אחרי שפתח בשוק התקווה את צמד המסעדות הקובייה וקפה הודיה, והצליח להביא גוונים חדשים לשוק הוותיק, שי אלפסי עושה צעד נוסף בהתפתחות הקולינרית של השוק ופותח הפעם דוכן אוכל רחוב שנושא את השם הפשוט: הדוכן. 

המקום קטן אך מעוצב היטב, בדיוק כמו המסעדות האחרות של אלפסי, ומתרכז בשני מאכלים מסורתיים ומלהיבים: מעקודה ופריקסה. זהו, שתי מנות בלבד. ולפי ההיכרות שלנו עם התוצרים של אלפסי, כנראה שהן יהיו טעימות במיוחד.

מעקודה שוק התקווה  (צילום: שי אלפסי , יחסי ציבור)
מבית קפה הודיה והקוביה|צילום: שי אלפסי , יחסי ציבור

את המעקודה, או המחמאר אם תרצו (פשטידה מרוקאית), מגיש אלפסי בכריך עם מטבוחה, סלט חצילים מרוקאיים עם פפריקה וכמון, פלפל חריף ירוק עם שום ולימון (25 שקלים לכריך). את ההפריקסה הוא מגיש עם לימון כבוש, אריסה, טחינה, טונה, ביצה קשה, פירה, זיתי קלמטה, מלפפון חמוץ וצלפים (25 שקלים).  

"זה האוכל שגדלתי עליו בבית", מספר אלפסי כשנשאל למה לפתוח מקום שכל כולו מתרכז בשני מאכלים בלבד, "לפחות פעם בשבועיים היינו אוכלים פריקסה ומעקודה הייתה מוגשת כל יום שישי בארוחת הצהריים אצל סבתא שלי. תמיד רציתי לפתוח מקום של אוכל רחוב ולהביא את הטעמים של הבית שלי. עכשיו, כשהתפנה מקום ממש צמוד למסעדת הקובייה וקפה הודיה זה הגשים לי חלום ילדות".

לחמניית פריקסה בשוק התקווה (צילום: שי אלפסי , יחסי ציבור)
פריקסה לכל דורש|צילום: שי אלפסי , יחסי ציבור

הדוכן נפתח לפעילות לראשונה אתמול בצמוד למסעדת השף הקובייה (שנמצאת ברחוב הודיה 21 בשוק) והוא פתוח בימות השבוע מהשעה אחת עשרה וחצי בבוקר ועד השעה אחת עשרה וחצי בלילה ובימי שישי מהשעה עשר בבוקר ועד שעה לפני כניסת השבת.

_OBJ

 הדוכן. הודיה 21, תל אביב יפו. כשר