תפריט חורף חדש בג'ורג' וג'ון, תל אביב

המסעדה המעוטרת במלון דריסקו בלב המושבה האמריקאית ביפו מתחדשת בתפריט חורף עדכני שבנו השפים החדשים שלה - אחרי עזיבת תומר טל - אלעד דגן וטל סוחמי. התפריט החדש מתרכז בחומרי גלם מקומיים כמו הדרים, חבושים, עלים ארומטיים, דגי העונה, בשר מקומי ותבלינים. בין המנות: פלמידה כבושה עם תפוח אדמה בג'וספר, מיונז ויוגורט, ביצה רכה וטרגון; קרוקט ראש לוקוס בטמפורה עם עלים ארומטיים, רומסקו ומיונז פיקנטי; ספגטיני סרטנים שהוא מחווה למסעדת מנסורה, המסעדה הקודמת של שני השפים - פסטה חלמונים, חמאה, קליפת לימון מגוררת וקוויאר נחל דן; פילה בקר בציר בקר, הל שחור, כורכום טרי ותפוח אדמה קונפי חמאה; ולברק פרפר בחמאה חומה וצלפים, תבשיל חומוס וכרובית. לצד תפריט האוכל החדש המסעדה מציעה גם תפריט קוקטיילים ותפריט מגוון של יינות בכוס, אדומים, לבנים ורוזה, מ-48 שקלים לכוס.

המסעדה פתוחה בכל השבוע בשעות 18:00-22:30 בהזמנה מראש, ובימים ראשון עד רביעי המקדימים להגיע עד 19:00 ייהנו מאפרטיבו – 20 אחוזי הנחה על כל התפריט.

ג'ורג' וג'ון. אוארבך 6, תל אביב

קינוחי חורף. גולדה (צילום: דויד מויאל, מיי סושיאל, יחסי ציבור)
קינוחי חורף. גולדה|צילום: דויד מויאל, מיי סושיאל, יחסי ציבור

קולקציית קינוחי החורף של גולדה

רשת הגלידות מחדשת ומתחדשת עם קולקציית קינוחים מושקעת ומפנקת במיוחד, בהשראה חורפית. הקולקציה כוללת קינוחים כמו סופלה שוקולד חם עם גלידה וקצפת או בראוני שוקולד עם שכבות של קרם פיסטוק, קדאיף, כדור גלידה ופיסטוק קלוי, וגם שני קינוחים שתוכלו למצוא בסניפים נבחרים: ה-Snowberry, שכבות של תותים טריים, קצפת ושוקולד, וה-Greenberry – שכבות של תותים, קדאיף, שוקולד, קרם פיסטוק ופיסטוק קלוי.

בנוסף יש גם טעמי גלידה חדשים לעונה: שוקולד קדאיף עם קרם פיסטוק – גרסה לשוקולד-דובאי שכבש את הרשת; שוקולד לבן ופטל; קרם לימון עם קרמבל חמאה; וגלידת קפה ושוקולד בתוספת פצפוצי שוקולד.

בסניפי גולדה ברחבי הארץ

גבינת בושה צלויה. הבנות אוהבות אוכל בבית האדום (צילום: דניאל שכטר, יחסי ציבור)
גבינת בושה צלויה. הבנות אוהבות אוכל בבית האדום|צילום: דניאל שכטר, יחסי ציבור

ארוחות חדשות בבית האדום, תל אביב

ארוחות הערב המיתולוגיות של הבנות אוהבות אוכל חוזרות לבית האדום, עם האווירה הזכורה לטוב ועם טוויסט בעלילה בדמות אפרטיבו (ועוד מורחב!): מדובר במודל המצליח של כניסה במחיר סמלי כולל דרינקים ופתיחים, ובעוד שבדרך כלל הדיל הזה מכוון לשעות המוקדמות של הערב - בבית האדום החליטו למשוך אותו שעתיים קדימה. שתי הארוחות הראשונות התמלאו עוד לפני שפורסמו (22.1, 13.2), אבל יש עוד מקומות פנויים ב-26.2 וב-3.6, בשעה 20:00.

