mako
פרסומת

מחר זה קורה: מסעדת הענק של עדן בן זקן ובעלה שוקי ביטון נפתחת לקהל

מוש בן ארי פתח מקום תאילנדי בחוף אכזיב, עדן בן זקן פותחת עם בעלה שוקי ביטון מסעדה איטלקית בראשון לציון, טום אביב עובד על המבורגרייה כשרה, תומר אגאי חובר לאחים אבידן למסעדה חדשה בשדרות רוטשילד, אנשי הבסטה חונכים בר חדש במקום שבו פעלה סנטה קתרינה, הקונדיטורית טל אביב גורמת לנו לכסוס ציפורניים בציפייה לפתיחת הבייקרי החדש שלה וצ'יקו מיקו קוראסון מגיעים לת"א

לין לוי
פורסם:
מסעדת לוצ'נה החדשה של עדן בן זקן
מסעדת לוצ'נה החדשה של עדן בן זקן | צילום: גיא אשכנזי, יחסי ציבור
הקישור הועתק

צפון

מוש תאי האוס, חוף אכזיב

מוש בן ארי פתח מסעדה תאילנדית חדשה בחוף אכזיב. התפריט מציע את כל הקלאסיקות: פאד תאי, סלט יאם סום, אגרול פופיה פאק, פילה לברק ים, פלא טוד מטוגן עם למון גראס ושאלוט, מנות קארי מסורתיות, מרקים, סלטים וסטיקי רייס. המחירים של המנות סבירים לגמרי, ונעים בין 38 ל-68 שקלים.

חוף אכזיב. שני-שבת 12:00-23:00. לא כשר

המסעדה התאילנדית של מוש בן ארי באכזיב
המסעדה התאילנדית של מוש בן ארי באכזיב | צילום: מאיה אליהו, יחסי ציבור
מוש תאי האוס באכזיב
מוש תאי האוס באכזיב | צילום: מאיה אליהו, יחסי ציבור

טרסה, חיפה

בחזית מלון בוטניקה של רשת מלונות פתאל נפתחה טרסה - מסעדת שף ים תיכונית עם נגיעות איטלקיות, המשקיפה לגנים הבהאיים. יש בה שלושה אזורי אירוח שונים, והתפריט - שחתומים עליו השפים חיים דיין וזיכו חגאב - כולל בין השאר כנאפה פולנטה (59 שקלים), סלמון פולנטה (124 שקלים) וניוקי זעתר עננים (82 שקלים).

שדרות בן גוריון 50, חיפה. ראשון-חמישי 13:00-23:00. מוצ"ש 19:00-23:00. כשר

טרסה חדשה בחיפה. מסעדת טרסה
טרסה החדשה בחיפה | צילום: דימה פומזן, יחסי ציבור

מרכז

לוצ'נה, ראשון לציון

מחר זה קורה: מסעדת לוצ'נה - המגה מסעדה האיטלקית החלבית הכשרה (והיוקרתית!) של עדן בן זקן ובעלה שוקי ביטון - נפתחת לקהל הרחב. יחד עם זוג הסלבס, מאחורי הפתיחה הגרנדיוזית ניצבת קבוצת משקיעים נאה, ועלות ההקמה עומדת על למעלה מ-10 מיליון שקלים. מדובר בסניף הראשון של רשת לוצ'נה באזור המרכז - מסעדה גדולה מאוד (800 מ"ר) עם קרוב ל-300 מקומות ישיבה. התפריט איטלקי, והמחירים עומדים על 52-80 שקלים לראשונות, 74-82 לסלטים, 84-93 לפסטות, 79-85 לפיצות ו-158-168 למנות דגים.

