פסטיבל עמים וטעמים חוזר, אשדוד
ב-29-30 בחודש (מ-18:00 עד 23:00) יתקיים הפסטיבל שמציע מנות של 99 מסעדות במתחם אחד, במחיר של 10 שקלים למנה. בפסטיבל יוגשו מנות מכל העולם, כמו אינג'ירה אתיופית, בטטה וואדה הודית, טאקו מקסיקני, פאייה ספרדית, צ'יבוריקי גיאורגי וקציצות דגים מרוקאיות. גם האווירה תהיה בסגנון בין לאומי, יתקיימו הופעות אתניות ותנוגן מוזיקה מכל העולם.
המסעדה תהיה פתוחה בכל יום מ-12:00, ותגיש מנות איקוניות של שני כמו פרח כרובית (36 שקלים), ברוסקטה עם אבוקדו ושמן זית (38 שקלים), סבידה בעשבי בר וירקות (64 שקלים), מינוט סטייק (59 שקלים), המבורגר שייטל בלחמניית חלה (55 שקלים) ובייגל שרימפס (71 שקלים).
רומנו. דרך יפו 9, תל אביב. 077-2759605
מסיבת שישי צהריים בחצר מסעדת טיבי'ס, חוות ורד הגליל
בשישי, 7 ביוני, ב-12:00 תתקיים מסיבה במסעדה, עם יינות של יקב דלתון, דוכני אוכל רחוב של שף חיים טיבי ומוזיקה של די.ג'יי. האירוע יתרחש במסגרת פסטיבל "בשביל היין" של הרשות לפיתוח הגליל. בין המנות: נקניקיית טיבי'ס בלחמנייה עם רטבים ביתיים, קורנביף על פיתה שרופה ופנקוטת פסיפלורה. המחיר: 30 שקלים למנה או לכוס יין.
להזמנות: 04-6330885
ארוחת בוקר לילית של מסעדת אלנה ובר הלייבררי, תל אביב
המסעדה והבר משיקים את ארוחת הברינר - שילוב של ברקפסט ודינר - מעין ארוחת בוקר דקדנטית שתוגש מדי יום רביעי מ-18:00. בין המנות: פרנץ' טוסט עם סלמון וקייל (64 שקלים); ברד פודינג מלוח עם קוביות סלק וגבינות (72 שקלים); והמבורגר כבד אווז ובייקון דבש (118 שקלים).
הלייבררי. נחמני 25, תל אביב. 03-5435555
מסעדת טאטאמי נפתחה ברמת אביב
בימים אלה נפתחת במתחם איינשטיין BLVD מסעדת טאטאמי, המגישה תפריט פאן-אסייתי עם מנות משלל מטבחים מהמזרח הרחוק. בין המנות בתפריט: קוצ'י פיש פלאפל - פילה דגים לבנים עם עשבי תבלין מטוגנים בטמפורה לצד רוטב טריאקי; טאטאקי טונה - טונה טרייה צרובה ופרוסה בתיבול רוטב פונזו הדרים; רול סאקה טאטאמי עם קונפיו, גזר, אבוקדו, בצל ירוק, מיונז, דבש ויוזו במעטפת סלמון; ולחמניות באן מאודות ומתקתקות במילוי בשר, דגים או ירקות.
טאטאמי. מתחם איינשטיין BLVD, איינשטיין 7, רמת אביב, תל אביב
יום הולדת 5 לצ'יקטי, תל אביב
בר האוכל האיטלקי חוגג 5 שנות פעילות באירוע שיתקיים ביום שישי, 24 בחודש, ב-11:00-16:00, ובו יוצעו קוקטיילים ומנות טאפאס איטלקיות במחיר של 28 שקלים. בין המנות: ארנצ'יני, רביולי מטוגן, פיצטה ביאנקה עם זוקיני, סלומי ומורטדלה וחצי בוראטה עם עגבניות ובזיליקום.
צ'יקטי. יהודה הלוי 58 (פינת מזא"ה), תל אביב. 057-9344951
סניפים חדשים לרשת הטוסט-נקניק סחבק
הרשת פותחת סניפים חדשים - בצומת הפיל בתל אביב, ברמת השרון וברעננה. בין המנות: טוסט נקניק (26 שקלים), נקניקיית נשנוש (7 שקלים) ועסקית של טוסט עם לימונדה (26-30 שקל).
