כבר 7 שנים שמנטנטן מהווה ספוט תל אביבי לוהט לאכול בו ראמן נאמן למקור באווירה הכי קרובה ליפן שאפשר למצוא כאן. כשבאים לכאן – אם זה בשביל המרקים המהבילים או הסושי המעולה - צריך לקחת בחשבון שאי אפשר להזמין מקום והאירוח הוא על בסיס מקום פנוי, אבל קצב התחלופה של הקהל מהיר והשירות אנרגטי ולא מתחנף. ובואו נודה על האמת: איפה עוד תמצאו בארץ ראמן שמבשלים במשך 12 שעות במים שעוברים תהליך פילטור מיוחד? אז עכשיו הפנינה היפנית הזו מחדשת עם יציאה מרעננת: גלידה בטעמים של מדינת השמש העולה, שאפשר לאכול במקום או להזמין במשלוח הביתה.

הגלידות החדשות של מנטנטן מיוצרות על בסיס שמנת בטעמים יפניים מיוחדים: יש גלידת שומשום שחור וגלידת מיסו יוזו. ובכן, עם טעמים לא שגרתיים קשה להפתיע אותנו הישראלים, שהרי כי מדי קיץ הגלידריות המקומיות מתפרעות כאן ובגדול. רק לא מזמן, בסקירה הגדולה של הגלידות לקיץ 2023 סיפרנו לכם על כמה יצירות יוצאות דופן - צביקי עשת הביא לנו גלידה יוונית של גרקו באווירת חוף להוד השרון, המיזם של אדם זיו ו גלידות ה-ZERO WAIST שאת הטעמים שלהן פיתחו שפים מן השורה הראשונה על בסיס חומרי גלם שעומדים להיזרק בסיום הסרוויס במסעדה ועוד. עכשיו, בדיוק כשנדמה לנו שכבר טעמנו בקיץ הזה את כל מה שאפשר, בזכות מנטנטן אפשר לטעום גם גלידה יפנית.

מנטנטן - גלידת מיסו יוזו (צילום: ירדן גל ים, יחסי ציבור)
מנטנטן - גלידת מיסו יוזו|צילום: ירדן גל ים, יחסי ציבור
מנת גלידת מיסו יוזו של מנטנטן. טעם מרענן (צילום: ירדן גל ים, יחסי ציבור)
מנת גלידת מיסו יוזו של מנטנטן. טעם מרענן|צילום: ירדן גל ים, יחסי ציבור

גלידת שומשום שחור של מנטנטן מגיעה בצבע שחור וזה, עוד לפני שמתחילים לדבר על הטעם, קטע לא שגרתי. עד כה טעמנו גלידה שחורה שצבועה בפחם וטעמה ונילי, אבל לא כזאת עם ארומת שומשום עדינה כמו זו של גלידת מנטנטן. הטעם של הגלידה מאוד מזכיר חלווה, אבל עם הרבה פחות סוכר ועם אפטר טייסט ארומטי עמוק, כמו של טחינה מדוללת מאוד. היא קרמית בטירוף ובזכות היעדר כמות מופרזת של סוכר אפשר לאכול ממנה עוד ועוד. אחלה קינוח אחרי ארוחה או סתם ככה.

גלידת שומשום שחור (צילום: ירדן גל ים, יחסי ציבור)
גלידת שומשום שחור|צילום: ירדן גל ים, יחסי ציבור

לגלידת מיסו יוזו של מנטנטן יש חמיצות עדינה מאוד, אפטר טייסט נעים של תפוז סיני ומליחות מרומזת של מיסו. קראמבל העוגיות שמגיע מעליה נותן לכל הסיפור הזה קיק מתוק והתוצאה הסופית היא ביס שקשה להסביר, אבל אי אפשר שלא לרצות ממנו עוד. הגלידה הזו בעלת מרקם קצת פחות קרמי והיא יותר קלילה. כיף לסיים איתה ארוחה כי היא סוג של מנקה חך שמשאיר טעם נעים בפה. בקיצור - הכי רחוק מטעמי תפוח ודבש שמאפיינים את הקינוחים של ראש השנה והקינוח הכי לא שגרתי שתוכלו לארגן לעצמכם ולאורחים שלכם לחגי התשרי הקרובים.

מחיר: 44 קלים ל-250 גרם. או 32 שקלים למנה במסעדה.

מנטנטן. נחלת בנימין 57, תל אביב. ניתן גם להזמין דרך אפליקציית וולט.