אם בימים האחרונים אתם שומעים את שילוב האותיות והמספרים AKA44 כל הזמן, ולא מבינים על מה מדברים אתכם, אל דאגה - אנחנו כאן כדי להבהיר שמדובר במתחם אוכל ואלכוהול חדש שנפתח ברחוב נחלת בנימין בתל אביב. על המתחם אחראים כמה שמות מוכרים במיוחד מתחום אוכל הרחוב, חיי הלילה והקוקטיילים בעיר, ששילבו כוחות בתקווה להפוך לאחד המיקומים הלוהטים של הקיץ הקרוב ובכלל. 

על האוכל במקום אמונים אלון פלד ואביב כהן, שאחראים על הלוקאל בורגר (המבורגרייה קטנה שעשתה שמות בקרב חובבי הסמאש בורגר והקריספי צ'יקן במהלך שיא הקורונה ואחריה) וכאן מנסים להביא מטבח עונתי מעט אחר מזה המטוגן והמוגזם שהתרגל אליו הקהל שלהם. על חווית הבילוי והמיזם כולו אחראי דוד טור, שכבר פתח אי אילו פרויקטים קולינריים וליליים ענקיים בתל אביב במהלך השנים.

 

AKA44 ברוסקטה (צילום: נדב יהלומי, יחסי ציבור)
ברוסקטת טרטר בקר |צילום: נדב יהלומי, יחסי ציבור
AKA44 סביצ'ה פחמים  (צילום: נדב יהלומי, יחסי ציבור)
מתחם אוכל וקוקטיילים חדש |צילום: נדב יהלומי, יחסי ציבור

 44AKA הוא מתחם של 400 מטרים רבועים שכולל בקומת הקרקע את בר האוכל של פלד וכהן, בר קוקטיילים בחלק השני של אותה הקומה, ובר יין בקומה העליונה. בכל אחד מהחללים תפריט משל עצמו, וכן אופציות להזמין חלק מהתפריטים של החלקים האחרים שמאכלסים את החלל. מי שיבחר לשבת בחלק החיצוני, על רחוב נחלת בנימין, יוכל פשוט להזמין מתפריט אחד שכולל אופציות מבר הקוקטיילים, בר היין ובר האוכל. בנוסף כולל החלל גם אולפן הקלטות.

בין המנות בבר האוכל אפשר למצוא ברוסקטה עם גבינת דליס עיזים ומוסטרדה דלעת או ברוסקטה עם טרטר בקר וירקות שרופים; בר ים משומר עם שמן זית, מיץ לימון, פישסוס ושום קונפי; לברק כבוש עם איולי; אספרגוס בפחם עם קאימק, קרם לימון ושמן שאטה; שיפוד לב בקר עם גלייז של ענבים ועלי חרדל; ושקדי עגל עם קרם תירס, חמאה חומה, וקראמבל תירס.

על הקוקטיילים אחראיים יובל סופר ודן קרייצר (גסט רום וג'ין סופרים). האופציות כוללות ג'ין מושרה בלימון, פסיפלורה, היביסקוס, ליים ופרוסקו; טקילה עם מזקל וחיטה שרופה, לימון ואשכולית; וג'ין עם שרי יבש וצ'יפוטלה. בתפריט בר היין אפשר למצוא מבחר רחב של יינות בבקבוקים או כוסות, מהארץ ומהעולם.

AKA44. נחלת בנימין 44, תל אביב. טלפון: 0545448544. לא כשר