סחבק. צומת הפיל, בני אפרים 280, תל אביב; סוקולוב 71, רמת השרון; החרושת 32, רעננה. כשר
מיזם אוכל לשבת של אביב משה, אגמון מרקט
ב-31 בחודש יושק באגמון מרקט מיזם חדש של השף אביב משה, שבמסגרתו ימכור אוכל לארוחת השבת. בין המנות: עוף בשאלוט עם שום, בצל ירוק וסילאן; פרגית מזוגגת במילוי אורז, בשר בקר, שקדים וצימוקים; ממולאים מסוגים שונים; מטבוחה מרוקאית; וסלט קינואה. התפריט כשר ומשתנה לפי ירקות העונה.
אגמון מרקט. כביש 90, סמוך למלון גליליון
בשבת, 25 בחודש, מ-14:00 יקיים הבר פיקניק בפארק ממול, עם גבינות, נקניקים, יין, בירה קרה, קוקטיילים, שמיכות פיקה שיחולקו לאורחי הבר והופעה חיה של להקת השוק הירושלמית הפולי זוסיבול.
אדוארד בר. רחוב הכרמל 12, תל אביב. 03-5101695
תפריט קיץ חדש בלירי לאונג', רשפון
המסעדה מקבוצת גוז' ודניאל משיקה תפריט חדש. בין המנות: סלט ניסואז עם חסה רומאית, שעועית ירוקה, בייבי תפוח אדמה, טונה אורטיז וביצה רכה (54 שקלים); פריטו מסיטו עם ארטישוק, שעועית, אפונת שלג ואיולי ליים (48 שקלים); ריגטוני ארבייאטה עם עגבניות, צ'ילי, שום, בזיליקום וריקוטה (64 שקלים); ונקניקיות עגל וגבינה עם פירה, בצל מטוגן, כרוב כבוש וחרדל דיז'ון (72 שקלים).
לירי לאונג'. הפרחים 12, מושב רשפון. 09-9797170
תפריט טעימות על בסיס ליקוט בהלנה בנמל, קיסריה
השף עמוס שיאון רקח, בשיתוף עם יתיר שדה מ"שירת השדה", תפריט חדש ועונתי המתבסס על ליקוט צמחי בר האופייניים לאזור מישור החוף הישראלי. הסועדים יוכלו לבחור מנות מהתפריט או להזמין ארוחה זוגית במחיר קבוע של 398 שקלים. בין המנות: צ'יפס של עלי מלוח לצד טרטר דג ים, אבטיח ושקדים ירוקים כבושים, על איולי זעפרן וטוביקו שחור; שרימפס חלוט עם חסת הקרח, קרוטוני בריוש וביצה קשה; ושרימפס בפסטו עם רוקט ים.
הלנה בנמל. נמל קיסריה. 04-6101018
מסעדת מדיטה מתחדשת בתפריט ביסטרו, ירושלים
בין המנות בתפריט החדש: קרפצ'יו בקר עם עלי רוקט, ארטישוק א-לה רומנה, קונפי שום, שקדים מסוכרים ובלסמי (64 שקלים); קריספי לברק מפורק ומטוגן בסלסה של עגבניות, עם כוסברה, פלפל חריף וזיתי תאסוס (120 שקלים); ואסאדו עגל בברביקיו תפוזים וג'ינגר לצד סלט קולסלואו (110 שקלים). בנוסף יוצאת המסעדה עם עסקית צהריים שכוללת פלטת מאזטים עם פוקצ'ת הבית, מנה ראשונה ומנה עיקרית, במחיר המנה העיקרית. מדי חמישי מהשעה 21:00 יתארח במסעדה די.ג'יי.