תמורת 120 שקלים תקבלו שני דרינקים - סנגרייה חמה או קוקטייל - ומגש פתיחה של פוקצ'ה חמה וממרחים תוצרת בית. בנוסף תוכלו להזמין מהתפריט כרצונכם: מרק בצל צרפתי עשיר, קרוטונים וגבינה (48 שקלים); סלט לליק, רדיקיו ואייסברג בוויניגרט שרי, אגסים צלויים, גבינה כחולה וקרמבל אגוזים (58 שקלים); פחזניות פרמזן, סרדינים כבושים, סקורדליה וסלסת עגבניות (54 שקלים); קלמרי צרוב, חמאת עגבניות, טרגון ויין לבן (66 שקלים); טורטליני בשר מפורק, ציר עוף חום, לפתות ובקצ'וי (76 שקלים); מילפיי שפונדרה, ביצה רכה וציר בקר מצומצם (84 שקלים); מוס שוקולד וקרמבל קקאו (36 שקלים) ועוד.

הבית האדום. ישראל מסלנט 37, תל אביב. טלפון: 052-8889333 (הארוחות בהרשמה מראש)

חודש מרקים מסביב לעולם. סופלייר (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
חודש מרקים מסביב לעולם. סופלייר|צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

חודש מרקים מסביב לעולם בסופלייר, תל אביב

פופ-אפ המרקים החורפי סופלייר מקבוצת TGV (הכוסית, הנסיך, הגפן, פיצה פור דה פיפול, קפה מגדלור ועוד) פותח את 2025 עם חודש מרקים מסביב לעולם של מיטב השפים והשפיות. מדי שבוע, וליום אחד בלבד, יוגש מרק מיוחד של שף מתחלף עד גמר הסיר. מרק הספיישל יתווסף למגוון המרקים הקבועים בתפריט, המוגשים במקום או במשלוחים.

מי מכין מה ומתי? ב-15.1 השף אוהד לוי (לשעבר צ'יקטי, מאמו) יגיש מרק דושפרה בוכרי עם כיסונים ועשבי תיבול בהשראת זוגתו ילנה; ב-22.1 השף אסף דוקטור (האחים, דוק, אייבי) יפתיע עם מרק פוזולה עוף מקסיקני - מרק מקסיקני חריף עם פלפלים מתוקים וצ'ילי יבשים וקלויים, אורגנו מקסיקני, ציר עוף, עוף מפורק, ליים, כרוב לבן, בצל לבן וכוסברה; ב-29.1 השפית דנה-לי ברמן (לשעבר גן השקמים) תנחם עם מרק ריבוליטה איטלקי - מרק איכרים טוסקני המבוסס על לחם, ירקות ושעועית לבנה; ב-5.2 נופר זוהר תפתיע עם מרק מנגולד ושעועית מרוקאי אסלי, אדום, ביתי, חמוץ ומנחם. אפשר להתעדכן על המתארחים הבאים באינסטגרם של המקום. המחירים: 42-56 שקלים למרק ספיישל.

סופלייר. מלכי ישראל 11, תל אביב. 11:00-22:30 (וגם בוולט ובתן ביס)

טשולנטיאדה במסעדה היהודית, בני ברק (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
טשולנטיאדה במסעדה היהודית. בני ברק|צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

טשולנטיאדה במסעדה היהודית, בני ברק

בימי חמישי ושישי של ינואר ופברואר עורכים במסעדה היהודית (מוסד בני ברקי ידוע) את הטשולנטיאדה - חגיגת חמין המקבצת תחת קורת גג אחת לא פחות משבע גרסאות, מסורתיות ועדכניות, של המאכל היהודי המנחם.

בין סוגי החמין: טבחה - החמין הטריפוליטאי שבו החיטה והבשר הם המרכיבים העיקריים, ולצידם קוקלות (קציצות סולת); סחינה - הגרסה הצפון אפריקאית של החמין, סיר שבת הבנוי משכבות של קטניות, בשר, תפוחי אדמה, דגנים וביצים חומות; טבית - חמין בנוסח עיראק, שגיבוריו הם עוף ואורז הזוכים לתיבול רסק עגבניות ובהרט של הל, קינמון, פלפל שחור, מוסקט וזרעי כוסברה; טשולנט - החמין האשכנזי הריחני ובו שעועית, דגנים, בשר וקישקע, כולל גרסה צמחונית; מהמעשנה - נתחי בשר בריסקט שעוברים עישון ממושך ולאחר מכן משתבחים בבישול לילי; וחמינקדוס - חמין קבנוס ואסאדו.

