כבר תקופה ארוכה ששוק הכרמל, ללא ספק אחד האזורים הקולינריים השוקקים בארץ, לא חווה פתיחה חדשה ומעניינת. בוודאי שלא כזאת שזולגת משעות הפעילות המוגבלות של השוק אל תחום חיי הלילה. עכשיו נכנסת למשחק חמארה חדשה בשם לילה, שתפעל בגבול שבין שוק הכרמל לשכונת כרם התימנים ותמקד את פעילותה בשעות הערב והלילה, שבהן האזור שומם יחסית.
מדובר בבר אוכל חדש שעושה כבוד למטבח התימני (מתכתב עם חיי השכונה), מבית ביסטרו הכובשים הוותיק יחסית באזור. אנשי הביסטרו ניצלו את ההזדמנות שהנכס שמולם התפנה, ופתחו את לילה החדש, שגם על המטבח שלו יהיה אמון שי טנא, השף של הכובשים.
כמו ברבים מהמקומות שסמוכים לשוק הכרמל התפריט יהיה מבוסס על חומרי גלם מהשוק, וגם על תוצרתם של ספקים שונים שפועלים בתוך השכונה ומציעים תבלינים ודברי מאפה. אז מה אוכלים כאן? הכוונה של טנא היא ליצור חוויה של פתיחת שולחן עם מבחר מנות קטנות ובינוניות, ולצידן יינות ישראליים בלבד וקוקטיילים שמתאימים לאווירה הים תיכונית.
בגזרת הפתיחים תמצאו בין השאר סלט טבולה עם דוחן; סלט צ'ירשי; צלחת של דגים כבושים כמו סרדינים, אינטיאס וטונה צרובה; עראייס סלוף וסלט צנונית; מעורב חלקי פנים; צלחת נקניקים עם ברזאולה וברווז כבוש במלח וחילבה; ושיפוד חלוויאת עם ארוגולה, צנוניות ורשאד (בין 36 שקלים ל-46 שקלים למנה).
התפריט כולל גם מנות גדולות יותר, שרובן מוכנות על גריל גחלים שנמצא במרכז המטבח ועובד על עץ טבעי. מה למשל? קבבורגר של כבש ובקר עם סלסת עגבניות, פילה בקר עם צנונית כבושה וצלעות מהגריל ברוזמרין מעושן ועגבניות שרופות (60-79 שקלים למנה גדולה).
בגזרת המתוקים והקוקטיילים ניתן למצוא כאן את המאפה התימני המסורתי סבאייה, שמוגש כאן עם גלידת חלבה וסירופ של תמרים, וגם משקאות מעניינים כמו דאקירי גת על בסיס רום מתובל בחילבה, מיץ ליים, סירופ גת, סוכר מליסה ותבלינים; משקה בסגנון מלבי עם אוזו, רוזטה של חבשוש, סירופ ליצ'י, סורבה קוקוס, מי ורדים ושקדים קלויים; וקוקטייל רום כהה מתובל בהל ופולי קפה עם ורמוט חוואייג' ביתי וביטר תפוזים (46-52 שקלים לקוקטייל).
לילה. הכובשים 55, תל אביב. ראשון עד חמישי ושבת: 19:00 עד אחרון הלקוחות. 03-6561636. לא כשר