מדיטה. בית הנציב, דרך חברון 101 א', ירושלים, 02-5664466. כשר - רבנות ירושלים
מסעדת נומי מארחת את היינן גולן פלם, תל אביב
ברביעי, 29 בחודש, ב-19:30 תיערך בנומי ארוחת חמש מנות, שלכל אחת מהן יותאם יין מיקב פלם. בין המנות: קפוצ'ינו שורשים (מלווה בפלם רוזה); קונפי אווז עם ברוסקטה בריוש, רוטב בלסמי מצומצם, צנונית ושאלוט מוחמצים (מלווה בפלם סירה); ופריים-ריב שארולה נברסקה ברוטב קברנה פלם עם ירקות צבעוניים בקרמל תפוזים (מלווה בפלם נובל מגנום). המחיר: 380 שקלים לסועד.
נומי. קאופמן 12 (מלון דיוויד אינטרקונטיננטל), תל אביב. 03-7951255
לילות חיפה – סיור מיוחד לרמדאן
ב-30 בחודש בשעה 19:00 תעביר נעמה סובול, המקיימת סיורי אוכל באזור ואדי ניסנאס והעיר התחתית, סיור ערב מיוחד לחוויית הרמדאן, עם ארוחת טעימות איפטאר אצל משפחה מוואדי ניסנאס, הכוללת מרק, עלי גפן, סלטים, קובה, שושברק, מקלובה, מוחמאר, שתייה מסורתית, קינוחים חגיגיים ועוד. הסיור מתאים גם לצמחונים. לאחר הארוחה יתקיים סיור בין הקונדיטוריות המקומיות, עם הקינוחים השווים ביותר לתקופה. אורך הסיור כשלוש שעות, ומחירו 135 שקלים לאדם (כולל ארוחת ערב וטעימות של ממתקים ב 2-3 קונדיטוריות).
תפריט צהריים מקסיקני חדש באואזיס, תל אביב
מיום שני, 27 בחודש, אואזיס תפתח את שעריה בשעות הצהריים (11:00-16:00) ותגיש תפריט מקסיקני. בין המנות שיוגשו: פטריות מוקפצות - עם סלסה סרג'יו של עגבניות ובצל בלהבות, סלט כרוב וחסה בגריל (38 שקלים); דג פריך - עם סלסה סרג'יו, סלט כרוב ואיולי צ'ילי מעושן (38 שקלים); וסלפיקון - בקר מפורק עם צ'ילי אנצ'ו, בצל סגול ושמנת חמוצה (46 שקלים).
אואזיס. מונטיפיורי 17, תל אביב. 03-6206022
תפריט בר מוזל במלגו ומלבר, תל אביב
בראשון עד שלישי, 26-28 בחודש, ב-18:00-20:00 יוגש במסעדה תפריט בר עם כמה סוגי רוזה וכמה מנות קטנות במחירים נוחים.
מלגו ומלבר. שדרות רוטשילד 142, תל אביב. 03-6314214
משקאות קפה חדשים ברשת ארקפה
ארקפה משיקה שני משקאות קפה בשיטות חליטה חדשות: Coldy - קפה קר שעובר תהליך חליטה איטי ומוקפד ומוגש בבקבוק זכוכית (18 שקלים); ו-Drip Coffee - קפה חם בטפטוף איטי דרך פילטר ייחודי (16 שקלים). בנוסף, הרשת תמכור פולים וערכות להכנת הקפה מהדור החדש בבית.
קרמלה - גלידרייה חדשה בקניון TLV, תל אביב
רשת קרמלה בבעלותו של הזמר משה פרץ תיפתח סניף חדש בקניון, שבו תציע גלידות בסגנון איטלקי חלבי-קרמי וגם גלידות חלב-סויה, גלידות ללא חלב, גלידות קרמל מלוח עם שוקולד לבן וגלידות פופקורן. בנוסף יימכרו בה שייקים, קרפים, קצפות בטעמים ומנות שחיתות.
קרמלה. קניון TLV, חשמונאים פינת קרליבך, תל אביב
מנות קיץ חדשות בכרמא, ירושלים
בין המנות בתפריט החדש: רול דרוזי - פיתה דרוזית ממולאת בבשר בקר וטלה, עם חצילים קלויים וצנוברים, טחינה וקולי עגבניות (49 שקלים); פיצה עגבניות מיובשות ובזיליקום (64 שקלים); וכבד עוף מוקפץ בציר בקר עם בצל מטוגן על מצע פירה (69 שקלים).
