ההתחדשות בתל אביב אינה עוצרת ובטיימינג מושלם עם תחילת הסתיו, נפתח מקום חדש לצד הרכבת הקלה בואכה יפו בו מגישים פיצות מיוחדות וקבב שרימפס שאסור לפספס. לצד בלומפילד נפתח בר הופעות שבו אפשר ליהנות מערב ג'אז סולידי ואוכל מעולה של פיינליסט מאסטר שף. במרחק קילומטר אווירי דרומה מבלומפילד, בגבול עם חולון מתקיימים ערבי יין סודיים תחת כיפת השמים על גג בניין הכי מוכר באזור. כמה כיף היה לגלות שלושה מקומות חדשים בתל אביב, שבמספקים בדיוק את מה שצריך בתזמון מושלם:

VENUS

המקום הכי חדש ברשימת הסתיו התל אביבית נמצא בכיכר נגה בכניסה לשדרות ירושלים ביפו. מדובר בבית קפה שעונה על ההגדרה של "מסעדת טאבון ים תיכונית", ומזה אפשר להבין שארוחות בוקר, כריכים וקפה לא תמצאו כאן, אבל פיצות מעולות דווקא כן.

מאחורי המיקס האיטלקי-שראלי של ונוס עומדים אנשי קבוצת קזינו סן רמו (איטלקייה בפשפשים, קזינו סן רמו, קנטינה סן רמו). מה כבר אפשר לחדש בגזרה של הפיצות אתם תוהים? ובכן, בתפריט שבנה אבנר לסקין יש פיצות זוגיות מבצק מחמצת קריספי. לא נפוליטני ולא אמריקאי, לא תפוח ושחום בקצוות, אלא בצק נהדר שמזכיר פוקצ'ה מהסוג הקראנצ'י ובעובי מדויק. הפיצה הכי מוצלחת שטעמנו כאן היא פיצת בייקון טלה עם קרם פרמזן, מוצרלה, קישואים ותרד (84 שקלים) וחוץ ממנה יש גם פיצה עם פפרוני  (76 שקלים), פיצה עם תרד, קרם פרמזן, מוצרלה וג'יבנה (68 שקלים) ופיצה עם קלמרי, אריסה, ג'רג'יר ולימון כבוש.

לצד הפיצות כדאי להזמין קלמרי צרוב מעל יוגורט כבשים, גרגרי חומוס וברוקולי (64 שקלים). יש גם קבב שרימפס מעולה עם משוויה, פלפל חריף ולאבנה (72 שקלים) שמאוד מומלץ לטעום, שומר צלוי בהדרים עם לאבנה ונענע (38 שקלים) ואסאדו עם כרישה קונפי בציר בקר וחמאה (68 שקלים). בגזרת הקינוחים יש פאי לימון מפורק ועוגת גבינה באסקית. שימו לב, לרגל הפתיחה, מציעים פה בונוס משמעותי של שעות שמחות מאוד בין השעות 16:00-21:00 אז יש 1+1 על כל הפיצות.

שדרות ירושלים 5 יפו, ראשון-שבת 16:00-21:00

ונוס  - לא רק פיצות (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ונוס - לא רק פיצות|צילום: לין לוי, mako אוכל

TASSA

סצנת הג'אז בתל אביב אף פעם לא הייתה מפוארת כמו בערים גדולות בעולם והדבר שהכי בלט בה היה צפיפות, חוסר מקצועיות, אוכל מאכזב והיעדר מוחלט של אווירה. TASSA, שפתחו בני הזוג אייל לוי ויפעת תעשה יחד עם פרי אטיה, עושה תיקון ענק לכל זה. המקום הזה הוקם עם מחשבה על אוהבי ג'אז בפרט, אבל גם לכל מי שפשוט רוצה לשמוע הופעה אינטימית באווירה בוגרת ולא מחתרתית.

ב-TASSA יש בו במה עם פסנתר כנף, קיר מדפים גדוש בצנצנות של ירקות מוחמצים ומשומרים, בר ומאחוריו מטבח פתוח, שולחנות בכל מיני גדלים בפנים ובחוץ, תאורה נעימה, אבל השוס האמיתי כאן הוא בכלל התפריט. אם יצא לכם לבקר במועדוני ג'אז בעיר, סביר להניח שהסתפקתם ביין פטישים, צלחת אדממה, סלט יווני וברוסקטה במקרה הטוב. ב-TASSA מתייחסים לאוכל ברצינות ויש במקום לא אחד, אלא שני שפים; שחר לוי פיינליסט מאסטר שף (השובך) ואשר שמולביץ' (ני-שי) שיצרו יחד מבחר מנות מדליקות ומיוחדות שאת כולן מתחשק לטעום.

