שרגא רוזנצוויג, או פשוט צ'ופי (ז"ל), היה סוחר דגים שב-1967 פתח יחד עם אחיו מסעדה לא כשרה שהגישה פירות ים ואלכוהול. קראו לה דולפין ים והיא פעלה מעל 20 שנה ברחוב סלאח א-דין שבמזרח ירושלים, באחת הסמטאות שיצאה משער הפרחים. ב-1988 המסעדה עברה ליורדי הסירה בתל אביב וב-2000 נפתחה מחדש במרכז ירושלים.

במשך שנים דולפין ים הייתה בין המקומות הבודדים בירושלים שבהם היה אפשר לאכול מנות מפוארות של פירות ים. זו הייתה מסעדת דגים עם מפות לבנות ופלטת סלטים טעימה שהוגשה בה בתחילת כל ארוחה. ב-2017, לאחר שדולפין ים חגגה יום הולדת 50, צ'ופי נפטר והוריש את המוסד לחתנו אייל דולב וליונתן כהן, שהתחיל לעבוד במסעדה אחרי צבא בתור ברמן לפני 20 שנה, כשבהמשך הצטרפה לעסק גם בתו של צ'ופי. כשפרצה מלחמת חרבות ברזל, כמו מסעדות רבות ברחבי הארץ, גם בדולפין ים רצו לבשל ארוחות לחיילים בחזית אבל נתקלו בבעיה בגלל היעדר כשרות. שם נפלה ההחלטה להפוך את המוסד הירושלמי לכשר.

דולפין ים הכשרה היא מסעדה מהודרת: בשיפוץ האחרון נבנה במרכזה בר, הותקנו אריחים מצוירים והקומה השנייה הפכה לחלל לאירועים פרטיים. יש בה תאורה עמומה רומנטית ואווירה אלגנטית, ואם תופסים את אחד השולחנות בחוץ אפשר לספוג את מרכז ירושלים במלוא הדרה. הדבר היחיד שנותר כפי שהיה עוד מימי צ'ופי הן המפות הלבנות על השולחנות שהיו סימן היכר של המסעדה גם בתקופות שבהן המסעדות בארץ ניסו להתנער ממאפיינים אירופאיים.

השף החדש של המסעדה הוא אורן ירושלמי (מצודת דוד) והוא מגיש תפריט שמנסה להגדיר מחדש את המושג "מסעדת דגים". יש בו דגי ים לחלוקה - זה יכול להיות מוסר, בר ים, לוקוס, אינטיאס או פרידה שיוגשו על גבי בוצ'ר ענק לצד צ'ימיצ'ורי שמכינים במקום, רוטב עגבניות ושום קונפי (38 שקלים ל-100 גרם). את הדגים אפשר לבקש עשויים איך שאוהבים: בתנור, על הגריל או מטוגן. כמו בכל מסעדת דגים יש בתפריט גם לברק, מושט, פורלים, ברבוניות, דניס, פורל ואמנון (98-146 שקלים), אבל לעומת מרבית מסעדות הז'אנר כאן יש כל יום גם ספיישלים מעניינים כמו למשל סטייק לה מינוט במשקל 100 גרם עם רוטב פלפלת לא חלבי ושיפוד סלמון במשרה אסייתי על קרם תפוח אדמה עם מנגולד ופורצ'יני.

עוד בתפריט החדש מנות כמו פילה אנשובי כבוש (26 שקלים), מגש פתיחים שמחליף את פלטת הסלטים הסטנדרטית ובו לחמים המוגשים לצד סלסת עגבניות מגי מרוסקות, ממרח שום, טחינה עם צנוברים קלויים ושמן זית עם חומץ בלסמי (42 שקלים). האיקרה המפורסמת של דולפין ים עדיין נמצאת בתפריט הפתיחים (24 שקלים) וכך גם מנות סביצ'ה, קרפצ'ו פונזו וסשימי (64-72 שקלים).

מצאנו כאן גם מנות לא שגרתיות כמו יקיטורי שייטל על קרם ארטישוק ירושלמי ברוטב טריאקי חרדל ופטריות שימאג'י (78 שקלים); פרחי זוקיני במילוי סלמון עם וינגרט הבנרו ליים פרואני (78 שקלים); אסאדו מפורק בלחמניית בריוש בתוספת צ'יפוטלה, גוואקמולי, פטריות יער ופורצ'יני (64 שקלים); המבורגר מנתחי נברסקה במשקל 300 גרם משוח ברוטב ברביקיו וארוז בולחמניית בריוש עם איולי צ'יפוטלה וסלט אבוקדו פרואני עם צ'ילי כוסברה ומעל 2 טבעות בצל בטמפורה (94 שקלים).
לאורך השנים שחקנים וזמרים בינלאומיים, פוליטיקאים, אנשי ביטחון, משפט ואקדמיה אכלו במסעדה הזו וביניהם אליזבת טיילור, פרנק סינטרה, הנרי קיסינג'ר, שמעון פרס, יצחק רבין ומשה דיין. היום היא הפכה לנגישה גם למי שלא יכלו לאכול בה לאורך כל השנים ואם תשאלו אותנו היא עדכנית יותר. לסיום, יש לנו מסר גם ללקוחות הוותיקים של המסעדה: אומנם פירות ים כבר לא תוכלו להזמין בדולפין ים אבל הקינוח המיתולוגי של גלידת וניל עם שערות חלבה, טחינה גולמית וריבת עגבניות שרי ביתית (52 שקלים) - עדיין בתפריט.
שמעון בן שטח 9, ירושלים, 02-6232272. ראשון-חמישי 12:00-23:00, שישי 12:00 ועד שעה לפני כניסת השבת, מוצ"ש -כשעה מצאת שבת-24:00. כשר