רק לפני כחודשיים סיפרנו לכם על פתיחתה של טלביה פטיסרי בירושלים, וכעת נפתחת במתחם תיאטרון ירושלים גם מסעדת שף חדשה, מבית אותה קבוצה. טלביה, שבראשה השף ניר לוי, היא קבוצת מסעדנות שאחראית על מסעדות רבות בעיר הבירה, כולל גלידריית ג'לטו וריגטו, בר היין טלביה ורשת ההמבורגרים הבורגר רום. הפעם החליטה הקבוצה, בהתאם למיקום, לפתוח לראשונה מסעדה כשרה.
המקום נקרא פרינג', ברוח התיאטרון, והרעיון שמאחוריו הוא דווקא ליצור קונספט משוחרר יותר, שמעט מנוגד לתיאטרון המפואר. "כשנכנסים לתיאטרון ירושלים יש משהו נורא יפה וגבוה במקום", אומר לוי, "לא רצינו לעשות את המובן מאליו עם מפות לבנות ואוכל צרפתי, אלא רצינו לעשות אוכל מקומי ומקורקע. בעצם לקחנו את זה למקום הכי ישראלי שיש".
בניגוד לרוב המסעדות הכשרות בירושלים, בפרינג' בחרו להתמקד במנות דגים - לא חומר הגלם הכי מזוהה עם העיר, המרוחקת מהים. לבד מנושא הדגים מדגישים כאן גם את הספקים המקומיים ואת חומרי הגלם שגדלים בארץ, מהעלים הירוקים שמרכיבים את הסלט ועד היין, ומשתדלים לייצר את כל מה שניתן בתוך המסעדה עצמה.
בין המנות בתפריט של פרינג': לחמא בעג'ין על בסיס דגים; קציצות פראסה; שישברק במילוי ירוקים עונתיים כמו מנגולד ועלי חמציץ עם אבן יוגורט; בוריק במילוי מסבחת חציל עם יוגורט כבשים ותטבילה; צלחת ממולאים של בצל, כרוב וקישוא על יוגורט; בצק פילו עם פיסטוקים ודג קצוץ עם סלט עשבי תיבול; גוזלמה במילוי מחמר אגוזים עם פלפלים, תרד וקרם שום שחור; מלפוף אפוי בטאבון כל הלילה עם לוקוס, ציר דגים, לימון פרסי ועלי שומר; וסלט עלים של ירוקל'ה עם תמרים מעושנים מהערבה וגבינת שירת רועים.
המסעדה אומנם פתוחה רק כמה ימים, אבל נראה שהיא כבר הומה במיוחד ושההתלהבות סביב מקום חדש וכשר שמנסה להביא לירושלים משהו קצת אחר היא בשיאה. "ההייפ הוא היסטרי", אומר לוי, "אנשים כבר שמעו על המקום מפה לאוזן. אני חושב שזה כי ירושלים לא עמוסה במסעדות כשרות טובות וגבוהות, ועל אחת כמה וכמה כאלה שמתמקדות בדגים, אז מלא אנשים באים".
כרגע המקום נמצא בהרצה והוא פתוח בימות השבוע מ-17:00 ועד אחרון הלקוחות. בהמשך הוא ייפתח כבר בשעות הצהריים, וגם יתרחב מהחלל הפנימי למרפסת חיצונית ורחבת ידיים. למרות המיקום בתוך התיאטרון, מדובר במסעדה עצמאית לכל דבר ועניין, שמהווה לבדה מוקד עניין ראוי בבירה.
פרינג'. תיאטרון ירושלים. 02-6499549. כשר