות של גלנדלוק - מותג וויסקי חדש בארץ. מחיר הכניסה לאדם: 100 שקלים (75 לחברי מועדון).

לרכישת כרטיסים

סוף שבוע איטלקי במלון רימונים, טבריה

רשת מלונות רימונים עורכת בחמישי עד שבת 24-26 בינואר סוף שבוע מיוחד שמוקדש לקולינריה האיטלקית. אורחי המלון שייקחו חלק בסוף השבוע הזה ייהנו מסדנאות, טעימות וארוחות ברוח איטלקית. מחיר: 1,760 שקלים לזוג לשני לילות כולל ארוחות בוקר (2,120 על בסיס אירוח חצי פנסיון). 

רימונים גלי כנרת. שדרות אליעזר קפלן 1, טבריה. 04-6728888

בירה אלכסנדר מתגייסת לטובת יישובי עוטף עזה

בירה אלכסנדר מוציאה בירה מיוחדת המיוצרת עם חיטה מעוטף עזה, שכל הרווחים ממנה יועברו לחקלאי העוטף ששדותיהם נשרפו בטרור העפיפונים. את הבירה ניתן למצוא בשופרסל, ברים ובמסעדות ברחבי הארץ, או לרכוש און ליין באתר המבשלה (במארז 12 או 24 בקבוקים).

שף חדש למלון הבוטיק דריסקו, תל אביב

שף תומר טל נבחר כשף הראשי של מלון הבוטיק דריסקו, ויפתח מסעדת שף ראשונה תחת ניצוחו בקומת הלובי שבמפלס הכניסה בצמוד לחלל הבר דה דריסקו. המסעדה תשלב את תרבות הקז'ואל עם דקויות של הפיין דיינינג ומבטיחה לעשות שימוש בחומרי גלם מקומיים איכותיים. התפריט הראשון שישיק טל הוא תפריט ארוחת הסילבסטר.

מלון דה דריסקו. אורבך 4-6, תל אביב. 03-7410000

פסטיבל טאפאס בשוק צפון, תל אביב

במהלך החודש הקרוב תיערך בימי רביעי בשעות 19:30-22:30 בשוק צפון מסיבה קולינרית לטינית עם די.ג'יי ומנות טאפאס ייחודיות. לרגל הפסטיבל העשירו מסעדות השוק את התפריטים בכ-20 מנות טאפאס חדשות במחיר 14-48 שקלים למנה. בין המנות: תוגש פיצטה עם מגוון תוספות (22 שקלים, באנינה); ברוטיסרי צ'יקן קלאב יוגשו כנפיים ברוטב צ'ילי מתוק (25 שקלים, ברוטיסרי צ'יקן קלאב); ושווארמה בטורטייה (30 שקלים, בכתר המזרח).

שוק צפון. ראול ולנברג 20, רמת החייל, תל אביב. 03-6432000

פיצטות במסעדה אנינה, שוק צפון (צילום: אורן שלו, יחסי ציבור)
פיצטות במסעדה אנינה, שוק צפון|צילום: אורן שלו, יחסי ציבור

תפריט ממתקים נא בלאסי בר, תל אביב

בר הממתקים והשייקים של מסעדת דוסה בר משיק תפריט ממתקים חדש שכולו נא, ללא גלוטן וללא סוכר מעובד. בין הקינוחים החדשים: ממתק מרציפן ומייפל (12 שקלים) וממתק ספירולינה, שומשום שחור ומלא, תמרים, מלח הימלאיה, אורז תפוח וטחינה (12 שקלים).

לאסי בר. בן יהודה 188, תל אביב

השף רועי סופר יוביל את התפריט של קפה אלברט, תל אביב

קפה אלברט בקניון רמת אביב מצרף לשורותיו את השף רועי סופר (פנגיאה, סרדיניה, בינדלה) כיועץ קולינרי. סופר, שבנה את תפריט החורף החדש, יעבוד עם שף המסעדה פיטר שיקלושי (ננה בר). בין המנות בתפריט החדש: צ'אנג מאי - סלט עוף אסייתי עם אטריות שעועית, רוטב דגים תאילנדי, כוסברה ובוטנים (49 שקלים); חזה עוף סילאן - חזה עוף במרינדה של חרדל, דבש, סויה ומנגולד (76 שקלים); וקרפצ'יו מאקי - קרפצ'יו פילה בקר עם אורוגולה, פרמזן ובלסמי (52 שקלים).

