כבר התרגלנו שלא מעט בשורות קולנריות מגיעות אלינו משוק מחנה יהודה הירושלמי, שהפך עם השנים להיות חתיכת אימפריית פודיז. עכשיו נפתח בשוק מקום חדש וטרנדי שעונה לשם אהרל'ה, ומתמקד במתוקים שמשלבים בין קרפ צרפתי לקינוחים איקוניים כמו טירמיסו, פאי לימון וקרם ברולה.
המקום שייך לליאור ששון - במקור עורך דין פלילי עם תשוקה למטבח ולמתוקים - שהחליט לייבא ארצה קונספט קולינרי שהכיר במהלך מסע בחו"ל, ומתמקד בקרפ צרפתי קלאסי במילוי קרם ברולה. אל ששון חבר השף והיועץ הקולינרי יונתן שרביט (ממסעדת פיאטו ברחובות), ויחד הם בנו את תפריט הקינוחים במקום ואת הקונספט סביבו.
מבחינה ויזואלית, מגישים באהרל'ה קינוחי קונוס שנראים קצת כמו גביעי גלידה קלאסיים, אבל הם ממש לא. "הרעיון הזה הוא בעצם קרפ שנעשה בצורה קלאסית אבל מקופל כקונוס בטכניקה מסוימת", מסביר שרביט, "והקונוס הזה מחולק בפנים לכמה חלקים שמרכיבים את הקינוח. גרסה אחת היא כשהלקוח בוחר לעצמו את כל התוספות, והגרסה הנוספת היא אפשרויות מובנות שאנחנו מציעים".
מבין האפשרויות לקונוסים שמוצעים במקום ניתן למצוא למשל קרם קרם ברולה שבו תותים, סורבה תות, קצפת וקרם ברולה; קרפ טירמיסו במילוי מסקרפונה, בישקוטי טבולים באספרסו ואבקת קקאו; קרפ עוגת גבינה במילוי קרם גבינת שמנת וניל, תפוחים בקינמון, קרמבל שקדים וגלידת וניל צרפתי; קרפ פאי לימון עם גלידת וניל צרפתי, מרנג לימון, קרם ברולה ומרשמלו שרוף; קרפ שוקולד עם מוס שוקולד, קרם ברולה, בננות בנוטלה, וגלידת שוקולד; וקרפ קוקוס עם קרם ברולה, גלידת קוקוס, תותים טריים, רפאלו, ושבבי קוקוס קלוי.
המחיר לקינוח המוגזם הזה נע סביב שלושים שקלים לקרפ, וכרגע הירושלמים מתלהבים מהמקום החדש, שפתוח עד השעות הקטנות של הלילה מדי יום לבד משישי. לאור ההתלהבות, בחודשים הקרובים עתידים הבעלים של ארהל'ה להפוך את המקום לרשת ארצית עם סניפים חדשים בתל אביב ובאזור השרון, כשעד סוף השנה מתכננים לפתוח לפחות עוד 4 סניפים.
אהרל'ה. אגריפס 72, ירושלים. 02-6638799. ראשון-חמישי 12:00-02:00, שישי 09:00-15:00, מוצאי השבת 20:00-02:00. כשר