אומנם השאיפה לטוס לחו"ל מתישהו בזמן הקרוב הולכת ונמוגה אל נוכח המציאות הבעייתית, אבל לפחות בכל הנוגע לתיירות פנים - זאת בדיוק התקופה שבה מתעוררים מחדש בתי המלון ברחבי הארץ, ועימם מיזמי מסעדנות חדשים וסמוכים. זה בדיוק המקרה של מסעדת בר איטליה החדשה, שנפתחת ממש היום לפעילות בסמוך למלון ווסט לגון בנתניה, אל מול חוף הים היפה.
בר איטליה היא בראסרי איטלקי משפחתי רחב ידיים, ששייך למסעדן שימי שוורץ ולשף שחר ברנע (ממסעדת פומו ברמת החייל), ובמרכזו בר גדול וטאבון, כנהוג במרבית המסעדות האיטלקיות שנפתחות בשנים האחרונות בארץ.
התפריט במקום כולל אופציות איטלקיות קלאסיות וגם כמה מנות שמוגשות במסעדת פומו ונחשבות ללהיטים, כמו סלט עגבניות עם זיתי קלמטה, פוקצ'ה ומוצרלה קרועה; ברוסקטת טונה אדומה עם צלפים ואיולי דה פפרצ'ינו; ובוראטה עם ארטישוק, שום ובלסמי. הדגש במסעדה החדשה הוא על פיצות מבצק שעובר תהליך של 72 שעות לפני האפייה בטאבון ומנות פסטה שמיוצרות ברובן במקום בעבודת יד.
בין הפיצות: פיצה פורמאג'י עם שמנת, פרמזן, גבינת פרובלונה, גבינת בושה, קונפי עגבניות שרי ורוזמרין (71 שקלים); פיצה קלבריה עם קרם פרמזן, מוצרלה, חזה אווז, אספרגוס, אפונה וביצה חצי קשה (74 שקלים); ופיצה לה מארה עם דג ים ברוטב חריימה, פטה כבשים, פרמזן, צ'ילי ופטרוזיליה (73 שקלים).
בין הפסטות: פומודוריני ג'אלי ריגטוני ברוטב עגבניות צהובות וחמאה, בזיליקום ופרמזן; רוטלו - גלילי פסטה ממולאים בדלעת ערמונים, ראגו סיצליאני ופרמזן; טורטליני גבינות עם ריקוטה, תרד ופקוריני רומאנו ברוטב חמאת עגבניות ואורגנו; ריגאטוני ציידים עם פילה בקר, אווז מעושן, פטריות, עגבניות דמי גלאס ופרמזן; וניוקי די קסטניה - ניוקי ריקוטה עם מחית כמהין, ערמונים, פורצ'יני, פורטובלו, צ'ינזאנו ושמנת. טווח המחירים של הפסטות: 64-79 שקלים.
לצד הפיצות והפסטות מגישים פה מבחר מנות פופולריות שאינן איטלקיות, כמו שניצל בר איטליה - חזה עוף בציפוי פירורי לחם ופירה תפוחי אדמה (69 שקלים); והמבורגר בלחם בריוש עם רוטב יין אדום ודמי גלאס (84 שקלים).
בר איטליה. קהילת צפת 1, מלון ווסט לגון, נתניה. ראשון-שבת 12:00 עד עד אחרון הלקוחות. לא כשר