TASSA - פאני פורי (צילום: שניר (סופגי) גואטה, יחסי ציבור)
TASSA - פאני פורי|צילום: שניר (סופגי) גואטה, יחסי ציבור



התפריט נראה מעניין וכשהאוכל מתחיל לזרום לשולחן מגלים ששום דבר שדמיינו הוא לא מה שהוא ושבכל מנה יש טוויסט מדליק ולא שגרתי, כמו למשל מסבחת אחו בלאנקו שהוא בעצם קרם שום ושקדים אלוהי שמוגש עם צ'ילי מוחמץ, כוסברה, שאלוטס, ובצל ירוק חרוך (47 שקלים). סיפורי פטריות היא בעצם פוקצ'ה, עם קרם לאבנה שום שחור, פורטובלו, שיטאקי מוחמץ, ופטריית יער חרוכה (48 שקלים) וחציל במיסו מגיע בצורת קוביות גדולות של חציל צרוב ברוטב עדין ובלתי נשכח של מיסו לבן, כפיר ליים, שאטה, טחינה וגרמולטה (46 שקלים). יש גם מנות בשריות כמו נשיפת הזאב - פוקצ'ה מרוחה ברוטב עגבניות ומעליו צ'דר והר של קבנוס, שינקין ופפרוני (56 שקלים). יש גם מנות יותר רציניות לרעבים כמו סרף אנד טרף - ריזוטו בייקון, קבנוס ושרימפס טרי במרינדת צ'ילי ירוק (78 שקלים), נקניקיית גאודה, תימין וחרדל שמוגשת עם כרוב ביתי וצ'ילי מוחמץ (62 שקלים) וגם דניס בקרם כרישה וזעפרן וסינטה עם קרם שום, אספרגוס ופרמזן.

מעבר לאוכל המעולה וההופעה שלא רצינו שתסתיים, היה בביקור בטסה גם ווייב מקצועי ונכון במובן החיובי של המילה, כזה שמכבד את אוהבי המוזיקה ואת האומנים שמופיעים על הבמה.

היסוד 4 תל אביב, שני-שבת החל מ-19:00, לרשימת הופעות לחצו כאן

TASSA (צילום: שניר (סופגי) גואטה, יחסי ציבור)
TASSA|צילום: שניר (סופגי) גואטה, יחסי ציבור
TASSA - מוזיקה ואוכל טוב (צילום: יהודה מאיר, יחסי ציבור)
TASSA - מוזיקה ואוכל טוב|צילום: יהודה מאיר, יחסי ציבור

Pop up wine bar

בגבול תל אביב-חולון ניצב מבנה שאין אדם שלא מכיר: מונומנט אדריכלי בשם בניין פנורמה שנראה מבחוץ כמו אסון מסחרי - וכשנכנסים פנימה עם הרכב - מתגלה כמבוך לאמיצים. אם תפעלו לפי הוראות הגעה מדויקות שמקבלים אחרי הזמנת מקום ל-POP UP WUNE BAR, תצטרכו לעלות במסלול מעגלי לקומה 3, להיכנס לחניון, לחפש מעלית, לעלות בה לגג ולחפש דלת גדולה. לפני הדלת הזו תקבלו כוס יין ביד עליה יירשם שמכם עם טוש וכשתיפתח הדלת תגלו שאתם במתחם אירוח אורבני. יש בו שולחנות קטנים וגדולים, ארוכים ועגולים, דלפק שירות עצמי ממנו מזמינים אוכל ובר שבו טועמים יין. המלצרית תסביר לכם איך זה עובד, תיקח אתכם לשולחן ששמור לכם ותשחרר אתכם לחופשי לחוויית יין שונה ומיוחדת מזאת שמציעים בעשרות ברי היין החדשים. גולת הכותרת כאן היא המרפסת החיצונית שהיא בעצם רופטופ מהמם עם נוף מרהיב לשקיעה.

Pop up wine bar הוא מיזם חווייתי מבית היוצר של המפיק אייל נאור, בעלים של מתחם אירוח "חדרפרטי". אחת לשבוע, נאור הופך את המתחם הזה לבר יין שכל פעם מארח יקבים/יינות מאזורים אחרים. בהתחלה ניגשים לבר לטעום ולבחור יין ובדרך טועמים ושומעים סיפורים מעניינים על היין.  מקבלים שמפניירת to go ומתפנים לבחור את האוכל. כעבור מספר דקות המנות שהזמנתם בדלפק יגיעו אליכם לשולחן וזהו, כאן מתחיל בילוי אופנתי וכיפי שמתאים לימי הסתיו העליזים של תל אביב. בתפריט של השף אלעד בן דוד אפשר למצוא נשנושים כמו סביצ'ה טונה על גבי פרוסות אבטיח (60 שקלים), סלט בוראטה (50 שקלים), קציצות ירק מושלמות עם צזיקי (45 שקלים), סשימי מוסר ומנות נוספות באותו סגנון קליל.

אם אתם מחפשים חוויית יין חדשה שמתאימה במיוחד לעכשיו, מומלץ לעקוב אחרי חשבון האינסטגרם כדי להתעדכן באיזה יום יקרה הפופ אפ הבא.

דרך בן צבי 84 תל אביב

פופ אפ וויין בר (צילום: נטי לוי, יחסי ציבור)
פופ אפ וויין בר|צילום: נטי לוי, יחסי ציבור
ליל וויין כועס על מעריצים (צילום: צילום מסך מיוטיוב )
ליל וויין כועס על מעריצים|צילום: צילום מסך מיוטיוב
פופ אפ וויין בר - סלט בוראטה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פופ אפ וויין בר - סלט בוראטה|צילום: לין לוי, mako אוכל