פופ-אפ קרואסון עם עדי פרץ ממטרלו, מאפיית לחמים
מאפיית לחמים משיקה את פופ הקרואסונים שלה זו השנה השביעית, והפעם עם אורח מיוחד ומרגש - עדי פרץ ממאפיית מטרלו הצפונית, שנסגרה במלחמה. לפני כמה חודשים הודיע פרץ שהוא עוזב את הארץ ומתכוון לפתוח מטרלו חדשה בבודפשט - כך שאפשרות לטעום שוב קרואסון מעשה ידיו בלי לעלות על מטוס היא לא משהו לזלזל בו.
אבל מתברר שהאירוח של פרץ הוא אפילו יותר מרגש ממה שחשבנו. "יש כאן סגירת מעגל מאוד מיוחדת מבחינתי", הוא מספר, "מכיוון שבתחילת דרכה של מטרלו, עוד לפני שהתחלתי לייצר את בצקי הקרואסונים בעצמי, נהגתי לרכוש ממאפיית לחמים". "למעשה", הוא מוסיף, "זו תהיה ההזדמנות האחרונה לאכול את הקרואסונים של מטרלו בישראל, לפחות בשנים הקרובות".
עדי פרץ לא לבד: בפופ אפ השנה, שיתקיים בתאריכים 30.1-7.2 (מעשר בבוקר ועד גמר המלאי. בשישי מתשע), יתארחו 20 קרואסונים שונים, מתוקים ומלוחים, מחומרי גלם מקומיים מרחבי הארץ. הקרואסונים יהיו קטנים יחסית השנה, ובהתאמה גם יעלו פחות. בין הקרואסונים שיוצעו: גבינת ברי ממשק יעקבס וריבת תות (29 שקלים); מקושקשת לקס מביצי חופש אורגניות של משק עפאים (29); אבוקדו וגבינת המאירי (29); Apple Pie - קרואסון השקדים של מאפיית לחמים עם פלחי תפוחי-עץ מרמת הגולן, קינמון וצימוקים (29); ופיסטוק-לימון (33).
להשיג בחנויות מאפיית לחמים ברחבי תל אביב וברמת השרון ובחנות האונליין
משייה יוצאת לדרך עם השף החדש, תל אביב
מסעדת משייה חוגגת עשור להקמתה ופותחת פרק חדש עם הצטרפותו של גיל דהאן, השף החדש שלה, לשורותיה. דהאן הוביל את מסעדת צ'נה המצוינת עד שנסגרה לפני חודשים ספורים, ומבטיח להצעיד את משייה קדימה תוך שימת דגש לא מתפשר על חומרי הגלם ועל הבלטת טעמיהם הטבעיים ("אני כבר לא שואל את עצמי מה אני רוצה לעשות מחומר גלם – אני מסתכל על חומר הגלם ושואל מה הוא רוצה"). המסעדה המחודשת מציעה, בנוסף לארוחות הרגילות, ארוחות טעימות של 8-11 מנות מוקטנות.
בין המנות בתפריט החדש: פטריות אויסטר עם קרם קשיו וגלידת פורצ'יני (64 שקל); קלמרי ממולאים צ'וריסו עם סקאלופ וניוקי אורז (132 שקל); סינטה עם פירה שורש פטרוזיליה ודמי גלאס (174 שקל); וקסטה טחינה עם שומשום, זביון אמרטו וגלידת טחינה (48 שקל).
משייה. מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב. 03-7500999 . לא כשר
תפריט חורף במסעדת נינה ביאנכה, קריית עקרון
מסעדת נינה ביאנכה הכשרה משיקה תפריט חורף שמשלב מנות מהמטבח הים התיכוני ומנות מהמטבח האירופי הקלאסי. בין המנות: סטייק דלעת מיסו ותבלינים חמים עם קרם שמנת פרג, אגוזי לוז ועלי טעם (64 שקלים); טרטר טונה עם מחמצת, איולי לימון כבוש, אריסה, קורנישון ומיקרו כוסברה (86); פילה דניס עם טבעות זוקיני, חמאת עירית וכרישה ופירה חמאה (147); וניוקי סלק ברוטב חמאה ומרווה, סלקים צלויים, אגוזי לוז ופרמזן (81).