פרסומת

לח"י 2, ראשון לציון. ראשון-חמישי, מוצ"ש. כשר

לוצ'נה של עדן בן זקן
לוצ'נה של עדן בן זקן | צילום: עדי אדר, יחסי ציבור

בוטה, גבעתיים

הסומלייה עומרי יצחק ושותפיו דותן כהן, יוחאי טל ואסף יגר (מבעלי המבורגריית מרלן) פותחים בגבעתיים בר יין עם אוכל של מסעדה. הקונספט פשוט ואופנתי: יין איטלקי במחירים נגישים (יש גם בקבוקים בפחות מ-150 שקלים) ואוכל איטלקי במנות חלוקה. הלוקיישן הוא הלב של רחוב כצנלסון, ובתפריט שבנה יגר מנות כמו ניוקי ופיצה, פסטה וכמובן סלט קיסר (42-79 שקלים למנה). בימי שישי - שימו לב - מגישים במקום בראנץ' איטלקי.

כצנלסון 57, גבעתיים. ראשון-חמישי, שבת מ-17:00. שישי 11:00-16:00. לא כשר

רפאלו, נתניה

סניף חמישי וכשר לרשת רפאלו בנתניה. כמו בכל סניפי הרשת, גם כאן מכינים את כל הפסטות במקום, בחדר פסטה פתוח. בין המנות האיטלקיות-ישראליות הרגילות יש גם כמה יציאות מקוריות, כמו ארנצ'יני סלמון (41 שקלים); ברבאבייטולה סלקים צלויים בטאבון (67 שקלים); ניוקי בושה ברולה (65 שקלים); וקרבונרה של ים - פסטה לינגוויני עם דג ים מעושן קלות בתימין ומרווה, ברוטב שמנת, ציר דגים וזעפרן עם חלמון ביצה וגילופי פרמזן (103 שקלים).

פרסומת

האורזים 2, בניין יהלום, נתניה. כשר

רפאלו נתניה
רפאלו נתניה | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

בציר, בני ברק

תרבות היין והנשנושים מגיעה גם למגזר החרדי עם מסעדת השף הכשרה החדשה של הבעלים של חנות היין הגורן. שף המסעדה הוא ישראל דודק, ומטרתה להיות בראסרי שמשלב בין יין לאוכל עם כשרות מהודרת. בתפריט: פתיחת שולחן של פוקצ'ה + 3 מטבלים ב-36 שקלים, כריכים עם ביצי חופש או עם דג כבוש (44-48 שקלים), סלטים ביניהם סלט אנטרקוט ומנות שהולכות טוב ליד היין (31-85 שקלים).

מצדה 9, בני ברק. ראשון-חמישי מ-12:45. כשר בד"ץ

תל אביב

מפגש שאבי

מז'וז'ין מרוקאיים שוחים במרדומה אדומה, קוקלות פקיילע שהן הכלאה בין קוקלה טוניסאית לקובה סיסקה מרוקאית, לחמניית לייה רכה ממולאת תמרים, שקדים, אגוזי מלך ושומן בקר רותח ועוגת עלי גפן - כל המנות האלה מוגשות במפגש שאבי החדש במתחם רביעיית פלורנטין (במקום שבו פעל אורבי). המקום מוגדר כחמארה מודרנית ופתחה אותו דניאל שמיר, שמגדירה את עצמה שפית-נוודת. התפריט מורכב ממנות שרינג, וכולל, לפתיחה, סט של סלטים משתנים ביניהם בישבש, ציזיקי, חורטה, סלט גזר, מרדומה וצלחת חריפים (64 שקלים ל-6 סלטים). טווח המחירים בתפריט: 18-68 שקלים.

פרסומת

המעון 5, רביעיית פלורנטין, תל אביב. שלישי-חמישי 17:30-23:30, שישי 11:00-16:00. לא כשר

שאבי. פלורנטין
שאבי. פלורנטין.קרדיט צילום נדב יהלומי | צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

צ'יקו מיקו קוראסון

אחרי שהעמידו בתור את תושבי נתניה הגיעו צ'יקו מיקו קוראסון (אופק אזולאי ומושיק שמעוני) לתל אביב ופתחו סניף בלב העיר. מה בתפריט? קרואסון עם שוקולד, מגנום, קינדר, קדאיף ודף זהב, ממש כמו בנתניה. אבל שימו לב להבדל אחד קטן - הסניף בתל אביב עובד כבר משעות הבוקר.

