בהשוואה לקיץ, אז נשטפים השווקים בהמוני פירות נהדרים כמו מנגו, ענבים, אננס, אבטיח או מלון, החורף הוא בהחלט לא עונה שמתהדרת בפירותיה השווים. חוץ מפרי אחד שאי אפשר בלעדיו - התותים, אולי פרי החורף האולטימטיבי והאהוב ביותר על הישראלים.
בין שלל התותים השונים שמוצאים כיום ברשתות השיווק ובשווקי האיכרים, מנסים החקלאים בשנים האחרונות לפתח זני תותים חדשים ומעניינים. כך למשל ניתן למצוא כאן בשלוש השנים האחרונות את התות הלבן - תות יפהפה שנראה כמו גרסה לבקנית לתות רגיל. הניחוח שלו מזכיר פרי טרופי כמו אננס, והטעם שלו עדין ומתקתק; או את תות המלאך - תות גדול ומוארך שטעמו עשיר ונהדר.
הפיתוח החדשני ביותר בגזרת התותים הגיע אלינו החורף אחרי לא פחות מ-5 שנות עבודה. החקלאי אורי רבינוביץ' חבר למכון הוולקני ויחד הם גידלו תות בר בטעם ענבים. למי מכם שלא מבין למה צריך תות בטעם ענבים, הרשו לנו להרגיע אתכם - מדובר בסופו של יום בתות ולא בחיקוי של ענבים - אלא שהוא מיוחד ושונה מהתותים שאנחנו מכירים.
כרגע ניתן למצוא את התות בטעם ענבים בשוק האיכרים בנמל תל אביב בלבד. בהמשך הוא עתיד להיות משווק לכל סניפי רשת שופרסל ולהימכר בפריסה ארצית. בינתיים, עם זאת, לאור ההשקה הראשונית של הזן, המחיר של תות הענבים עודנו יקר יחסית ועומד על 25 שקלים ל-250 גרם (וכך גם מחירו של התות הלבן). ייתכן שבהמשך המחירים יירדו בהתאם לביקוש. אנחנו, על כל פנים, חושבים שמדובר בתות טעים במיוחד, ששווה לחובבי הפרי לנסות בהקדם.