זו כבר הופכת להיות פתיחה מוכרת מדי לכתבות. גל סגירות המסעדות שמכה בישראל בחודשים האחרונים נמשך, וכמעט בכל שבוע אנחנו מתבשרים על עוד מסעדה ועוד מוסד ותיק שנסגרים. עוד לא התאוששנו מהידיעה שננוצ'קה סוגרת את שעריה, ובסוף השבוע התבשרנו שגם מסעדת דה באן הודיעה על סגירה.
כשדה באן נפתחה, התפריט שלה לא הכיל מנות של פירות ים או חזיר, מכיון שהבעלים של החלל היה דתי, אבל יודעי דבר ידעו לבקש את הראמן או הבאן שלהם עם בטן חזיר פריכה, למרות שזו לא הופיעה בתפריט, ומדי פעם צצו גם ספיישלים לא כשרים בעל פה, מבלי להופיע בתפריט הכתוב. דה באן גם הייתה אחת החלוצות בכל הנוגע להתעוררות הקולינרית של מתחם שוק הכרמל, שמלא היום במסעדות ודוכני אוכל טעימים במיוחד, אבל לפני 7 שנים לא היו בו הרבה יותר מדוכני פלאפל או חומוס.
האחים קיצ'ס הודיעו בסוף השבוע שאחרי תכנון ארוך של המהלך הזה, הם סוגרים את המסעדה. בניגוד לסגירות אחרות, שבדרך כלל נוחתות עלינו במהירות ולא משאירות לנו המון זמן להיפרד, דה באן תיסגר רק בסוף השנה, מה שמשאיר לנו קצת יותר מחצי שנה לארוחות פרידה.
השניים ימשיכו להפעיל את דוכן הפיתות כרמל, שנפתח בסמוך למסעדה ממש בתחילת השנה וזוכה גם הוא להצלחה, ומבטיחים שהם עוד יחזרו עם מקום חדש במקום דה באן, רק שהם עוד לא ממש מוכנים לדבר עליו.
בפוסט פומבי בפייסבוק כתב אייל: "כדי לחלום ולהגשים חלומות גדולים יותר החלטנו לצאת מהקומפורט זון. עד אז, נקרע את התחת כמו בכל השנים האחרונות. יש עוד מלא זמן, סוגרים עוד חצי שנה מעכ....שיו (טרם החלטנו מה יהיה במקום). אנחנו רק יכולים לקוות שהמסעדה שתחליף את דה באן תהיה פורצת דרך וטעימה לא פחות ממנה.
דה באן. הלל הזקן 18, תל אביב. 03-6044725