לפני שנה בדיוק דיווחנו לכם כאן כי השף הישראלי גלעד פלד זכה בכוכב מישלן ראשון. כעת אנחנו נרגשים לספר שהיום קיבל השף את כוכב המישלן השני שלו מהמדריך הצרפתי. פלד הוא השף בפועל של מסעדתו של גורדון רמזי בבורדו שבצרפת, שנקראת Le Pressoir d'Argent.

מוקדם יותר היום פרסם השף סלב רמזי תצלום בחשבון הפייסבוק והאינסטגרם שלו, בדיוק כפי שעשה בשנה שעברה, וגם הפעם הוא הקפיד לברך את השף הישראלי גלעד פלד ואת כל הצוות של המסעדה שלו במלון בורדו על קבלת כוכב המישלן השני. ההישג הזה מסעיר במיוחד לא רק כי במטבח ניצב שף כחול-לבן אלא גם כי את הכוכב השני השיג פלד 18 חודשים בלבד מפתיחת המסעדה, קצב שנחשב מהיר מאוד בעולמות המישלן.


"אני מאוד גאה בגלעד ובכל הצוות על קבלת כוכב המישלן השני ב-18 חודשים בלבד", כותב גורדון רמזי, "שיתוף הפעולה בין היינות והבשרים הבריטיים הטובים ביותר לבין חומרי הגלם הצרפתיים זה מה שהופך את המסעדה למה שהיא היום. בראבו". כמו כל פוסט של רמזי, גם הפעם צבר הפוסט, בליווי תמונה צמודה עם פלד במטבח, אלפי לייקים ותועד בהמוני אתרים ברחבי העולם.


למי שאינו מכיר, גלעד פלד (32) היה השף הראשי של מסעדת פושקין היוקרתית שפעלה במשך כמה שנים בתל אביב. בשנת 2011 נסגרה המסעדה ופלד עזב את ישראל אחרי שהתבטא באופן חריף על סצנת המסעדנות והקהל המקומי. כבר אז הוא הבטיח שיקבל כוכבי מישלן, ולמרות התחושות הקשות שליוו את עזיבתו, אין ספק כי פלד מוכיח שנה אחר שנה מה הוא שווה בזירת האוכל העולמית.


המפגש הראשון בין גלעד פלד לשף גורדון רמזי התרחש בצעירותו, כשאחרי השחרור מצה"ל מצא את עצמו פלד עובד במסעדתו של רמזי בלונדון Royal Hospital Road. בשנת 2014, שלוש שנים אחרי שעזב את ישראל, חודש הקשר בין פלד לרמזי, וזה קרא לו להוביל את המסעדה החדשה שפתח בבורדו שבצרפת.

>> לכל חדשות האוכל