קפה אלברט. איינשטיין 40, רמת אביב, תל אביב

פסטיבל חורף בגליל המערבי

עמותת זמן גליל מערבי עורכת ממש בימים אלה זו השנה השביעית את פסטיבל החורף, המציע סוף שבוע המשלב טבע, טיולים, קולינריה, יין, מוזיקה, אומנות ותרבות. במסגרת הפסטיבל יתקיימו למעלה מ-30 אירועים בשילוב עסקי הבוטיק השונים באזור: ייננים, גבנים, שפים, וגם מוזיקאים ומורי דרך. הפסטיבל מתקיים מהיום (חמישי, 20 בחודש) ועד שבת הקרובה.

להרשמה

טום אביב מתארח במסעדת מאד קיצ'ן בר, נהריה

ביום שני 24 בחודש ב-20:00 יתארח השף טום אביב במסעדת מאד קיצ'ן בר שנפתחה לאחרונה במרכז העיר נהריה. השף אביב וצוות המסעדה יגישו בין השאר תפריט מיוחד המורכב ממנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח במחיר 199 שקלים לסועד, כולל יין ללא תחתית. בין המנות: סשימי לימון כבוש עם אינטיאס, יוגורט לימונעמבה, פאף בורגול ושמן אורגנו שרוף.

Mad Kitchen-Bar. ויצמן 65, נהריה. 04-6653535‏

תפריט טעימות משתנה במלגו ומלבר, תל אביב

מסעדת מלגו ומלבר בניצוחו של השף מוטי טיטמן משיקה תפריט ארוחת טעימות משתנה כחלק מתפריט העסקיות החדש לחורף הקרוב. התפריט ישתנה מדי שבוע בהתאם לחומרי הגלם העונתיים ויכלול שלוש מנות, שאליהן יוצמדו שלוש טעימות יין של יקב רקנאטי, במחיר של 175 שקלים. לצד תפריט הטעימות יוגש תפריט עסקיות חורף חדש בקונספט של לחם, מנה ראשונה ומנה עיקרית במחיר המנה העיקרית. התפריט יוגש בימים א'-ה' בשעות 12:00-15:30, בטווח מחירים של 69-148 שקלים.

מלגו ומלבר. רוטשילד 142, תל אביב, 03-6314214

תפריט החורף של מלגו ומלבר (צילום: נופר לפיד, יחסי ציבור)
תפריט החורף של מלגו ומלבר|צילום: נופר לפיד, יחסי ציבור

מסעדת המקדש הופכת לכשרה, כפר סבא

חצי שנה אחרי פתיחתה, השבוע הפכה מסעדת המקדש הכפר סבאית בבעלות השף לירן בלו (ננה בר, קורדיליה, אמיליה ועוד) לכשרה. לדברי בלו, "כבר מהפתיחה לא הרגשתי נוח להרחיק כל כך הרבה אורחים מאיתנו, וכעת אני מקווה שגם הציבור שומר הכשרות יוכל ליהנות במסעדה שלי. מעבר לכך, אני עובד שבעה ימים בשבוע והדבר גובה מחיר כבד מחיי האישיים, אני מאמין שכעת אוכל להתפנות גם לבניית משפחה". הקונספט המשלב שיטות מתקדמות ושיטות מסורתיות של הכנת בשר יישמר.

המקדש. עתיר ידע 4, מתחם אושילנד, א.ת כפר סבא, 09-7488824. כשרות מקומית

יאקימונו רוטשילד משיקה תפריט טעימות חדש, תל אביב

ב-23 בחודש ב-19:00 תשיק מסעדת יאקימונו תפריט טעימות חדש כמחווה לחגיגות יום ההולדת של אקיהיטו, קיסר יפן, הנערכות ביום זה. התפריט מבוסס כולו על הקולינריה והמסורת היפנית, וכולל בין השאר מנת סונומונו - מחמצים יפנים ומבחר נגיעות סלט: אצות ומלפפונים, היזיקי, נבטים ופרוסות צנון כבוש; נאסו האשמי - קוביות חציל ברוטב מיסו מיוחד; ג'אגימו מאנג'ו - באן יפני העשוי ממחית תפוח אדמה ממולא פירה שרימפס; וסוגי סושי מיוחדים. התפריט יוגש לזוג סועדים ומעלה במחיר 190 שקלים לסועד.

