לתחום משאיות האוכל אפשר לומר שהקורונה עשתה רק טוב; הפעלה של משאית כזאת כרוכה בהרבה פחות בירוקרטיה מהפעלה של מסעדה, וגם את דמי השכירות אי אפשר להשוות. כך קרה שמתחנות לקפה ומאפה בלבד התפתחו הפוד טראקס לכדי מסעדות קטנות של ממש, שאפשר להגיע ולאכול בהן בלב הטבע, עם נוף שלרוב קשה להתחרות בו ואוכל לא יומרני במחירים סבירים.

 

ארתור עגלת קפה בורקס  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
בורקס בקפה ארתור|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
ארתור עגלת קפה פאי תפוחים  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
ופאי תפוחים|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

הפעם תפסה את תשומת ליבנו משאית אוכל שנפתחה לפני כמה חודשים, ארתור קפה שמה, המשקיפה על נופה המרהיב של הכנרת (האמת, אפילו רק הנוף שווה הגעה במיוחד). בזמן פעילותו הקצר הפך המקום אבן שואבת למטיילים - קרוב לאלפיים מטיילים אכלו ושתו כאן רק בסוף השבוע האחרון, ולדעתנו הזרם זה רק ילך ויגבר.

ארתור נפתחה בחצר כנרת כששני חברים בשם רונן ומאור החליטו להגשים חלום, שבזכות הקורונה והפסקת העבודה היום יומית שלהם הפך פתאום למציאותי. בשעות היום היא משמשת כבית קפה עם קפה טוב ומבחר מאפים שמוכנים במקום - ביניהם מנת הבית שהיא בורקס טורקי בעבודת יד במילויים כמו תפוחי אדמה (החביב עלינו), גבינה או גבינה ותרד לצד ביצה קשה, רסק עגבניות וזיתים חריפים וממכרים שנכבשים במקום.

עוד מגישים בארתור קפה סלטים כמו עדשים ובטטה, סלט טונה וסלט קפרזה עם עגבניות וכדורי מוצרלה; וכן כריכים, קערות אסאי ועוגות מצוינות ביניהן פאי תפוחים קלאסי, פאי לימון עם מרנג ופאי שוקולד. בשבת אפשר לאכול שם גם ג'חנון.

בשעות אחרי הצהריים, מארבע ועד הסגירה, המקום הופך לפיצה בר עם פיצות כמו מרגריטה פשוטה ופיצה סלק וגבינות. המקום פתוח בכל ימות השבוע משמונה בבוקר ועד 22:00.

ארתור. חצר כנרת. 050-7297772