סאפורי מסעדה איטלקית (צילום: אריאל עוזרי,  יחסי ציבור )
סאפורי. נשארים בגבולות איטליה|צילום: אריאל עוזרי, יחסי ציבור

בזמן שתל אביב מוכרזת על ידי מגזין האוכל Saveur כאחת מהערים הטעימות ביותר בעולם, גם ירושלים מראה סימני התחדשות מרנינים: רק אתמול כתבנו כאן על מנזה, המסעדה החדשה שמעוררת את סצנת סוף השבוע הירושלמית הרדומה, והנה נודע לנו על מסעדה חדשה וכשרה בשם סאפורי, שנפתחה לאחרונה גם היא במרכז ירושלים.

הסיפור מאחורי סאפורי נשמע ברגע הראשון רומנטי עד כדי קלישאתי: לפני כשמונה שנים נכנס אל המקום, שנקרא אז איטליה הקטנה, הבעלים הנוכחי משה פרץ (לא הזמר, לא). הוא היה אז בדייט עם מי שהפכה לימים להיות אשתו, ומהרגע שהתיישב במקום ידע שהוא הולך להיות שלו.

בואו לקרוא מה עוד חדש אצלנו בפייסבוק

סאפורי מסעדה איטלקית פיצה (צילום: אריאל עוזרי,  יחסי ציבור )
פיצה. יוצאת לנגד עיניכם מהמטאבון שבמרכז המסעדה|צילום: אריאל עוזרי, יחסי ציבור

עברו השנים, ופרץ נכנס אל עולם המסעדנות ונהיה הבעלים של סניף ברשת רולדין. מסעדת איטליה הקטנה, שהייתה בעבר מצליחה ומלאת חיים, עברה מהפך ממסעדה איטלקית חלבית למסעדה בשרית כשרה - ונמכרה אחרי 26 שנות פעילות. "הדרישה המקומית היא לאוכל איטלקי חלבי, והיא דרישה עזה", מסביר פרץ את השינוי.

באותו מיקום של איטליה הקטנה פתח פרץ את סאפורי. "כבר בפעם הראשונה שלי פה התאהבתי במיקום של המסעדה, ותמיד ידעתי שיקרה כאן משהו שהוא שלי", הוא מספר. "המסעדה החדשה עוצבה מחדש, יש בה 100 מקומות ישיבה והיא בנויה סביב טאבון שהבאנו מאיטליה שבו אנחנו אופים את כל מוצרי הלחם, הפוקצ'ות והפיצות שלנו - כך שהקהל הוא חלק בלתי נפרד מהחוויה שלו".

עוד באוכל טוב:

 

למטבח החדש גייס פרץ את השף ניקולאי קוזלוב, שעבד במשך שנים במסעדות ירושלמיות מוכרות כמו טרטוריה חבה, אדום ולבן תחת השף מיכאל כ"ץ. קוזלוב יגיש במקום מנות איטלקיות מסורתיות, תוך שימוש בחומרי גלם שחלקם מיובאים מארץ המקור, אבל ייגע גם במטבח הצרפתי והאסייתי עם קינוחים צרפתיים קלאסיים או שימוש בחומרי גלם כמו קארי.

בתפריט תמצאו, בין היתר, פיצה סיציליאנית עם רוטב עגבניות, מוצרלה, בטטה צלויה, גבינת עזים, בזיליקום וצנוברים (47 שקלים), פסטה פנה די פפרוני עם קרם פלפלים, רצועות פלפל שושקה וגבינת קצ'וטה (54 שקלים), בורטה עם עגבניות צלויות, שום קונפי, שמן בזיליקום, חומץ בלסמי ומקל פוקצ'ה (56 שקלים) ופולנטה עם בלסמי, פורטבלו צלויה וביצה עלומה עם אספרגוס, פרמזן ורוטב הולנדייז בזיליקום (47 שקלים). בבוקר תוכלו לאכול שם כריכים איטלקיים או קלצונה, וגם ארוחות מלאות כמו מחבת ורדה עם ארטישוק רומנה, אגוזים קלויים וביצים אפויים בקרם עשבים (52 שקלים) או ביצי עין בקרם תרד, שמנת, אספרגוס וגבינה כחולה עם פטה צאן (56 שקלים). עוד מציעים בסאפורי מגוון מוצרי מעדנייה, כמו גבינות מיובאות, קמחים, רטבים ושימורים איטלקיים. "כל מה שאנחנו משתמשים בו במטבח ויש לו וריאציה למכירה הביתה יהיה כאן", מבטיח פרץ.

סאפורי מסעדה איטלקית ארוחת בוקר (צילום: אריאל עוזרי,  יחסי ציבור )
ויש גם ארוחות בוקר|צילום: אריאל עוזרי, יחסי ציבור

סאפורי, קרן היסוד 38, ירושלים. 02-5617638, שעות פעילות: ראשון-חמישי 9:00-24:00, שישי 9:00-שעתיים לפני כניסת השבת, שבת צאת השבת-24:00

>> כל חדשות האוכל הכי חמות