יאקימונו. שדרות רוטשילד 19, תל אביב, 03-5175171

תפריט טעימות חדש ביאקימונו (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
תפריט טעימות חדש ביאקימונו|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

פסטיבל דייגים בסיטארה, תל אביב

ב-24-30 בחודש ייערך במסעדת סיטארה שבמתחם סי אנד סאן פסטיבל דייגים בשיתוף זיקו הדייג, המלווה בתפריט דגים ומאכלי ים פרי יצירתו של שף המסעדה צחי מלול. בין המנות: סקאלופ (45 שקלים ל-100 גרם), מולים שחורים (45 שקלים ל-100 גרם); ולובסטר שלם או חצי לובסטר (165 לחצי לובסטר, 300 ללובסטר שלם). הפסטיבל יתקיים בימים א'-ה' מ-17:00 ועד אחרון הלקוחות ובשישי שבת מ-13:00 ועד אחרון הלקוחות.

סיטארה. רוזנבלום הרצל 8, סי אנד סאן, תל אביב, 03-6996633

מארזים חדשים ברשת בורגרים

רשת בורגרים מתחילה להתמקד במארזים, ומציעה בכל הסניפים מארזים מעוצבים בגדלים שונים - של זוג בורגרים, שלישייה, שמינייה ו-16 בורגרים. המארזים מיועדים לאכילה במקום, למשלוח או לטייק אוויי, וכוללים את מבחר ההמבורגרים של הרשת, לצד שאר המנות המופיעות בתפריט.

מארז של בורגרים (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
מארז של בורגרים|צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

תפריטי חורף

מרקים חדשים בבראסרי עין כרם, ירושלים

בבראסרי עין כרם מחממים את החורף עם מרקים מיוחדים של השפית לירז שדה שישתנו מדי שבוע. ביניהם: מרק כתום עם גזר, דלעת, בצל ושום בליווי לחם עם פירה דלעת (42 שקלים); ומרק ריבולטה עם נקניק סלמי, שום, בצל ועלי מנגולד, בליווי לחם מיוחד של הבראסרי (48 שקלים).

בראסרי עין כרם. המעיין 15, ירושלים. 02-5665000

תפריט חורף חדש בהרברט סמואל ריץ קרלטון, הרצליה

תפריט החורף של הרברט סמואל יכלול אגוזים שיוסיפו פריכות, קטניות שיעניקו ממד מנחם ותבלינים שמחממים את הגוף ואת הנפש. בין המנות: מרק בויאבז, המוגש באופן קלאסי עם שלל דגי ים ומזיגת המרק אל מול הלקוח; וטורטליני ענק במילוי בשר עגל ומנגולד עם ארומות של אגוז מוסקט ופלפל שחור.

הרברט סמואל. מלון ריץ קרלטון, משכית 14, הרצליה פיתוח

בראנץ' חורף חדש בהוטל דה ויל, תל אביב

הגסטרו בר הוטל דה ויל מתרחב לשעות פעילות חדשות ומציע בראנץ' חורפי, שיוגש בימים שישי ושבת בשעות 9:00-17:00. הבראנץ' מורכב ממנות צרפתיות קלאסיות עם הפרשנות האישית של השף יוגב ירוס, בשילוב מבחר קוקטיילים. בין המנות: Pain Perdu - לחם ספוג בקרם אנגלייז, קרמל בלסמי, שאנטי מי זאהר ותותים (56 שקלים); Croque Madame - טוסט ז'מבון, גבינת גרוייר וביצת עין (58 שקלים); ו-Croissant BLT - קרואסון עם שכבה עדינה של איולי טרטר, בייקון, חזה עוף צרוב ועלי חסה רומית פריכה ושרי צלוי (64 שקלים).

הוטל דה ויל. דיזנגוף 230, תל אביב, 03-9746999

תפריט חורף חדש ב-B-FRESH

רשת משקאות הבריאות השיקה השבוע תפריט חורף הכולל משקאות חמים טבעוניים על בסיס מעדן חם וחליטות תה בסגנון Bubble Tea עם כדורי טפיוקה. בין המנות: משקה מחניודה חם - תמר, טחינה, חמאת שקד, קוקוס קלוי, בוטנים ואגוזי מלך; משקה מאצ'ה וניל חם - תמצית וניל, גרידת לימון ואבקת מאצ'ה; ומשקה צ'אי הודי חם עם הל, קינמון, ג'ינג'ר וציפורן. המשקאות יימכרו בסניפים עד סוף חודש פברואר 2019, ויעלו 19-25 שקלים.

