אזור הכנרת הוא בית לכמה מהמסעדות החביבות עלינו - רוטנברג בקיבוץ גשר, פיצה פרסקה במסדה, 1910 בדגניה ועוד רבות וטובות. ובעוד שכל המקומות הללו נמצאים מרחק נסיעה מהכנרת ולא משקיפים על הימה היפה, כעת נכנסת לתמונה שחקנית חיזוק אטרקטיבית במיוחד, אלטה שמה, שממוקמת על החוף ממש ועושה לנו חשק לארוז תיק ולנסוע לכיוון טבריה.

>> מתכונים לסופגניות

>> מתכונים ללביבות

 

אלטה בכנרת מסעדת דגים קציצות (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח
אלטה בכנרת. קבב דגים|צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

אלטה רחבת הידיים נמצאת בחוף שלדג ומשקיפה היישר על הנוף היפהפה של שפת הכנרת. כיאה למיקום, היא מתמקדת בדגים ופירות ים, שאותם מכינים בגריל פחמים או במעשנה, לצד מנות שמבוססות על תוצרת חקלאית ממגדלים ויצרנים באזור עמק הירדן.

על המסעדה אחראים זוג אחים בשם נדב ונאור דיין, חבר'ה צעירים בני 32 ו-27 שמגיעים במקור מנחמיה, בעליה של מסעדת על הנהר באזור. עם אלטה החדשה והמרשימה השניים ממשיכים לדחוף קדימה את הקולינריה בצפון. בפרויקט החדש הם חברו גם לאיש היין עומרי יצחק, שאחראי לתפריט היין במקום, ולאוריה עטיה, שיצר תפריט קוקטיילים מוקפד.

 

אלטה בכנרת  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח
דגיגים מטוגנים באלטה|צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ
אלטה בכנרת מסעדת דגים סביצ'ה  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח
מתחשק לנו לנסוע|צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

 

בתפריט של אלטה, שנמצאת כרגע בתקופת הרצה, תמצאו מנות ראשונות כמו סלט קלמרי ובצל מדורה עם גרגירי חומוס, שום, עגבניות שרי, עלי תבלין, צ'ילי חריף ויוגורט כבשים (58 שקלים); סיגר דג עם לימון כבוש, אריסה וטחינה (48 שקלים); שיפוד שרימפס בגריל פחמים עם פלפל שאטה, אורגנו ולימון (54 שקלים); סביצ'ה דג ים עם קונסומה של תפוח עץ, סלרי ומלפפון, עלי נענע, מלפפון וכובע הנזיר (58 שקלים); וטונה מעושנת עם ירקות טריים ואיולי שום קונפי (68 שקלים).

בין המנות העיקריות אפשר למצוא קבב דג ים עם יוגורט, נענע וסלט ירקות שרופים (77 שקלים); לינגוויני פרוטי די מארה - פסטה שחורה עם שרימפס, קלמרי, מולים, פטרוזיליה, שום, צ'ילי, שמן זית ולימונים (119 שקלים); מחבת ים ברוטב בר-בלאן עם ציר דגים, חמאה, יין לבן וירקות, מוגש עם בריוש (128 שקלים); לוקוס מרקש עם חלה של שבת, טחינה וכוסברה (138 שקלים); ופילה בר ים עם שומר ותפוח אדמה ראטה, חמאה, ציר דגים, פסטיס, עגבניות וזיתי קלמטה (138 שקלים).

מדובר באחד המיזמים המסקרנים ביותר שנפתחו בצפון בתקופה האחרונה, שמנצל היטב את הנוכחות לחופי הכנרת, מיקום שלרוב לא מתהדר במסעדות טרנדיות ובאווירה עדכנית. אנחנו לא יכולים לחכות לבקר כאן, גם בגלל הנוף של רמת הגולן והכנרת היפה וגם בגלל התפריט המבטיח.

שעות הפתיחה של המסעדה בתקופה ההרצה מוגבלות בימי השבוע לערב בלבד - מ-18:00 ועד 23:00 בימים שני עד שישי - ובשבת מ-12:00 עד 17:00. לאחר סיום תקופת ההרצה יתרחבו שעות הפעילות. 

אלטה (ALETA), לאונג' ים תיכוני על הכנרת. צומת מושבת כנרת-חוף שלדג. 04-8870040. לא כשר