נינה ביאנכה. סמטת ברקן 1, צומת ביל"ו, קריית עקרון. כשר
גיוס המונים למתחם בגליל המערבי
האנשים שמאחורי מסעדת מועדון ארוחת הבוקר בשבי ציון והשף עידו פיינר (הבעלים של המעדניות דנדי ושותף במסעדת גוז' ודניאל, לא זה של עמק בראסרי) מתכננים לפתוח בגשר הזיו את "ז’אק, מתחם בילוי מדויק" - מתחם בילוי שיציע שלל חוויות קולינריות עם גינת בירה, מעדנייה עם תוצרת מקומית וביסטרו עם תפריט שף, יינות וקוקטיילים. המתחם תוכנן להיפתח ב-8.10.23, ועכשיו הכוונה היא לאסוף די כסף כדי לפתוח אותו באביב הקרוב.
חודש עמק יזרעאל במסעדת קלארו, תל אביב
מסעדת קלארו מצדיעה לחקלאים והיצרנים המקומיים של עמק יזרעאל בתפריט שבנו השף רן שמואלי והשף בפועל טל פייגנבאום, שיוגש עד 13.2. בין המנות: פלטת פלפלים חריפים ובה הבנרו, חלפיניו, צ'ילי ירוק, שיפקה טריים ומיובשים עם חמאת פלפלים, מבית הפלפל שבבית לחם הגלילית (48 שקלים); חזה ברווז של משק לוין צרוב ופרוס עם רטטוי ירקות חורף ותפוחי עץ ממבחר מגדלים מהעמק (142); סלט העמק עם גבינת תום של מחלבת ברקנית מכפר יחזקאל (68); וטרין פטה כפרי ובייקון ממזרע, משובץ בפיסטוקים ומוגש לצד חמוצים שהם מחווה לבית השיטה (84). יוגשו גם יינות מהיקבים הנבחרים באזור, כמו יקב נחמני, יקב עמק יזרעאל ויקב קיטרון.
קלארו. הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, תל אביב. 03-6017777. לא כשר
ראמנים חדשים בוואט סאנג, תל אביב
מסעדת וואט סאנג מוסיפה לתפריט שני ראמנים, ברוח התקופה: ראמן חזיר וראמן ברווז. אלה מצטרפים לראמנים הקיימים - שרימפס, צ'יקן וצמחוני. ראמן החזיר מוגש בסופי שבוע ומבוסס על ציר שהתבשל יומיים, עם פטריות עץ, במבוק מתובל, באק צ’וי ותירס (89 שקלים); ראמן הברווז מוגש בימים ראשון עד חמישי וכולל ציר ברווז צלול, נתחי חזה ברווז, באק צ’וי, פטריות אנוקי וליים (80). בשעות 12:00-16:00 יש הנחה של 15 אחוז על כל התפריט וב-16:00-18:00 מבצע 1+1 על מבחר משקאות.
וואט סאנג. הרכבת 12 פינת לבונטין, תל אביב. לא כשר
חוגגים את יום הקרואסון בנוילנד, פרדס חנה
לכבוד יום הקרואסון הבינלאומי, שמצוין ב-30.1, מציע בית הקפה נוילנד קולקציה של קרואסונים מתוקים ומלוחים, שיוגשו גם ביום שישי, 31.1. ביניהם: קרואסון עם איולי חרדל, קורנביף צלוי, רוקט וביצה עלומה (34 שקלים); קרואסון עם אבוקדו, ביצה מקושקשת ועלי חסה לאליק (28); קרואסון קרם מסקרפונה עם תותים טריים (22); וקרואסון טבול בשוקולד וחמאת קקאו עם סוכריות צבעוניות (22).
נוילנד. האורנים 22, פרדס חנה-כרכור. 050-5515800