מנה חדשה בקרמרי דה ל'אקלייר (צילום: תומר לוי, יחסי ציבור)
מנה חדשה בקרמרי דה ל'אקלייר|צילום: תומר לוי, יחסי ציבור

מנה חדשה בקרמרי דה ל'אקלייר 

קרמרי דה ל'אקלייר משיקה סינבון חדש בגרסת icecream sandwich: רול חם מהתנור המוגש עם גלידה איטלקית וגלייז קרם פטיסייר ונוגט ופניני שוקולד זהב. להשיג בכל הסניפים.

תפריט חדש בדאבל סטנדרט, תל אביב

בר הקוקטיילים משיק לרגל חורף 2019 תפריט אוכל בסימן קלאסיקות אוכל מברים בניו יורק, עם מנות של השפית עדי לוי (אורקה, כתית, ז'אזו בר יין), לצד תפריט קוקטיילים חדש ששולטים בו טעמי תיבול ברוח כריסמס. בין המנות (24-66 שקלים למנה): קלמרי & צ'יפס - טבעות קלמרי מצופות ומטוגנות, צ'יפס הולנדי, בצל סגול מוחמץ, מיונז קארי וליים; ופיצה טוסקנה - ארטישוק, זיתים, בזיליקום, רוטב בשמל, בצל סגול חרוך, בלסמי ומוצרלה. בין הקוקטיילים (44-52 שקלים לאחד): Bohemiam - בקרדי לבן, בקרדי 8, ליקר אגוזי לוז, תות וקוקוס; ו-Paris Syndrome - טקילה בהשריית קמומיל, תפוח אדום וג'ינג'ר אגבה.

דאבל סטנדרט. דיזנגוף 247, תל אביב

חגיגות כריסמס ברחבי הארץ

בר א וין, תל אביב

ב-25 בחודש ייערך בבר א וין ערב שמוקדש כולו למסורת שוקי הכריסמס בצרפת: במקום יוצבו עמדות מזון ושתייה שיגישו מאכלים טיפוסיים וקלאסיים לשווקים האלה (אויסטרים על קרח, מולים מארנייר, קרפ סוזט, ערמונים קלויים ועוד), ויפוזרו צנצנות עמוסות ירקות מוחמצים, סוגי חרדל שונים וצנצנות מלאות בחמאה איכותית ללוות את המנות. כמיטב המסורת בצרפת, יין חם יוגש לאורך כל הערב. התשלום יבוצע לפני מנה (20-50 שקלים לאחת).

בר א וין. רוטשילד 7, תל אביב, 050-3366622 

מייקס פלייס, תל אביב

במייקס פלייס יחגגו השנה את הכריסמס בארוחה משפחתית עם שולחנות ערוכים ומקושטים, עץ אשוח כמיטב המסורת, הרבה אורות מנצנצים וסנטה קלאוס שיגיע לחלק מתנות והפתעות. בתפריט: ארוחה משפחתית במחיר 150 שקלים, הכוללת מרק עגבניות טריות, עוף ממולא אפוי לצד ירקות טריים, נקניקיית בייקון, נתח בשר לבן, לחם הבית ורוטב חמוציות. הארוחה תתחיל ב-19:00 ויש להזמין אליה מקומות מראש.

מייקס פלייס, סניף הטיילת. הרברט סמואל 90, תל אביב

שבוע חגיגות כריסמס ב-lager & ale, תל אביב

בבר הלונדוני lager & ale יחגגו את כריסמס במשך שבוע שלם, מ-24  ועד הסילבסטר. במשך השבוע הבר יתקשט בעצי אשוח מוארים ומנצנצים, סנטה קלאוס יחלק צ'ייסרים מתנה לבליינים ועוד המון הפתעות. הבליינים ייהנו לאורך כל החגיגות מאווירה לונדונית אותנטית ומבירות מיוחדות ונדירות כמו ברו דוג קוקו סייקו 10% ו-שאטו לה שוף 8.5%, במחירים בדיוק כמו בלונדון.

לאגר אנד אייל. דוד אלעזר 27, שרונה, תל אביב (צמוד לוויסקי בר מוזיאון), 050-3585358