כרמא. עין כרם 74, ירושלים. 02-6436643
קוקטיילים עם סופר בהונולולו, תל אביב
הבר הקולינרי משיק קולקציה של קוקטיילים שכוללים כורכום, תה ירוק, ג'ינג'ר, קייל ועוד. הקוקטיילים יוגשו גם במסגרת השעות השמחות של המקום במבצע של 1+1.
הונלולו. בן עמי 13 תל אביב. 03-632-8155
חריימה טבעוני חדש בזכאים, תל אביב
המסעדה הטבעונית מוסיפה לתפריט חריימה - קציצות בטעם דגים על בסיס טופו, עם אצות ותבלינים מרוקאיים, ברוטב חריימה חריף וגרגירי חומוס. המנה מגיעה עם לחם או פירה ומחירה 59 שקלים.
זכאים. סמטת בית השואבה 20, תל אביב. 03-6135060. כשר בהשגחת רבנות תל אביב
פסטיבל יין לבן על הים, הרצליה
ב-29-30 בחודש יתקיים במרינה הרצליה פסטיבל White, עם טעימות של יותר מ-100 יינות לבנים, סמוקים ומבעבעים, סדנאות יין ומתחם קולינרי. הפסטיבל נערך בהפקה ובארגון החברה העירונית לפיתוח התיירות בהרצליה ומרכז איש הענבים, בשיתוף מגזין "יין וגורמה". מחירים: בקופות האירוע 89 שקלים, בהרשמה מוקדמת 69.
לרכישה טלפונית: 03-5180533
פסטיבל יין בינלאומי בתל אביב
בימים רביעי וחמישי, 5-6 ביוני, מ-18:00 עד 23:00 יתקיים פסטיבל היין של by American Express Vinum TLV. באירוע יוצעו מבחר יינות מקומיים וכן גבינות מבית גד ושלל מאפים ולחמים. המחירים לטעימות יין: 5 טעימות יין ב-69 שקלים, 4 טעימות יין וטעימת פסטה ב-79 שקלים. האירוע יתקיים בין השעות שש ועד אחת עשרה בלילה.
מתחם רוטשילד 1, תל אביב
הבר הקולינרי ימה נפתח להרצה, הרצליה
המקום נפתח שוב אחרי שיפוץ מסיבי, תגבור קולינרי והקמת תפריט חדש וים תיכוני על ידי השפים ליאור קדוש ושף אבולעפיה. המנות בתפריט נחלקות למנות ים ומנות יבשה, וכוללות בין השאר שווארמה דג ים עם זוג מיני פיתות, טחינה, שיפקה ופטרוזיליה (64 שקלים); קריספי לברק - פילה לברק מצופה צ'יפס ואיולי לימון (82 שקלים); וכריך יפואי עם קבב, צנוברים, מקושקשת, טחינה שחורה וצ'יפס (68 שקלים).
ימה. רמות ים 6, הרצליה פיתוח. 09-7998870
בין המנות: שרימפס בחמאת לימון עם מנגולד, שום וצ'ילי טרי, מוגש עם פוקצ'ה (47 שקלים); פפרדלה ארבייטה פרסקה עם רוטב פומודורו עשיר, שמן זית, צ'ילי גרוס, זיתי קלמטה, ארוגלה וגבינת סטראטאצ'לה (69 שקלים); וחזה עוף לימונה - חזה עוף במרינדה ארומטית עם אספרגוס, תפוח אדמה מושחם ורוטב קרם לימון עם צלפים, עירית ופרמזן (83 שקלים).
פיאצה רוסטיקו. אליעזר קפלן 22, תל אביב
השף אבי ביטון מונה לשף גן האירועים הקיו, גליל ים
בין המנות בתפריט החדש של השף המוערך: עופות צלויים בכדי חימר ומוגשים עם אורז בדואי, סלט עגבניות פיקנטי וצזיקי טחינה; לחם מהמגרב - פרנה חמה על חלוקי נחל עם נתחי בשר בתבשיל מרוקאי, צ'רשי טריפוליטאי, לימון כבוש, טחינה, סלט ירקות כבושים וסלסה של עגבניות חריפות; וניו יורק סינטה - סינטות מעושנות פרוסות דק דק ומוגשות עם בראון אמריקאי, גרייבי של ציר בקר וסלט קולסלאו.