בוגרשוב 64, תל אביב. מ-9:00. כשר

יאפא כנאפה נמל יפו

אחד המקומות המזוהים ביותר עם שוק הפשפשים ביפו משיק סניף חדש בבית המכולות בנמל יפו. הסניף החדש יגיש את הכנאפה של המקום, לצד מבחר מתוקים מזרח תיכוניים.

בית המחולות, נמל יפו. חמישי 19:00-22:00, שישי 10:00-16:00, שבת 10:00-18:00

יאפא כנאפה בית המכולות
יאפא כנאפה בית המכולות | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור
פרסומת

בסטה דגים

בסטה דגים היא חנות שמספקת דגים טריים למסעדות הכי הכי בתל אביב, ולמרבה השמחה אפשר גם לאכול מהם במקום. כדאי להגיע לכאן בשביל טורו טונה, אינטיאס מיושן, קוקי סאן ז'אק ישר מהצדפה, אנשובי, וגם בשביל השרימפס הטריים והאויסטרים.

מקווה ישראל 22, תל אביב. לא כשר

דרום

חומוס יונה, מצפה רמון

אם כבר התחלתם לתכנן את חופשת החורף המדברית שלכם, כדאי שתדעו שבמצפה רמון נפתחה לא רק מסעדת שף פורצת דרך אלא גם חומוסייה קטנה וצנועה. בתפריט יש חומוס גרגירים, חומוס פול, חומוס נקי ומשאוושה (34 שקלים), וגם סביח שעולה 34 שקלים ופלאפל (25 שקלים לפיתה).

שדרות בן גוריון 8/8, מאחורי הדואר, מצפה רמון. ראשון-שישי 10:00-16:00. כשר

פרסומת

לוצ'נה, באר שבע

אם חשבתם שרק בראשון לציון נפתח סניף של לוצ'נה, טעות בידכם. גם במתחם סינמה סיטי בבאר שבע נפתח אחד כזה, כחלק מאותה רשת הידועה בכך שבמרכז כל אחד מסניפיה מזרקה איטלקית. גם כאן יש מזרקה מרכזית, וגם גינת אירוח וקומת גלריה לאירועים. התפריט כשר חלבי עם דגים וכולל פיצות, פסטות, סלטים וקוקטיילים.

מתחם סינמה סיטי באר שבע. ראשון-חמישי 12:00-23:00, שישי 09:00-14:00

לוצ'נה באר שבע
לוצ'נה באר שבע | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

אוטוטו: הפתיחות הקרובות שכולנו מחכים להן

Suf, תל אביב

בר האוכל החדש של אנשי בסטה ותדר נמצא כרגע בשלבי הרצה, ואם להאמין לסושיאל - ייפתח באופן רשמי ממש בקרוב. שימו לב ללוקיישן: החלל שבו פעלה סנטה קתרינה של תומר אגאי.

מתחם בית הכנסת הגדול. תל אביב

הולי קאו, תל אביב

השף שהביא לנו את המבורגריית פאט קאו ואת הטברנה היוונית הכשרה דל מאר ממשיך להפתיע. הפעם על הכוונת של טום אביב המבורגרייה כשרה חדשה בשוק הכרמל. התפריט צפוי לכלול רק המבורגר וצ'יפס (56-71 שקלים למנה/ארוחת קומבו).

פרסומת

שוק הכרמל, תל אביב

תופין, תל אביב

שף קונדיטור טל יניב (משייה, קיטשן מרקט ומלגו ומלבר) תפתח בימים הקרובים בייקרי חדש שכנראה ילמד אותנו משהו על מקוריות בעולמות האפייה. רק כדי לסבר את האוזן נספר שבתהליך ההקמה, שאנחנו עוקבים אחריו מקרוב, ראינו אצלה מאפים כמו מדלן חמאה חומה, לימון, שוקולד לבן וזרעי שומר; באבא א מסקל ותפוז דם; מאפה עם סמנה, ג'יבנה וזעתר; מאפה פטה דבש; ואחד עם טפנד קלמטה, שום קונפי, קרם ריקוטה ואנשובי.

אחד העם פינת יבנה. תל אביב