מה שווה לאכול
פסטיבל קמפניה
פסטיבל אוכל דרום איטלקי יתקיים בין ה-7 ועד ה-20 לספטמבר במבחר מסעדות איטלקיות ברחבי הארץ. במהלך הפסטיבל יוצעו תפריטים במחירים מיוחדים של 99 שקלים ל-3 מנות. בין המסעדות שישתתפו - לבן בסינימטק ופיפס בירושלים, קמפנלו ופאפאס בתל אביב, פיאנו פיאנו בכפר סבא ויוקנעם ועוד.
בואו לראות מה עוד חדש בפייסבוק שלנו
תפריט חדש בג'קו סטריט, ירושלים
השף זכאי חוג'ה מציע תפריט חדש וכשר במסעדתו שבשוק מחנה יהודה ובו מנות כמו ברוסקטת אסאדו עם איולי בזילקום (58 שקלים); סביח טרטר פילה בקר עם צנובר, קורנישונים, חציל מטוגן, טחינה גולמית סנדוויץ' מח עצם וגרגירי חומוס (64 שקלים); סביצ'ה טרופי עם פרי, קרם ווסאבי, עדשים, פלפל חריף וקרמל חציל (62 שקלים); כבד אווז עם עוגת סולת, קרם תמרים, יין לבן וקראסט פיסטוק (88 שקלים) ועוד.
ג'קו סטריט. השקמה 6, ירושלים. 02-5817178
תפריט חדש בגוז' ודניאל, בני ציון
השף שניר אנג-סלע ממסעדת גוז' ודניאל יצר תפריט חדש למסעדה ובו מנות כמו סלט חקלאים עם עגבניות ירוקות של קיץ, מוצרלה ישראלית בסלסה ורדה (42 שקלים), פסטה פפרדלה חיטה מלאה בהכנה עצמית עם ריקוטה, ליים ואספרגוס מקומי (65 שקלים), פילה דג דניס בתוספת ירקות ירוקים, אספרגוס, תרד, לובייה אורגנית מהגינה ועגבניות שרי (98 שקלים) ועוד.
גוז' ודניאל. אנשי בראשית, בני ציון. 053-9428618
חיים כהן מחדש בדיקסי ראשון לציון ותל אביב
המסעדה של השף חיים כהן בראשון לציון חוגגת 3 ומציעה מנות חדשות כמו סלט שעועית ורצועות עוף אסייתיות; ניוקי גבינות ועגבניות; המבורגר בריבת בצל; פרגיות במילוי פטריות ופרמזן; פילה מוסר ים ועוד. לצד החגיגה בראשון לציון, מציע כהן מנות חדשות גם בדיקסי התל אביבי עם מנות כמו מיקס פירות ים, סאקה וחמאת מרווה עם בצל, שום, זוקיני, לבבות ארטישוק, סאקה, חמאת מרווה ועירית (89 שקלים), מדליוני פילה בקר על מצע קרם בצל מטוגן, גבינת שמנת ופרמזן, מוגש עם צ'יפס בטטה (112 שקלים) ועוד.
דיקסי גריל בר. יגאל אלון 120 פינת תוצרת הארץ 3, תל אביב. 03-6966123. הכרמל 20 ראשון לציון. 03-6426993
עוד באוכל טוב
- המסעדה החדשה והמדוברת של האחים ירזין במלון נורמן
- עוגיות חג מסחררות של מיקי שמו
- טעמנו ים גלידות טבעוניות לקיץ
תפריט מולים צ'יפס ובירה במזללה של מאיר אדוני, תל אביב
מיום שני הקרוב ועד ה-23 לספטמבר יוצע במזללה תפריט מיוחד של מולים צ'יפס ובירה במחיר 69 שקלים. בתפריט למשל: גספאצ'ו קלאסי, מולים שחורים בווינגרט, מלפפונים וטבסקו, לחם אבוד בגריל, בשר חציל מעושן, איולי ליים וגרגר נחלים מוגש עם תפוצ'יפס מעושן; מולים אל בוקרייה עם פלפלים מעושנים, שום קונפי, פפריקות מתוקות, צ'יפס קלאסי רחב, חמאת עגבניות וצ'יפוטלה מעושן; ראגו דגנים מלאים עם מולים שלוקים בחמאת דאשי, פטריות שיטאקי, באק צ'וי, בחמאת צדפות אוייסטר דבש שום ושמנת מוגש עם צ'יפס אטריות שעועית ואיולי אסייתי.
מזללה. נחלת בנימין 57, תל אביב. 03-5665505
תפריט חדש באוליב ליף, תל אביב
המסעדה מציעה תפריט חדש וכשר ובו מנות כמו טריו סשימי - קוביות דגים עם קולורבי מוחמץ, ירקות שקופים, קרם ווסאבי ופרחים (85 שקלים), טונה טריאקי - קוביות טונה אדומה מבושלות בטריאקי, בציפוי פריך של בוטנים קלויים לצד סלט צנוניות וירקות (95 שקלים), ביסק ברבוניות ים תיכוני בתוספת זעפרן, פסטיס ופילה ברבוניות מאודות (90 שקלים), כיסוני סלק במילוי עוף, בצל ירוק, זנגביל, סויה ושמן שומשום, על סלט צנוניות אסיאתי (60 שקלים), כתף טלה בקראסט עשבי תיבול, עם חצילים וקארי, ירקות מושחמים ופרח זוקיני מאודה (100 שקלים) ועוד.
Olive Leaf. שרתון - הירקון 115, תל אביב. 03-5219300
מה לעשות עם הילדים?
פסטיבל אוכל רחוב ברשת לאביט
בין ה-7 ל-13 בספטמבר רשת לאביט עורכת פסטיבל אוכל רחוב ובו שלל פעילויות כמו למשל פיקניק עירוני בסניף בהבימה, הקרנת סרטי אנימציה בנמל יפו, סדנאות יצירה לילדים בנמל תל אביב ועוד. בין המנות שיוגשו בפסטיבל-לחוח עם קבב וטחינה, עגבניות שרי, בצל סגול ולימון כבוש (30 שקלים); לחוח עם חצילים קלויים (25 שקלים); לחוח ארוחת בוקר עם ביצים טרופות, עגבנייה טרייה מרוסקת ופלפל חריף קלוי בתנור (30 שקלים); לחוח אגוזים וקינמון עם אגוזי מלך קצוצים, סירופ סוכר ומקל קינמון (15 שקלים) ועוד.
פסטיבל טועמים עולם, רחובות
בין 9 ל-11 בספטמבר ייערך בגן המייסדים ברחובות פסטיבל טועמים עולם ובו יוצגו 7 מתחמים קולינריים שכל אחד מהם מייצג מדינה אחרת. בין המנות שיוצכו למשל המבורגרים של רשת בלאק במתחם ארה"ב לצד גלידה אמריקאית ופנקייקים; דים סאם תאילנדי ותה במתחם התאילנדי; מנות בשרים ואסאי במתחם קובה; פסטות ופיצות בדוכן איטליה ועוד. מחירי המנות באירוע ינועו בין 5-35 שקלים. החגיגות יחלו בכל ערב החל מהשעה 17:00.
דרינק של קיץ
תערוכת הבירה בירס תתקיים בין ה-10 ל-11 בספטמבר החל מהשעה שש בערב. התערוכה תתקיים בתל אביב ויוצגו בה מגוון סוגי בירות לצד מתחם אוכל שקשור אף הוא לעולם הבירה - גלידה מבירה, פרליני שוקולד במילוי בירה, גבינת בוטיק עם בירה ועוד. מחיר ההשתתפות בתערוכה- 70 שקלים הכוללים 5 קופוני טעימה.
לכל הפרטים
סדנאות יין בג'אפה
עיתונאי האלכוהול ומחר הספר "מדריך היין הישראלי החדש" יאיר גת חובר למיזם ג'אפה ומציע סדנת יין למתחילים ב-7 לספטמבר. גת יציג לטעימה 6 יינות מהארץ ומהעולם ולצדם יוגשו פוקאצ'ות וירקות. אורך הסדנה כשעתיים ומחירה 220 שקלים למשתתף. בנוסף, עורך מיזם היינות מכירה מיוחדת לקראת החגים שלל יינות וגראפה במחירים מיוחדים.
לפרטים: 052-3180033
פותחים את הסופ"ש בארוחת בוקר מפנקת
ארוחת בוקר יוקרתית במלון וולדורף אסטוריה, ירושלים
המלון המפואר בירושלים מציע ארוחת בוקר לקהל הרחב שבתפריטה מגוון אומלטים עם תוספות כמו פטריות, סלמון, גבינת פקורינו ועוד, אגז בנדיקטי עם הולנדייז ותרד, וופל בלגי, דגים טריים וכבושים, דייסת שיבולת שועל עם אוכמניות, שלל גבינות רכות וקשות ועוד. הארוחה מוגשת בימים ראשון-שישי עד השעה 10:30 בבוקר. ועלות הבופה בה 144 שקלים לסועד.
מזמינים מבחוץ ותורמים
תרומה לניצולי שואה לחגים, עמותת שורשים
העמותה מארגנת משלוחי מזון לביתם של קשישים ניצולי שואה ומציעה השנה ללקוחות שיזמינו משלוח הביתה דרך האפליקציה או המוקד הטלפוני של ספר האוכל אפשרות לתרום דרך השליח פריטי מזון שנמצאים בבית ואינם בשימוש. מבצע האיסוף יתקיים עד ה-15 בספטמבר אז יועברו המצרכים שנאספו לאוכלוסייה הנזקקת. קל, פשוט וחיובי.