פרט לחמין תוכלו לנסות גם כמה סוגים של קוגל, כמו קרטופל קוגל - המתכון המקורי לקוגל תפוחי אדמה; אוברנייט - קוגל תפוחי אדמה שישב לילה שלם על האש; לוקשן קוגל - הקוגל הירושלמי מאטריות; ויאפצ'ק - קוגל תפוחי אדמה עם בשר מפורק. לצד כל אלה יוגשו סלטים כמו חריין, קולסלאו וחמוצים, וחלת ויז'ניץ טרייה.

בחודשים ינואר ופברואר בימי חמישי מ-11:30 ועד חצות, ובימי שישי מ-8:00 עד 14:00.

המסעדה היהודית. מצדה 12 בני ברק

פאפאדיאס ברשת פאפא ג'ונס (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
פאפאדיאס ברשת פאפא ג'ונס|צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

פאפאדיאס ברשת פאפא ג'ונס

לראשונה בארץ תשיק רשת הפיצה האמריקאית פאפא ג'ונס את אחד מלהיטי הרשת, שנמכר בלמעלה מ-6,000 סניפים ברחבי העולם, והוא מעין שילוב של פיצה וקסדייה מקסיקנית. מדובר בבצק מקופל דק וקריספי עם מילוי של גבינה ותוספות, ובארץ הוא יוגש בארבע גרסאות ייחודיות לישראל: פאפאדיאס ים תיכוני - בצק טרי קריספי במילוי רוטב פיצה, בצל סגול, זיתי קלמטה, קוביות בולגרית וגבינת מוצרלה איכותית; פאפאדיאס פילי סטייק - בצק טרי קריספי במילוי רוטב ראנץ' מקורי מארה"ב, נתחי סטייק סינטה עסיסיים (פילי סטייק), פלפל ירוק, בצל לבן וגבינת מוצרלה; פאפאדיאס ניו יורק - בצק טרי קריספי במילוי רוטב ראנץ' מקורי מארה"ב, ריבת בצל מקורמל, נקניקיית עוף איכותית, נקניקיית בקר עסיסית ומעל גבינת מוצרלה; ופאפאדיאס ארטישוק גולד - בצק טרי קריספי במילוי רוטב ראנץ' מקורי מארה"ב, טפנד זיתי קלמטה, חתיכות ארטישוק, בולגרית, שום קונפי ותערובת של חמש גבינות איטלקיות.

המחיר: 44.90 שקלים למנה של שתי יחידות. להשיג באתר ובסניפים (בסניפים הכשרים יוצעו האופציות הצמחוניות בלבד)

סופי שבוע קולינריים במלון סיקס סנסס (צילום: סיון אסקיו, יחסי ציבור)
סופי שבוע קולינריים במלון סיקס סנסס|צילום: סיון אסקיו, יחסי ציבור

סופי שבוע קולינריים במלון סיקס סנסס, שחרות

הסניף הישראלי של רשת מלונות היוקרה שוכן בשחרות שבנגב הדרומי, וממש שם, בלב המדבר, יארח השף הראשי של המקום, דוד ביטון, שלושה שפים מובילים במסגרת חורף של קולינריה – חבילות נופש בקונספט קולינרי.

במהלך החודשים ינואר-מרץ השף ביטון יארח את השפים ארז קומרובסקי, רפי כהן וענר בן רפאל פורמן, שלושתם שפים יוצאי דופן שפיתחו שפה וסגנון מובהק ומהווים חלק בסיפור של התפתחות התרבות הקולינרית של ישראל. השפים יבשלו במסעדת מדין במקום, במטבח פתוח מול עיני הסועדים, והארוחות יתבססו ברובן על תוצרת מקומית מהערבה, תוך שיתוף פעולה עם מיטב החקלאים והיצרנים הקטנים של האזור.

השף ארז קומרובסקי יתארח במלון ב-31.1-1.2, השף רפי כהן ב-28.2-1.3 והשף ענר בן רפאל פורמן ב-20.3-21.3.

Six Senses, שחרות