לפני כשנה שמנו ידיים על המוצר ששם את מפעל דים סאם להבות חביבה על המפה: סופ דאמפלינגס בשריים וכשרים להכנה מהירה במיקרוגל שכיכבו בטיקטוק והפכו לטרנד בישראל.

המוצר החדש שמושק כעת על ידי "דים סאם להבות חביבה" הוא נאמס וייטנאמיים במילוי עוף וירקות להכנה מהירה. נאמס היא מנה מאוד אהובה ופופולרית בישראל - היא גם להיט במסעדות הפאן אסייתיות השונות, וגם זכתה ללא מעט מתכונים של מיטב המתכונאיות/ים והבלוגרים/ות (כולל מתכון של יעל קצב אצלנו ב-mako). בשנה האחרונה גם יצא לשוק מוצר שהפך את ההכנה שלהם בבית ליותר אטרקטיבית: דפי תחרה שהחליפו את דפי האורז המשמשים לרוב להכנתם על ידי בשלנים ביתיים. 

חדש: נאמס עוף להכנה בבית (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
חדש: נאמס עוף להכנה בבית|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

עכשיו, אנחנו חלילה לא באים להרפות את ידם של המשקיענים המעוניינים להכין בעצמם את המלית, אבל בואו - כשיש מוצר מוכן שאפילו לא צריך להפשיר לפני הכנה, הפיתוי גדול מאיתנו. להשקת המוצר החדש חברו בדים סאם להבות חביבה לכרמלה, שם הוא יושק בלעדית לשבוע וחצי הקרובים (ובהנחה). המארז כולל 5 יחידות נאמס במילוי חזה עוף, כרוב, גזר, שום, בצל ירוק, בזיליקום ואטריות שעועית. על גב האריזה מצוינות 3 דרכים מומלצות להכנתם: בשמן עמוק, בטיגון במחבת או בסיר טיגון אוויר (אייר פריי). 

גב האריזה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
גב האריזה|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

מבחן הטעימה

טרם הצטיידנו במכשיר אייר פריי וטיגון עמוק קצת גדול עלינו, אז הלכנו על ההצעה להכנה בטיגון על מחבת. מילאנו שמן בגובה כ-2 ס"מ וכשהגיע לטמפרטורה המתאימה הוספנו את הנאמס. על האריזה מצוין טיגון של 3-5 דקות, ופה חשוב לציין שלנו נדרש קצת יותר זמן על מנת להזהיב היטב את כולם מכל הצדדים. בזמן שהם מעט הצטננו דאגנו לעלי חסה טריים פריכים, עלי כוסברה, נענע ובזיל תאילנדי (לא חובה למי שפחות אוהב טעמי אניסיים, אבל מוסיף מאוד) והכנו את הרוטב לפי הצעת ההגשה שכתובה על האריזה (שום, רוטב דגים, מיץ לימון, צ'ילי חריף, סוכר ומים).

לקחנו כל יחידה, הנחנו בתוך עלה חסה, הוספנו את עלי התבלין הטריים, טבלנו היטב ברוטב, והתוצאה הייתה ביס פריך וטעים. טוב שקצת חיכינו שהנאמס לא יהיו לוהטים לגמרי, רמת הפריכות הייתה מספקת מאוד גם בתוספת ההמתנה הקצרה. בניכוי הרוטב הביס קצת פחות מעניין, לכן אנחנו ממליצים מאוד להשקיע במטבל המלווה, כי הוא מקפיץ את המנה בכמה מנות. אנחנו הוספנו למתכון שמופיע באריזה מעט סויה, השתמשנו בקצת יותר מיץ לימון מזה שהומלץ והשתמשנו בכמות קטנה יותר של מים. כל אחד מוזמן כמובן לערוך את ההתאמות והשינויים שלו לפי טעם והעדפה אישית - יותר או פחות חמוץ/חריף/מתוק. כמובן שאם רוצים להכין כמות גדולה של נאמס יותר משתלם להכין אותם לבד, אבל בשביל לסגור פינה בבית - זה אחלה של דבר.

שורה תחתונה: פתרון פשוט וזריז למנה כיפית. העצלנים ישמחו מאוד. 4 כוכבים.

מחיר: 36.90 שקלים למארז 5 יחידות (נכון להיום המוצר נמכר דרך כרמלה בהנחה במחיר 29.90 שקלים).

מוכנים (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
מוכנים|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל