ישראלים אוהבים כנאפה. אפילו אוהבים אותה מאוד. ויש כאלה שנוסעים מרחקים גדולים מאוד בשביל כנאפה טובה. אז לא פלא שבמסגרת המסע של חי בלילה אחרי אוכל הרחוב שהכי שווה לכם לטעום סיירנו אחרי כנאפה מעניינת במיוחד. להפתעתנו, מצאנו אותה בבית מגורים סטנדרטי למדי למראה בעוספיה.

תושבי הצפון כבר מכירים את כנאפה ובס, וכל מי ששאלנו אותו על המקום אמר ש"מדובר בכנאפה הכי טובה בישראל". אבל מה הופך את הכנאפה הזאת לכל כך טובה? או, אז קודם כל, היא נעשית באווירה אינטימית במיוחד בחדר קטן בבית מגורים לפי ההזמנה. מלבד זאת, מקפידים להשתמש כאן בחומרי גלם מצוינים: מגבינה שנעשית במחלבה צפונית ועד חמאה מזוקקת שמגיעה ארצה במיוחד.

בכנאפה ובס לא משתמשים בחומרי מאכל שצובעים את הכנאפה בצבע הכתום הזרחני הידוע לשמצה (או המהולל, תלוי לאיזה מחנה אתם משתייכים). בנוסף לכף, היא משמעותית מתוקה פחות ממרבית מנות הכנאפה שהכרנו, זאת כתוצאה משימוש מתון ומאופק בכמות הסוכר בסירופ. השיא הוא שמוסיפים כאן גם לימון למי הסוכר שנותן את הקיק שלו מבחינת ניחוח מצוין ותוספת של נגיעת הדרים טובה.

עשרה שקלים בלבד תעלה לכם כאן צלחת כנאפה, ומדובר במנה נדיבה במיוחד, עם קדאיף פריך לכדי שלמות ושפע גבינה טובה. רק קחו בחשבון ששעות הפעילות כאן מצומצמות (בימות השבוע המקום פעיל בשעות הערב בלבד ובימי שישי ושבת משעות הצהריים) וכי בסופי השבוע יש כאן תור של ממש. אבל מה זה קצת תור בשביל מנת כנאפה טריה?

כנאפה ובס. עוספיה (ניתן לכתוב בוויז כנאפה ובס או להגיע לפי השילוט מהכניסה לעוספיה). 04-8391213

כנאפה ובס עוספיה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
כנאפה כנאפה|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל