מה חדש אצל הטבעונים?
תפריט טבעוני מורחב ברשת קפה גרג , תל אביב
סניף רשת קפה גרג בדיזנגוף סנטר בתל אביב מציג תפריט טבעוני מורחב שכולל כ-50 מנות טבעוניות. בתפריט: סלט אצות ואקמה עם אטריות אורז, מלפפון, כוסברה, נענע ובוטנים, בתיבול של רוטב סויה יפני; שווארמה גלילית עם נתחי סייטן מוקפצים בבצל, שום ופטרוזליה, עטופים בלאפה עם עגבנייה, מלפפון חמוץ, רוטב חלפיניו וטחינה; תבשיל קארי ירקות עם שעועית ירוקה, בצל, עגבניות שרי, פטריות, חצילים, אפונה ובמיה ברוטב קארי עגבניות לצד אורז לבן; כריך עיג'ה: חביתת חומוס עם עדשים ותפוחי אדמה מגורדים, בצל, בצל ירוק, פטרוזליה, עגבנייה, טחינה ועמבה וספגטי בלונז מירקות שורש וסייטן, ברוטב עגבניות.
>> בואו לנשנש עוד אוכל טעים בפייסבוק שלנו
תפריט טבעוני בג'ונו קפה, תל אביב
בית הקפה מציע תפריט טבעוני חדש ובו מנות כמו ארוחת בוקר ובה לחם דגנים, חביתת חומוס וירקות, אנטיפסטי, אבוקדו, טחינה, ממרח ארטישוק וטפנד עגבניות שמש (49 שקלים), כריך בריאות בלחם דגנים עם אבוקדו, טחינה גולמית, סלק, מלפפון ונבטי אלפלפא (38 שקלים), סלט קינואה, מנגולד, שעועית ירוקה, חמוציות, אגוזי מלך, בזיליקום, נענע, פטרוזיליה ורוטב ויניגרט רימונים (42 שקלים), סלט קייל ועדשים שחורות עם עשבי תיבול, ארוגולה, טחינה, שמן זית מיץ לימון (42 שקלים), סלט כוסמין חם עם זוקיני, שומר, חציל קלוי, פלפל קלוי, בצל סגול, עשבי תיבול, שום, שמן זית וחומץ יין לבן (42 שקלים) ועוד.
ג'ונו קפה. כיכר מילאנו, דה האז 1, תל אביב. 03-5449933.
עוד באוכל טוב:
סושי כפול
סדנת אוכל יפני בירושלים בהנחיית ג'וש סטיל
במסגרת שבוע יפן בישראל מציעים במסעדת TYO סדנת אוכל יפני בהנחיית מאסטר הסושי יאמה סאן, מבעלי המסעדה. הסדנה תיערך ב-20 לאוקטובר החל מהשעה 18:00 במסעדת SOYO שבירושלים, בהנחיית ג'וש סטיל ממאסטר שף, ועלותה 80 שקלים למשתתף.
תפריט סושי חדש בקומה האחת עשרה, תל אביב
המסעדה מציעה תפריט סושי חדש ובו מנות כמו רול קרייזי מאקי-סלמון, פסיפלורה וצ'יפס בטטה, קיווי רול עם סלמון, אבוקדו, עירית, לימון וקיווי, קומבו ספיישל 11 עם פיוג'ן סשימי, ניגירי סלמון, קיווי רול, יורי רול, קרייזי מאקי ועוד (30 שקלים לרול רגיל - 187 שקלים לקומבינציה).
מסעדת הקומה ה-11. מלון קראון פלזה סיטי סנטר, מנחם בגין 1, מתחם עזריאלי. 03-7774067.
מה עוד אוכלים?
מנות צ'כיות מסורתיות חדשות ברשת פראג הקטנה
המסעדה הצ'כית מציעה תפריט שכולל מנות מסורתיות חדשות כמו סלאדובניצקי גולאש – בקר בבישול איטי בליווי קניידליק (57 שקלים), פצ'נה קולנו – שוק בצלייה איטית בתנור בתערובת תיבול צ'כית בליווי כרוב אדום מבושל וחזרת (89 שקלים), בורטי נה סמטנה – נקניקיות מוקרמות עם תפוחי אדמה, פטריות ובייקון במחבת (68 שקלים), הובובי זבין – פאי פטריות ביתי בליווי שמנת (43 שקלים) ועוד.
תפריט חדש במסעדת השף קארדו במלון לגאסי, ירושלים
השף ג'וני גוריק מציע תפריט חדש במסעדתו שבמלון לגאסי ובו מנות כמו קובה לבנונית לצד טחינה, כבד עוף ברוטב רימונים ואגוזים, ממולאים דולמה - קישואים, חצילים ועלי גפן לצד צלעות כבש, שרימפס אפוי בתנור ברוטב עגבניות עם אורז לבן, קבב חלבי עם מקלות קינמון ברוטב מוקפץ של בצל עגבניות ושום בגריל, קינוח אורז בחלב קוקוס ומנגו מוס חלבה ועוד.
קארדו. פיקוד מרכז 4, ירושלים. 02-6270800.
ארוחות בוקר חדשות בטשרניחובסקי 6, תל אביב
במסעדה מציעים בימי שבת ארוחות בוקר במחיר 85 שקלים ובהן סלטים, צלחת גבינות, צלחת בשרים ונקניקים, ביצים, לחם וכוס קפה. בין הסלטים שיוגשו: סלט ירוק, סלט תפוחי אדמה ובצל, כבד קצוץ בשמאלץ וסלמון בכבישה עדינה. הארוחות יוצעו בין השעות 10:00-12:30 מדי יום שבת.
טשרניחובסקי 6. טשרניחובסקי 5, תל אביב.03-6208729
תפריט אוכל גרמני ברשת מייקס פלייס
רשת הברים חוגגת החודש את האוקטוברפסט עם תפריט אוכל גרמני ובו מנות כמו נקניקיית בשר לבן; שניצל (מבשר לבן או עוף); ירך אפויה; נקניקיית עגל עם גבינה ותוספות של בייקון ותפוחי אדמה אפויים ומוקרמים עם שמנת חמוצה ועוד. המנות יוגשו במקום עד סוף החודש.
תפריט חדש באנגוס- מסעדת הבשרים הצפונית
המסעדה מציעה תפריט חדש עם מנות כמו טיבון טלה בגריל; סינטה מושחרת על הפלנצ'ה; ספייסיבורגר- המבורגר חריף עם פלפל קלוי ורוטב ברביקיו חריף; סלט אנגוס עם בייבי תרד, נגיסי טלה והום פרייז עם איולי תבלינים; קדירות בשרים ועוד.
ומה שווה לשתות?
בחנות היין יציעו במהלך חודש אוקטובר מגוון אירועים מיוחדים כמו למשל סדנת חידוד חושים עם הייננית רוני ססלוב (ביום ראשון, 19 באוקטובר בשעה 19:30), ערב יינן עם Alessio Guidi מיקב Avignonesi בטוסקנה (יום רביעי, 29 באוקטובר, בשעה 19:30) ועוד. כמו כן מדי יום שישי ייערכו במקום הופעות ג'אז לצד אפריטיבו עם מגוון יינות במחיר 50 שקלים לצלחת נשנוש וכוס יין או בירה.
טייסטינג רום. קפלן 36, תל אביב. 03-5333213.
ערבי בורגון במסעדת יפו תל אביב של השף חיים כהן
השף חיים כהן עורך ב-21-22 לאוקטובר ערבי בורגון בשיתוף יבואניות היין ג'יאקונדה. הערבים יתקיימו החל מהשעה שבע בערב ויכללו למעלה מ-30 סוגי יינות שונים. כמו כן תתאפשר טעימה מודרכת של מספר יינות.
יפו-תל אביב .יגאל אלון 98, תל אביב. 03-6249249
שייקים חדשים ברשת קפה מנדרין
הרשת מציעה תפריט שייקים על בסיס יוגורט מולר ובהם למשל שייק פירותי, שייק בריאות נענע, שייק קלאסי בננה ו-Extreme Muller shake. המחיר: 19 שקלים לכוס.